Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

​Krajem tjedna mogući novi nagli pomaci na financijskim tržištima!

Kolovoz 31, 2015 12:03

Nakon naglih pomaka početkom prošlog tjedna, na financijskim tržištima došlo je do smirivanja.

U trenutku pisanja analize tečaj dolara je 4% iznad najniže razine dosegnute prošli ponedjeljak te se sada nalazi na pribiližno istoj razini na kojoj je bio prije desetak dana. Cijene dionica nakon velikog pada ponovno počinju rasti no do sada su nadoknadile samo polovinu izbubljene vrijednosti od prošlog ponedjeljka.

Cijena nafte je također počela rasti te u trenutku pisanja analize na platformama Admiral Marketsa iznosi 44,67 USD po barelu što znači da je u samo nekoliko dana skočila čak 17%. Razlozi promjene trenda su informacije o vojnoj intervenciji Saudijske Arabije u Jemenu, te smanjenju američkih zaliha nafte za čak 5,5 milijuna barela što može ukazivati na početak promjene trenutne situacije na tržištu u kojoj je ponuda veća od potražnje.

Idućih nekoliko dana tržišta će vjerojatno biti nešto mirnija nego prošlog tjedna no nagli pomaci ponovno su mogući krajem tjedna jer će se u četvrtak održati sastanak vijeća guvernera Europske centralne banke koji uvijek bude u fokusu investitora na financijskim tržištima te često dovede do naglih pomaka tečaja eura i vrijednosti europskih dionica. U petak će biti objavljen podatak o broju novotvorenih radnih mjesta i stopi nezaposlenosti u SAD-u što će vjerojatno uzrokovati velike pomake na svim tržištima budući da situacija na tržištu rada može od presudne važnosti pri donošenju odluke o visini kamatnih stopa koju će američka centralna banka donijeti kasnije ovog mjeseca.

Analitičari Admiral Marketsa smatraju da nagli porast cijene nafte zadnjih dana ukazuje da je cijena dosegnula dno i da se ne može dugoročno zadržati na razini ispod 40 USD. Ukoliko se američke zalihe smanje i u ovom tjednu, lako je moguće da će cijena još porasti i vratiti se na razinu iznad 50 USD u idućim tjednima. Kada su u pitanju valute, ukoliko europska centralna banka ne najavi dodatno monetarno popuštanje (a vjerojatno neće), te broj novootvorenih radnih mjesta bude nešto niži od očekivanja, moguće je da će euro ponovno ojačati nekoliko posto. No čak i u takvom scenariju, jačanje će vjerojatno biti priremeno jer početak podizanja kamatnih stopa u SAD-u će neovisno o tome kada počne, uzrokovati još jedan val jačanja američne valute od 10% ili više.

Besplatno online predavanje

Sve one koji žele saznati više o situaciji na valutnom tržištu i očekivanom kretanju vrijednosti najtrgovanijih financijskih instrumenata, Admiral Markets poziva na besplatno online predavanje koje će se održati u utorak (01.09.) u 18 sati. Prijaviti se možete putem ove stranice.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitičar


Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.