Admiral Markets od sad nudi trgovanje ugovorima na top 4 kriptovalute: Bitcoin, Ether, Litecoin i Ripple

Srpanj 12, 2017 16:30

Poštovani,

obavještavamo Vas da na našim Admiral.Markets računima od sad možete trgovati sljedećim instrumentima:

U posljednje vrijeme ima mnogo vijesti o Bitcoinu i Ethereumu, a tri su glavna razloga za to:

1. Sve su kriptovalute temeljene na takozvanoj "blockchain" tehnologiji, kojoj popularnost raste kao novim rudnicima zlata za vrijeme zlatne groznice tijekom 19. stoljeća.

2. Glavne kriptovalute su masovno kupovane tijekom raznih startup programa što je dovelo do naglog rasta cijene.

3. Sve veći postotak javnosti saznaje za kriptovalute, pa broj korisnika raste. S rastom korisnika i potražnje, dolazi i do raste cijene. Cijena Bitoina je ove godina porasla približno 300%, a Ethera nevjerojatnih 5000%!

Korisno je spomenuti da je nakon što je dosegnula rekord od $400, cijena 1 Ethera pala 50% u samo dva tjedna, uz dnevne fluktuacije od 8-12%, dok cijena Bitcoina u istom periodu pala "samo" 20%.

Nakon analize tih fluktuacija, vjerojatno nećete biti iznenađeni što poluga koju će biti moguće koristiti pri trgovanju kriptovalutama neće biti visoka - 1:5 na Bitcoin i Ether, i 1:2 na Litecoin i Ripple.

Također, za sad će na kriptovalutama postojati dodatna pravila pri trgovanju:

1. Neće biti moguće raditi Short (prodajne) pozicije, jer za svaku poziciju klijenata, mi ćemo se štititi na burzi kriptovaluta.

2. Neto izloženost na kriptovalutama ne može biti veća od 10.000 EUR ili ekvivalentan iznos u drugim valutama.

Kriptovalute će za trgovanje biti dostupne 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu, pa od sada imate priliku trgovati i vikendom!

Hoće li priča s kriptovalutama završiti kao Tulipomanija i dot.com balon ili će cijene porasti još tisućama posto, nitko ne zna. U svakom slučaju, blockchain tehnologija će donijeti mnogo promjena.

Ukoliko budete imali pitanja, slobodno nas kontaktirajte!

S poštovanjem,

Admiral Markets

BEST EDUCATOR (1).png