Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

Burna jesen na financijskim tržištima!

Studeni 23, 2015 12:25

Kao što je bilo najavljivano prije nekoliko mjeseci, aktivnost na financijskim tržištima se u toku jeseni povećala. Vrijednost mnogih financijskih instrumenata kreće se u rasponima većim od uobičajenih, a u idućih mjeseci pomaci bi mogli biti još i veći.

Valute

Na valutnom tržištu je u posljednjih mjesec dana došlo do naglog jačanja američkog dolara u odnosu na sve ostale najtrgovanije valute na svijetu. Jačanje dolara je bilo očekivano i vjerojatno će se nastaviti na temelju skorašnjeg početka dizanja kamatnih stopa od strane američke centralne banke. Analitičari Admiral Marketsa smatraju da bi jačanje moglo biti najizraženije upravo u odnosu na euro (pa stoga i hrvatsku kunu) jer postoji realna mogućnost da će Europska centralna banka uskoro poduzeti mjere koje će dodatno spustiti kamatne stope.

Dionice

U posljednjih mjesec dana indeksi na razvijenim tržištima kao što su američko i njemačko u nekoliko su navrata rasli i slabili u rasponu većem od 5% te se nakon dugog perioda stagnacije ponovno se kreću uzlaznim trendom i približavaju rekordno visokim razinama. S obzirom na očekivanu promjenu u monetarnoj politici u SAD-u, očekuje se da će vrijednost dionica i indeksa u idućih nekoliko godina rasti po mnogo nižim stopama nego je rasla u prethodnim godinama.

Nafta

Cijena nafte i dalje pada. Iako se mnoge zemlje koje proizvode velike količine nafte žale na neodrživo nisku cijenu, niti jedna se za sada ne odlučuje na smanjivanje rekordno visoke proizvodnje jer bi si na taj način dodatno smanjili već niske prihode od prodaje nafte. Zalihe nafte su također na rekordno visokim razinama, pa mnogi špekulanti na financijskim tržištima očekuju dodatan pad cijene. Događaj koji bi mogao promjeniti situaciju na tržištu nafte je sastanak predstavnika zemalja OPEC-a koji će se održati početkom prosinca a na kojem bi čak i Saudijska Arabija mogla pristati na mjere koje bi zaustavile dodatan pad cijene.

Zlato

Plemeniti metali kao što su zlato i srebro sve više gube sjaj. Cijena im ne prestaje padati te se nalazi na višegodišnjem minimumu. S obzirom na očekivani rast kamatnih stopa u SAD-u koji bi mogao potrajati godinama, sve više vlasnika zlata bi se moglo odlučivati na prodaju i stavljanje novca na štednju koja će za razliku od zlata svake godine donostiti kakav takav prinos kroz kamatu. Postoji velika vjerojatnost da će cijena zlata sa sadašnjih 1070 dolara po unci u idućim mjesecima pasti ispod 1000 dolara po unci.

Besplatno online predavanje

Sve one koji žele saznati više o situaciji na valutnom tržištu i očekivanom kretanju vrijednosti najtrgovanijih financijskih instrumenata, Admiral Markets poziva na besplatno online predavanje koje će se održati u utorak (24.11.) u 18 sati. Prijaviti se možete putem ove stranice.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitičar


Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.