Odgovori na sva Vaša pitanja vezana za Brexit i Vašeg brokera

Rujan 11, 2019 13:51

Zadnja novost vezana za Brexit je o u glasovanju gdje je s 328 glasova prema 301, britanski parlament izglasao da se uvede zakon kojim će se spriječiti da Velika Britanija izađe iz EU bez sporazuma 31. listopada 2019. Drugim riječima, ovim se zakonodavstvenim postupkom želi postići spriječavanje Brexita bez dogovora (Hard Brexit).

Iako bi veća sigurnost oko dogovora mogla smiriti umove određeni broj javnosti, mnogi traderi iz Europske Unije koji trguju s licenciranim brokerim u Velikoj Britaniji - još se uvijek pitaju što bi to značilo za njih. Hoće li se mijenjati uvjeti trgovanja? Što će se dogoditi s otvorenim pozicijama? Treba li razmišljati o drugim brokerima?

Iako se uvjeti mogu podložiti promjenama dok Velika Britanija i EU dogovaraju izlazni dogovor, u nastavku odgovaramo na najčešća pitanja klijenata s informacijama koje su nam trenutno dostupne.

Što će se dogoditi s otvorenim nalozima 31. listopada?

Sve transakcije koje sklopite s Admiral Markets UK Ltd prije izlaska Velike Britanije iz EU ostat će primijenjene i otvorene, te će biti poštovane od strane Admiral Markets UK Ltd.

Hoće li traderi i dalje moći imati račune kod Admiral Markets UK Ltd?

DA, ako odlučite nastaviti trgovati s Admiral Markets UK Ltd nakon izlaska Velike Britanije iz EU, imati ćete tu mogućnost.

Međutim, ti traderi više neće moći koristiti zaštite koje nude pravila i propisi EU, pa će umjesto toga koristiti pravni i regulatorni okvir Velike Britanije. U vrijeme izlaska iz EU, regulatorni okvir Ujedinjenog Kraljevstva bit će usklađen s onim koji je uspostavljen u cijeloj EU.

Hoće li se uvjeti trgovanja u Velikoj Britaniji razlikovati od uvjeta trgovanja u EU?

Nakon Brexita, Ujedinjeno Kraljevstvo će se tretirati kao posebna zemlja u smislu sporazuma s EU i stoga se neće primjenjivati ESMA propisi. Međutim, Ujedinjeno Kraljevstvo je postavilo trajna ograničenja za trgovanje CFD-ovima, koja su u skladu s ograničenjima koja su nametnula regulatorna tijela EU-a.

Mogu li traderi trgovati pod drugom tvrtkom Admiral Marketsa?

Admiral Markets UK Ltd dio je Admiral Markets grupe, vodećeg pružatelja usluge online trgovanja i ulaganja s četiri međunarodne kompanije. Naša je filozofija jednostavna: jedan svijet - jedan broker.

Ove tvrtke reguliraju i nadziru nadležna državna tijela te mogu ponuditi različite uvjete u pogledu zahtjeva za marginom, ponude proizvoda i zaštite negativnog salda.

Te tvrtke uključuju dvije dodatne kompanije regulirane od strane Europske Unije putem kojih Vam možemo nastaviti pružati usluge u slučaju Brexita bez dogovora.

Klijenti grupacija Admiral Markets imaju pravo odabrati tvrtku koja nudi najbolje uvjete za njihove potrebe, a to će i dalje biti slučaj nakon izlaska Velike Britanije iz EU.

DA, izbor je vaš! Pogledajte naše uvjete ovdje.

Kome se traderi mogu obratiti za podršku?

Kontakt za korisničku podršku ostat će dostupan nakon izlaska Velike Britanije iz EU-a, tako da ćete imati pristup potrebnoj podršci putem telefona, e-maila i chata uživo.

Slobodno nam se javite ako imate dodatnih pitanja.

Novi ste u Admiral Marketsu? Kliknite na potonju sliku kako bi započeli trgovati već danas!

Avatar-Admirals
Admirals Sveobuhvatno rješenje za trošenje, ulaganje i upravljanje vašim novcem

Više od brokera, Admirals je financijsko središte koje nudi široku paletu financijskih proizvoda i usluga. Osobnim financijama omogućujemo cjelovito rješenje za ulaganje, trošenje i upravljanje novcem.