Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

Očekuje li nas buran tjedan na financijskim tržištima?

Veljača 29, 2016 12:29

U toku tjedna biti će objavljeno mnogo važnih ekonomskih vijesti koje bi mogle uzrokovati iznadprosječno velike pomake na financijskim tržištima.

Ponedjeljak

Objavljen je podatak o promjeni indeksa potrošačkih cijena u eurozoni po kojemu su cijene u eurozoni u posljednjih godinu dana neplanirano pale -0,2%, što je daleko od željenog porasta od 1,9%. Europska centralna banka će na idućem sastanku koji se održava idući tjedan vjerojatno donijeti ili barem obećati donošenje novih mjera za posticanje rasta stope inflacije u bliskoj budućnosti. Na temelju toga investitori na financijskim tržištima bi već ovaj tjedan mogli masovno početi prodavati euro čime bi mu srušili vrijednost u osnosu na ostale valute.

Utorak

U Kini će doći do objave vrijednosti nekoliko indeksa proizvođačkih cijena koji su dobar pokazatelj ukupne gospodarske aktivnosti. Budući da strah od značajnijeg gospodarskog usporavanja kineskog gospodarstva još nije u potpunosti splasnuo, ukoliko se ispostavi da su proizvođačke cijene pale više od očekivanja, vrijednost dionica diljem svijeta, ali i valuta kao što su australski i novozelandski dolar mogla bi naglo pasti.

Srijeda

Od podataka koji će biti objavljeni u srijedu najvažniji će se odnositi na stanje zaliha sirove nafte u SAD-u. Očekuje se da će zalihe porasti za 3,5 milijuna barela što bi bilo loše za cijenu nafte jer bi ukazivalo na nastavak prezasićenosti tržišta naftom. Ukoliko dođe do neplaniranog smanjivanja zaliha, cijena nafte bi mogla skočiti nekoliko posto.

Četvrtak

U noći sa srijede na četvrtak biti će objavljen podatak o trgovinskoj bilanci Australije u veljači. Očekuje se deficit od 3,22 milijarde AUD. Ukoliko deficit bude veći od očekivanog, AUD će vjerojatno oslabiti, a ukoliko bude manji, AUD bi mogao ojačati.

Petak

U 14:30 po našem vremenu biti će objavljeni podaci o stopi nezaposlenosti i broju novih radnih mjesta u SAD-u u veljači. Očekuje se stopa nezaposlenosti od 4,9% i 195.000 novih radnih mjesta. Ukoliko broj radnih mjesta bude značajno veći od očekivanog, američki dolar bi mogao naglo ojačati jer na temelju popravljanja situacije na tržištu rada, američka centralna banka mogla početi brže podizati kamatne stope.

Popis svih najavljenih vijesti i točno vrijeme objave moguće je vidjeti na ekonomskom kalendaru Admiral Marketsa.

Besplatno online predavanje

Sve one koji žele saznati više o situaciji na tržištu i očekivanom kretanju vrijednosti najtrgovanijih financijskih instrumenata, Admiral Markets poziva na besplatno online predavanje koje će se održati u utorak (01.03.) u 18 sati. Prijaviti se možete putem ove stranice.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitičar

-----------------------

Za Admiral Markets:


Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.