Promjena u uvjetima trgovanja zbog predsjedničkih izbora u Francuskoj

Travanj 17, 2017 16:35

Poštovani Investitori,

nesigurnost na tržištu povećava se kako se približavaju predsjednički izbori u Francuskoj, koji će biti održani 23. travnja, i koji će se, ukoliko nijedan kandidat ne osvoji većinu, nastaviti 7. svibnja 2017. godine.

Kao odgovor na trenutnu političku klimu, a djelomično i potaknuto nedavnim terorističkim napadima u EU i UK, moglo bi se razumno pretpostaviti kako bi predsjednica stranke Nacionalna fronta, Marine Le Pen, mogla imati određen udio pritajenih pobornika koji podupiru njen politički program. Zbog te potpore eventualno mogla i pobijediti na izborima. Takav ishod mogao bi značajno potresti svjetska financijska tržišta.

Zbog navedenih očekivanja, molimo uzmite u obzir kako će biti promjena koje će utjecati na Vaše trgovanje.

Generalne informacije

Specifične promjene bit će primijenjene od 23:00 (CET) u četvrtak 20. travnja, do 11:00 (CET) u ponedjeljak 24. travnja. Ukoliko će doći do drugog kruga predsjedničkih izbora, promjene će se primijenjivati u istom vremenskom okviru i od četvrtka 4. svibnja do ponedjeljka 8. svibnja i uključivat će povećanje potrebne margine za sve instrumente i za sve tipove računa, što znači kako će maksimalna poluga za bilo koji instrument biti ograničena na 1:50 (i.e. udio margine od 2%)

Dodatno, „Close only" način može se omogućiti za bilo koji instrument u zasebnom priopćenju u bilo koje vrijeme tijekom gore navedenih vremenskih perioda.

Molimo uzmite u obzir kako će se povećani zahtjevi za potrebnu marginu primijenjivati na sve naloge, uključujući naloge otvorene prije gore navedenih vremenskih termina.

Promjene poluge na Admiral.markets i Admiral.prime računima

Poluga dostupna za pozicije svih opsega nominalnih vrijednosti, bit će ograničena na 1:50 za sve instrumente.

Primjer navedenih promjena možete vidjeti u tablici ispod:

Uobičajena visina poluge

Novi visina poluge

1:500

1:50

1:200 ili 1:100

1:50

1:50

1:50

1:10

1:10

Promjene poluge na Admiral.mt5 računima

Maksimalna poluga na Trade.MT5 računima tijekom gore navedenih perioda bit će ograničena na 1:50.

Promjene poluge na Admiral.classic računima

Maksimalna poluga na Admiral.Classic računima, također će biti ograničena na 1:50, što efektivno označava deseterostruko povećanje zahtjevane margine.

Uobičajena visina poluge

Nova visina poluge

1:500

1:50

1:200

1:20

1:100

1:10

1:50

1:5

Ljubazno Vas molimo da ispravno evaluirate potencijalni utjecaj gore navedenih promjena na Vaše trgovanje.

Molimo budite svijesni povećanih rizika u periodu pred, tijekom i nakon francuskih predsjedničkih izbora, uključujući:

  • Brze pomake u tržišnim cijenama, posebno
  • Značajne gapove u cijenama, posebno nakon vikenda
  • Ograničenu likvidnost, što bi moglo rezultirati u povećanju odbijenih naloga i „slippage-a"

Nadalje, uz gore navedene promjene, Admiral Markets zadržava pravo napraviti nove promjene ukoliko situacija vezana uz izbore u Francuskoj bude zahtjevala. Takva priopćenja mogu biti dostavljena putem naše web stranice, e-maila ili internog MetaTrader maila. Takve promjene mogu uključivati, ali nisu ograničene na:

  • Povećanja potrebne margine na druge instrumente
  • Dodatna ograničenja trgovanja ili produljenje primijenjivanja pojedine ili svih gore opisanih izmjena za dodatni vremenski period

Upravljanje rizikom

Investitori bi uvijek trebali voditi pažnju o osobnom upravljanju rizikom. Nadalje, dužnost svih odgovornih brokera je osigurati sve u njihovim mogućnostima kako bi zaštitili klijente i njihovo poslovanje. Povremeno, a posebno tijekom visokorizičnih globalnih događanja, Admiral Markets će možda mijenjati visinu poluge. Navedeno je u skladu sa zahtjevima i preporukama svih relevantnih europskih regulatora.

Mi smo uvijek tu za Vas

Ukoliko imate kakvih pitanja, komentara ili upita, molimo nemojte oklijevati kontaktirati našu korisničku podršku ili Vašeg account managera.

S poštovanjem,

Admiral Markets

Avatar-Admirals
Admirals Sveobuhvatno rješenje za trošenje, ulaganje i upravljanje vašim novcem

Više od brokera, Admirals je financijsko središte koje nudi široku paletu financijskih proizvoda i usluga. Osobnim financijama omogućujemo cjelovito rješenje za ulaganje, trošenje i upravljanje novcem.