Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

U toku tjedna moguće promjene tečaja gotovo svih valuta!

Listopad 05, 2015 15:27

Nakon relativno mirnog tjedna na financijskim tržištima u tijeku kojeg se vrijednost većine najvažnijih svjetskih valuta i dioničkih indeksa nije značajnije mijenjala, ovog tjedna će na tržištima vjerojatno doći do mnogo veće aktivnosti. Naime, najavljene su objave cijelog niza važnih ekonomskih podataka koji će sigurno biti u fokusu investitora.

Ponedjeljak

Jutros je objavljen indeks proizvođačkih cijena u Velikoj Britaniji koji je najniži u dvije i pol godine što ukazuje na značajan pad ekonomske aktivnosti te će vjerojatno dodatno srušiti vrijednost GBP koja se nalazi vrlo blizu najniže razine u posljednjih pet mjeseci.

Utorak

Rano ujutro po našem vremenu australska centralna banka (RBA) objaviti će odluku o visini referentnih kamatnih stopa. Odluke centralnih banaka uvijek uzrokuju velike pomake tečaja valute, a ovaj sastanak bi mogao biti značajniji nego inače s obzirom na usporavanje gospodarstva Kine koja je najveći potrošač australskih ruda.

Srijeda

Odluku o visini kamatnih stopa objaviti će japanska centralna banka (BOJ) nakon čega će održati konferenciju za javnost na kojoj će obrazložiti na temeljelju čega su donijeli odluku i koji su im planovi za blisku budućnost. Moguće je da će ovaj događaj uzrokovati novi trend kretanja tečaja JPY koji je neuobičajeno stabilan već mjesec dana.

Četvrtak

Čelnici britanske centralne banke također ovaj tjedan ima redoviti sastanak na kojem odlučuju što napraviti sa kamatnim stopama. Gotovo sigurno ih neće podizati na ovom sastanku, no moguće je da će na konferenciji za novinare guverner barem najaviti izgledni trenutak podizanja kamatnih stopa.

Petak

U 14:30 biti će objavljeni podaci o broju novootvorenih radnih mjesta i stopi nezaposlenosti u rujnu u Kanadi. Ovaj vijest će sigurno doprinijeti već velikim oscilacijama kanadske valute.

Mišljenje analitičara

Analitičari Admiral Marketsa smatraju da se niti jedna od navedenih centralnih banaka neće ovog tjedna odlučiti na zatezanje monetarne politike. Naprotiv, moguće je da će radi usporavanja kineskog gospodarstva što bi moglo utjecati na globalnu ekonomiju odlučiti dodatno odgoditi podizanje kamatnih stopa što će vjerojatno rezultirati blagim slabljenjem njihovih valuta u odnosu na američki dolar. Američka valuta bi mogla uskoro početi jačati u odnosu na sve ostale valute jer bliži se prosinac kojeg je čelnica američkih Federalnih rezervi najavila kao „prikladan" trenutak podizanja kamatnih stopa.

Besplatno online predavanje

Sve one koji žele saznati više o situaciji na valutnom tržištu i očekivanom kretanju vrijednosti najtrgovanijih financijskih instrumenata, Admiral Markets poziva na besplatno online predavanje koje će se održati u utorak (06.10.) u 18 sati. Prijaviti se možete putem ove stranice.

Za Admiral Markets:

Josip Kokanović, mag. oec.

Analitičar


Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.