Sve informacije o promjenama uvjeta za male i profesionalne klijente koje stupaju na snagu 30. srpnja 2018.

Srpanj 13, 2018 17:25

1. Uvod

Kao što ste već vjerojatno upoznali, nova regulatorna ograničenja će stupiti na snagu i uključivat će x17 - x25 smanjenje maksimalne poluge, zabranu bonusa na trgovanje kao što su povrati novca i povećanje Stop Out razine od 50 % za male klijente. Ova ograničenja na polugu, kao i sva ostala ograničenja, ne vrijede za tradere koji su kategorizirani kao profesionalni klijenti

2. Korisni Linkovi

U slučaju da Vam još nije sve kristalno jasno, pripremili smo Vam nekoliko korisnih izvora koji će Vam sve još jednom podrobno objasniti:

Linkovi

Što mogu saznati na ovoj stranici?

Primjeri Izračunavanja Margine

  • Pogledajte primjere izračuna margine po novim uvjetima za male klijente koji vrijede od 30. srpnja 2018.
  • Pogledajte primjere izračuna margine po uvjetima za profesionalne klijente koji ilustriraju stupnjevitu marginu.

Uvjeti Za Profesionalne i Male Klijente

  • Pogledajte glavne vrline i mane uvjeta za profesionalne i male klijente.

Admiral Markets Pro

  • Provjerite zadovoljavate li uvjete za kategorizaciju Profesionalnog Klijenta.
  • Pogledajte prednosti naše profesionalne ponude za trgovanje, Admiral Markets Pro.

FAQ

  • Pronađite detaljne odgovore koji se tiču svega gore spomenutog.

3. Promjene Primjenjive na Male Klijente

Sljedeće promjene stupaju na snagu u ponedjeljak 30. srpnja 2018 i ticat će Vas se ako Vaš zahtjev za profesionalni status nije odobren prije tog datuma.

3.1. Smanjenje maksimalne poluge

Maksimalna poluga za Male Klijente s Trade.MT4, Zero.MT4 i Trade.MT5 računima će biti limitirana kako je navedeno u sljedećoj tablici:

Poluga

Instrumenti

1:30

  • Glavni valutni parovi: EURUSD, GBPUSD, USDJPY, USDCHF and USDCAD.
  • Križni valutni parovi: CADJPY, EURCAD, EURGBP, EURJPY, GBPCAD, GBPJPY, CADCHF, EURCHF, GBPCHF, CHFJPY.

1:20

  • Svi ostali valutni parovi.
  • GOLD, XAUAUD-ECN.
  • [DAX30], [DJI30], [SP500], [NQ100], [JP225], [ASX200], [STOXX50], [FTSE100], [CAC40].

1:10

Ostali CFD-ovi na indekse i robe (e.g. WTI, SILVER, [IBEX35]).

1:5

CFD-ovi na dionice, ETF-ove i obveznice (e.g. #AAPL, #QQQ, #Bund).

1:2

CFD-ovi na kriptovalute (e.g. BTCUSD, ETHUSD).

Pogledajte primjere izračuna margine

Imajte na umu da ako ste prethodno smanjili polugu na Vašem računu u Kabinetu Tradera, Vaše postavke se neće promijeniti. I dalje će te moći samostalno izaberete stopu poluge u Kabinetu Tradera, dostupne stope poluge su: 1:30, 1:20, 1:10 i 1:5.

3.2. Povećanje Stop Out razine na 50%

Stop Out razina za male klijente s Trade.MT4 i Trade.MT5 računima će se povećati s 30% na 50%.

MOLIMO VAS DA OVO PROČITATE PAŽLJIVO AKO STE MALI KLIJENT

Razina poluge će se primijeniti na sve pozicije, čak i one koje su otvorene prije gore navedenog datuma, te na one koje će te otvoriti nakon. Drugim riječima, ograničenje poluge utjecat će na Vaše otvorene pozicije čim se otvori tržište u ponedjeljak 30. srpnja 2018. Time će se poluga povećati za x17 - x25 puta, kao što je navedeno u tablici pod točkom 3.1.

Imajte na umu da pregledate koji status imate prije zatvaranja tržišta u petak 27. srpnja 2018, te prilagodite svoje pozicije da budu u skladu sa zahtjevima margine i povišenom Stop Out razinom kako bi izbjegli eventualne smetnje u Vašem trgovanju.

3.3. Prekid bonus programa

Kao mali klijent više nećete primati Admiral Club bodove od 1. kolovoza 2018. Vaše skupljene bodove moći će te zamijeniti za novac do kraja mjeseca. Svi preostali Admiral Club bodovi bit će obrisani 1. rujna 2018.

Mali klijenti također neće imati pristup našim Posebnim Bonusima i programima Individualne Ponude. Ovo pravilo se odnosi i na sve buduće bonuse i poticaje.

3.4. Zamjena politike zaštite negativnog balansa s općim propisima

Kao mali klijent, bit će te zaštićeni od deficita na računu općenitom Pan-Europskom regulacijom koju provodi ESMA. Ovo će uključivati:

  • Bezuvjetnu kompenzaciju negativnog stanja na računu, bez potrebe zahtjeva za kompenzaciju i bez ograničenja kompenzacije;
  • Uplatu kompenzacije za negativno stanje na računu na osnovi od računa do računa.

Drugim riječima, mali klijenti više neće morati koristiti našu internu politiku kako bi imali pristup ovakvoj vrsti zaštite.

4. Promjene primjenjive za Profesionalne Klijente

INFORMACIJE ZA PROFESIONALNE KLIJENTE

Kao Profesionalni Klijent, imuni ste na sva ograničenja vezana za odluku ESMA-e koja je donesena 27.03.2018, to uključuje ograničenje maksimalne poluge, pristup bonusima i minimalnu Stop Out razinu.

Ukratko, Vaša maksimalna razina poluge od 1:500 ostaje jednaka, ili ostaje na razini koju ste prethodno odabrali u Kabinetu Tradera.


4.2. Smanjenje Stop Out razine na 30%

Svi traderi koji imaju status Profesionalnog Klijenta na Zero.MT4 računima, kao i traderi s Trade.MT4 i Trade.MT5 računima koji su iz određenog razloga imali višu Stop Out razinu će zaprimiti smanjenje ove postavke na 30%.

4.3. Zamjena Admiral Club programa s Pro.Cashback

Kao Profesionalni Klijent, dobiti će te pristup novom bonus programu - Pro.Cashback. Ovaj bonus će zamijeniti Admiral Club. Uz Pro.Cashback nećete morati podnositi zahtjev da zamijenite bodove za novac - mi ćemo to odraditi za Vas svaki mjesec, te će Vam bonus uvijek biti isplaćen. Sve detalje ćemo Vam poslati u zasebnoj poruci.

Imajte na umu kako će Admiral.Club program biti prekinut za sve klijente, te iz tog razloga morate zatražiti isplatu skupljenih bodova prije 1. rujna 2018 kako ne bi ostali bez njih.

Svi Profesionalni Klijenti će i dalje imati pristup ostalim beneficijama - Specijalnim Bonusima i Individualnoj Ponudi - također će imati pristup svim budućim promocijama, kampanjama i programima odanosti.

4.4. Aktivacija Prioritetne Usluge

Profesionalni Klijenti imat će prioritetni pristup našim novim instrumentima i uslugama prije nego li su te usluge i instrumenti dostupni ostalim klijentima. Naša nova ponuda za Profesionalne Klijente naglašava našu predanost tome da našu Admiral Markets Pro uslugu učinimo najboljom opcijom za sve iskusne tradere diljem svijeta.

Također se nadamo kako će nam naši Pro klijenti pružiti kvalitetne povratne informacije koje će nam pomoći u tome da poboljšamo naše usluge.

Ako imate dodatnih pitanja o nadolazećim promjenama posjetite FAQ ili nas kontaktirajte.

S poštovanjem,

Admiral Markets.

Avatar-Admirals
Admirals Sveobuhvatno rješenje za trošenje, ulaganje i upravljanje vašim novcem

Više od brokera, Admirals je financijsko središte koje nudi široku paletu financijskih proizvoda i usluga. Osobnim financijama omogućujemo cjelovito rješenje za ulaganje, trošenje i upravljanje novcem.