Admiral Markets grupacija se sastoji od sljedećih kompanija:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo od strane UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Poluga do:
    1:30 za male (retail) klijente,
    1:500 za profesionalne klijente
  • FSCS zaštita
  • Zaštita od negativnog stanja na računu
NASTAVAK
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

Dok dionice padaju, cijena zlata i Bitcoina raste!

Studeni 20, 2017 11:47

Čak i kada nema važnih ekonomskih vijesti, financijska tržišta ne miruju. Kapital se prelijeva iz jedne investicijske klase u drugu pri čemu se mogu zaraditi ili izgubiti milijarde dolara. U nastavku pogledajte što se događa na najpopularnijim tržištima za male investitore i koji bi događaji mogli, u nadolazećim tjednima, najviše utjecati na kretanja cijena.

Forex (valutno tržište)

Po svemu sudeći, posljednji val jačanja američkog dolara je završen, te je počeo novi trend slabljenja američke valuta. To znači da ostale valute poput eura, britanske funte i japanskog jena ponovno počinju jačati. Iako je gospodarska situacija u SAD-u odlična, sve pozitivne vijesti su već uračunate u tečaj USD, koji je po mnogim parametrima još uvijek precijenjen. Dakle, prostora za slabljenje USD još ima, a dolar bi najviše mogao oslabiti u odnosu na britansku funtu koja je zbog Brexita značajno oslabila i trenutno je podcijenjena.

Dionice

Prije desetak dana, dionički indeksi na razvijenim tržištima su dosegnuli najviše razine u povijesti, zbog čega sve više analitičara i investitora smatra da su dionice trenutno precijenjene. Dio sudionika na burzama dionica odlučilo je kapitalizirati dobit, tj. prodati dionice i pričekati povoljnije cijene za ponovnu kupnju. Dionica Applea, najvrijednije kompanije na svijetu, u posljednjih nekoliko dana je pala 3.6%, dok se dionica Facebooka drži nešto bolje. Od početka mjeseca je pala 2%, ali je i dalje na mnogo višoj razini nego je bila početkom godine.

Zlato

Kako to inače biva, kada dolazi do pada na dioničkim burzama, cijena zlata raste. Razlog ovakve negativne korelacije je status zlata kao sigurnog utočišta. Naime, ako dođe do velikog pada cijena dionica, to često znači da je gospodarstvo u krizi, a u takvoj situaciji je mnogo sigurnije kapital držati u zlatu nego u bankama. Cijena ove plemenite kovine je 1,4% viša nego početkom mjeseca i ima tendenciju daljnjeg rasta.

Kriptovalute

Dok je cijena altcoina kao što su Ripple i Ether porasla "samo" 20-ak % u posljednih nekoliko mjeseci, prva i najpoznatija kriptovaluta – Bitcoin, ne prestaje rušiti rekorde. Cijena Bitcoina je od sredine ljeta porasla nevjerojatnih 220%, a u trenutku pisanja, na platformama Admiral Marketsa, jedan BTC košta 8.000 USD.

Budući da se trendovi na financijskim tržištima mogu preko noći okrenuti, pri ulaganju na bilo kojem tržištu možda je bolje pričekati korekciju kretanja cijene, te instrument kupiti/prodati po povoljnijoj cijeni od trenutne. Promjene trendova najčešće uzrokuju važne vijesti koje će se prije ili kasnije ponovno pojaviti.

Sve naše klijente koji žele saznati više o situaciji na tržištu i očekivanom kretanju vrijednosti najtrgovanijih financijskih instrumenata, Admiral Markets poziva na online predavanje koje će se održati u ponedjeljak (20.11.) u 18 sati. Prijaviti se možete putem ove stranice.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitičar

Napomena: Gore navedene prognoze su isključivo mišljenje autora i nisu investicijski savjet. Svaka odluka o kupnji ili prodaji pojedinih financijskih instrumenata mora biti isključivo Vaša, a analize Admiral Marketsa iskoristite samo za informiranje i educiranje o financijskim tržištima.


Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.