Promjene u Uvjetima trgovanja - Glasanje za Brexit u parlamentu Ujedinjenog Kraljevstva

Siječanj 14, 2019 14:17

Poštovani,

nesigurnost na tržištu se povećava zbog nadolazećeg glasanja u UK parlamentu čija je tema Brexit. Glasanje će se održati u utorak 15. siječnja 2019. godine. Zbog ovog događaja ćemo provesti privremene promjene u naše uvjete trgovanja za Profesionalne Klijente.

Promjene se neće ticati malih retail klijenata koji trguju polugom do 1:30 te će i dalje biti pokriveni neuvjetnom zaštitom od negativnog stanja na računu. No bitno je naglasiti da svi klijenti moraju povećati oprez u vrijeme događaja koji su relevantni za tržišta. Predstavit ćemo Vam neke savjete o upravljanju rizikom kasnije u ovom članku.

Promjene za Profesionalne Klijente

Počevši od 09:00 EET u utorak 15. siječnja 2019 godine do 12:00 EET u podne u srijedu 16. siječnja 2019 godine ćemo smanjiti moguću polugu dostupnu profesionalnim klijentima na određene CFD instrumente:

  • 1:200 na Forex i određene sirovine: Svi valutni parovi (osim parova s CZK i RUB), ZLATO, SREBRO, WTI, BRENT, XAUUSD-ECN, XAGUDUSD-ECN, XAUAUD-ECN;
  • 1:100 na indekse i određene instrumente: [ASX200], [DAX30], [DJI30], [FTSE100], [NQ100], [SP500]; [AEX25], [CAC40], [HSI50], [IBEX35], [JP225], [MDAX50], [OBX25], [SMI20], [STOXX50], [TECDAX30], #Bund, #USTNote.

Ove promjene će se primijeniti na otvorene pozicije i utjecat će na količinu Vaše trenutne margine. Molimo Vas da oprezno provjerite status Vašeg računa.

Zahtjevi margine u okvirima pozicija koje su otvorene s drugim instrumentima su polugu do 1:100 neće biti podložni promjenama vezanim za promjene uvjeta. Zadržavamo pravo da napravimo dodatne izmjene uvjeta trgovanja ovisno o situaciji na tržištu.

Moramo uzeti u obzir kako će ovo glasanje vjerojatno rezultirati abnormalnim uvjetima na tržištu i izrazito velikom volatilnošću. Ovim putem podsjećamo naše Profesionalne Klijente da naša zaštita od negativnog stanja na računu neće biti važeća u ovakvim izvanrednim tržišnim uvjetima.

Kako upravljati rizikom za vrijeme visoke volatilnosti

Preporučujemo da mali i profesionalni klijenti obrate pažnju na to imaju li pozicije na gore navedene instrumente, te da ih prilagode prema željenoj razini rizika prije samog glasanja.

Imajte na umu da su ostali rizici povećani u ovom periodu prije samog glasanja o Brexitu:

  • Nagle kretnje i značajni gapovi na tržištu, posebice na valutnim parovima i CFD-ovima koji se baziraju na GBP valuti
  • Ograničena likvidnost koja može rezultirati širim spreadom te povećanom količinom odbijenih naloga i slippage-a.

Provjerite imaju li Vaše pozicije prikladan stop loss. Vaš stop loss možete prilagoditi besplatno u našim alatima za trgovanje.

Također razmotrite želite li zatvoriti neke pozicije, u potpunosti ili djelomično, ili Vam je u interesu uplatiti još kapitala kako bi bili otporniji na volatilnost.

Ako želite više saznati o tome što je stop loss i kako ga koristiti, preporučujemo da pročitate ovaj članak.

Avatar-Admirals
Admirals Sveobuhvatno rješenje za trošenje, ulaganje i upravljanje vašim novcem

Više od brokera, Admirals je financijsko središte koje nudi široku paletu financijskih proizvoda i usluga. Osobnim financijama omogućujemo cjelovito rješenje za ulaganje, trošenje i upravljanje novcem.