Ekstremna volatilnost na tržištu

Ožujak 09, 2020 17:29

Poštovani klijenti,

Tržišta dionica i nafte su proteklih dana značajno pala, što je aktiviralo mehanizme ekstremne zaštite od volatilnosti i koordinirane prestanke trgovanja na brojnim tržištima diljem svijeta. U ovakvim razdobljima, pružatelji financijskih usluga, poput Admiral Marketsa, nisu u mogućnosti pružati live pricing CFD proizvoda sve dok je određeno referentno tržište zatvoreno.

Dok traderi čekaju da se tržišta otvore, mi napominjemo da će financijska tržišta i dalje biti vrlo turbulentna, te iz tog razloga Vaši nalozi i pozicije mogu biti pod dodatnim rizikom:

  1. Veći spread i veća šansa od odbijanja naloga zbog niske likvidnosti;
  2. Povećani slippage na tržišnim nalozima i stop-loss nalozima;
  3. Close-only na bilo koje financijke instrumente koje nudimo;
  4. Zaustavljanje trgovanja i promjene u rasporedu trgovanja na naše financijske instrumente.

Ove su mjere samo indikacija tipičnih štetnih učinaka do kojih dolazi zbog velike volatilnosti, te zadržavamo pravo uvesti dodatne privremene ili trajne mjere i ograničenja na trgovanje koje smatramo potrebnim tijekom ovih izuzetnih okolnosti.

Provjerite jeste li zadovoljni veličinom svojih pozicija koje kreću u novi radni tjedan, te ukoliko je potrebno, razmislite o smanjenju izloženosti na financijskim tržištima ili o dodavanju dodatnih sredstava na svoj račun kako bi pozicije izdržale moguće veće fluktuacije u cijeni.

S poštovanjem,

Admiral Markets Hrvatska

Avatar-Admirals
Admirals Sveobuhvatno rješenje za trošenje, ulaganje i upravljanje vašim novcem

Više od brokera, Admirals je financijsko središte koje nudi široku paletu financijskih proizvoda i usluga. Osobnim financijama omogućujemo cjelovito rješenje za ulaganje, trošenje i upravljanje novcem.