76% malih računa izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD funkcionira, te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.

Admiral Markets grupacija se sastoji od sljedećih kompanija:

Admiral Markets Pty Ltd

Regulirani smo od Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Web-mjesto dostupno samo na engleskom jeziku
NASTAVAK

Admiral Markets Cyprus Ltd

Regulirani smo od Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC)
NASTAVAK

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo od strane UK Financial Conduct Authority (FCA)
NASTAVAK
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Regulator CySEC fca

55% najboljih svjetskih ulagača očekuje pad burze 2020. godine

Studeni 21, 2019 13:48

Većina najbogatijih ulagača na svijetu očekuje pad dionica do 2020. godine, prema novom istraživanju objavljenom od UBS Wealth Management .

Objavljeno 12. studenoga 2019., anketa je uzela mišljenja više od 3.400 ulagača s najmanje milijun dolara uložive imovine. Od sudionika, 55% je reklo da očekuje "značajan pad tržišta" u 2020. godini.

"Ulagači vide razloge da budu oprezni u novoj godini", rekao je ured za strategiju klijenta UBS Global Wealth Management. "Dva od tri globalna ulagača vjeruju da su tržišta sada više vođena geopolitičkim događajima nego poslovnim osnovama poput profitabilnosti, prihoda i potencijala rasta."

Pa što je otkrilo istraživanje? I što bi trgovačke mogućnosti to mogle značiti za ostatak 2019. i 2020. godine? Nastavite čitati da biste saznali!

Gotovo 80% ulagača očekuje veću volatilnost

Uz dobivanje izgleda investitora za 2020. godinu, UBS anketa također ih je pitala za njihova razmišljanja o volatilnosti, sigurnosti ulaganja i još mnogo toga.

Otkrili su da 79% ulagača visokih neto vrijednosti očekuje veću volatilnost tržišta, a gotovo 3 od 4 ulagača smatra da je investicijsko okruženje izazovnije nego prije pet godina. 58% ulagača osjeća se manje pod kontrolom performansi svojih portfelja nego ranije.

Sve je to natjeralo 52% ulagača na izvještaj da nisu sigurni je li sada dobro vrijeme za ulaganje.

Slijedom toga, ispitanici su otkrili da trenutno drže 25% svog portfelja u gotovini, što je daleko više od 5% koje UBS preporučuje, a 60% razmišlja o daljnjem povećanju razine gotovine.

U doba nestabilnosti na tržištu, posjedovanje gotovine na ruci često se smatra sigurnijom opcijom. Bogati ulagači koji toliko svog portfelja drže u gotovini, kada je burza povijesno osigurala puno veće prinose, značajna je crvena zastava.

Ekonomske brige su geopolitičke

Što izaziva takvu zabrinutost među najbogatijima na svijetu? Prema UBS-u, dva od tri ulagača vjeruju da su tržišta sada više vođena geopolitičkim događajima nego poslovnim osnovama poput profitabilnosti, prihoda i potencijala rasta.

Slijedom toga, trenutačni geopolitički događaji tjeraju više investitora da slijede više investicijskih strategija protivnih riziku.

Najznačajnija pitanja koja su zabrinjavala bila su:

  • Trajni trgovinski sukob između SAD i Kine (44% ulagača vjerovalo je da će to utjecati na njihov portfelj u 2020. godini)
  • Njihovo lokalno političko okruženje (41% očekivalo je da će to utjecati na učinak njihovih portfelja)
  • Predsjednički izbori u SAD-u 2020. (37% ulagača vjerovalo je da bi to imalo utjecaja)

Istraživanje prati sve češće maksimume dionica

Za one koji nisu među svjetskim ultra bogatima, ova bi presuda mogla biti iznenađenje, s obzirom da su Dow Jones Industrial Average i S&P 500 u posljednjem mjesecu bili više od 3%, a S&P 500 u posljednje vrijeme. vrhunci 12. studenog.

Dobitak je vodio snažan učinak u dionicama Disneya i Facebooka . Dionice Disneyja porasle su više od 1% nakon pokretanja usluge Disney + streaming, dok je Facebook porastao 2,6% nakon što je najavio novi alat za plaćanje.

Ova dobit je dodatno pojačana nakon komentara predsjednika Donalda Trumpa, koji je nagovijestio kinesko oduševljenje trgovinskim sporazumom.

Izvor: Admiral Markets MT5 SP500, CFD Dnevni grafikon (između 2. listopada 2018. i 13. studenog 2019.). Pristupljeno: 13. studenog 2019. godine u 15:00 sati. EET - Napominjemo: prošli učinak nije pouzdan pokazatelj budućih rezultata ili budućih performansi.

Pa kako može postojati zabrinutost zbog pada, baš kad je tržište doseglo vrhunac?

Jedan bi dio mogao biti vrijeme - anketa UBS-a provedena je u razdoblju od kolovoza 2019. do listopada 2019., kada je tržište doživljavalo mnogo veće razine volatilnosti. Međutim, neki analitičari također vjeruju da je to jednostavno vrhunac prije velike korekcije.

Je li tržište dužno za korekciju od 25%?

Prema časopisu Fortune Shawn Tully , dok su cijene američkih velikih zaliha kapitala u isto vrijeme visoke, zarada također.

Povijesno, ovaj obrazac se tiče, kao što smo to zadnji put vidjeli u drugom kvartalu 2007. godine. Zarada S&P 500 dostigla je tada najviši nivo od 84,92 USD, a zatim se srušila u financijskoj krizi. Indeks nije oporavio te razine do početka 2013. godine, a novi vrh dosegao je tek u rujnu 2014. godine.

2019. godine pokazala je početke sličnog obrasca. S&P 500 dostigao je 135,27 USD u Q2, s procijenjenim brojem za Q3 133,95 USD. Od četvrtog tromjesečja 2014. do trećeg tromjesečja 2019. zarada S&P-a po zaradi po dionici porasla je 2,7% godišnje (prilagođeno inflaciji), pobijedivši ukupnu ekonomiju s maržom od 19%.

Ovogodišnja operativna dobit od S&P prosječno je iznosila 11,3% - njihov najbolji učinak u desetljeću i 1,8% iznad prosjeka od 9,5% od 2010. Korporativna dobit čini 9,8% BDP-a, što je znatno više od norme od 7,5%. Sve to ne ukazuje na obrazac visokih i visokih padova - to ukazuje na izuzetno visok vrh.

Istodobno, vrijednost S&P indeksa porasla je mnogo brže od profita dionica sadržanih u njima. Na vrhuncu zarade u 2007. godini, ulagači su dobivali povrat od 5,60 dolara za svakih 100 dolara koje su potrošili na indeks S&P dionica. Na vrhuncu u 2014. dobili su povrat od 5,40 USD. Danas, S&P-ov omjer cijene i zarade iznosi 23, što znači da ulagači mogu dobiti povrat od 4,30 USD na svakih uloženih 100 USD.

To je 23% manje nego na vrhuncu zarade u 2007. godini, a 20% ispod broja na vrhuncu prije pet godina.

Opasnost je da će investitori početi više zahtijevati, a vjerojatnost da će eksplozija zarade do 2020. godine biti ispunjena tim zahtjevima je mala, s obzirom na to da je profit već na ekstremno visokim vrijednostima. To ostavlja malo prostora za rast i puno prostora za pad - slično kao što smo vidjeli 2007. i 2008. godine.

Nije sve tako sivo ...

Srećom, nisu sve vijesti negativne.

Prvo na što pametni trgovci trebaju imati na umu je da volatilnost stvara priliku. Pomoću instrumenata poput SP500 CFD i DJI30 CFD koji vam pružaju mogućnost trgovanja dugačkim i kratkim, moguće je profitirati na rastućim i padajućim tržištima. Konačno, samo zato što tržište padne, to ne znači da vaš portfelj mora - već se odnosi na to kako trgujete.

Iako nestabilnost stvara prilike za trgovce, ipak je važno imati na umu da su to vremena s većim rizikom, tako da je važno i pažljivo upravljati rizikom .

Osim toga, iako je većina UBS-ovih ulagača smatrala da postoje rizici s kojima je tržište suočeno u narednim mjesecima, 70% ulagača osjećalo se pozitivno na prinose svog portfelja u sljedećem desetljeću.

Vidjeli su niz „mega-trendova" koji utječu na tržište, a koji bi mogli dovesti do novih mogućnosti, posebno u tehnološkom, zdravstvenom i energetskom sektoru. 88% ulagača izvijestilo je da je zainteresirano za usklađivanje svog portfelja s tim trendovima.

Ovaj tekst pruža dodatne informacije o svim analizama, procjenama, prognozama, predviđanjima i ostalim informacijama (u nastavku „Analizama") objavljenim na stranicama Admiral Marketsa. Prije nego donesete bilo kakve investicijske odluke molimo obratite pažnju na sljedeće:

1.Analize su objavljene u informativne svrhe i ne smiju biti smatrane investicijskim savjetom ili preporukom.

2.Svaki klijent samostalno donosi investicijske odluke, a Admiral Markets neće biti odgovoran za eventualni gubitak nastao na temelju takve odluke, bez obzira temeljila se odluka na Analizi ili ne.

3.Svaka analiza je napravljena od strane neovisnog analitičara (u nastavku „Autora") na temelju njegovog osobnog mišljenja.

4.Kako bi osigurao zaštitu interesa klijenata i objektivnost analiza, Admiral Markets je uspostavio interne procedure za sprječavanje sukoba interesa.

5.Iako su poduzeti napori da bi se osigurala pouzdanost i potpunost informacija koje se navode u Analizama, Admiral Markets ne može garantirati točnost i potpunost bilo koje informacije u Analizama. Prezentirane brojke koje se odnose na prethodno kretanje cijena nisu garancija budućih rezultata.

6.Sadržaj Analiza ne treba smatrati indirektnim obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa da će klijent profitirati korištenjem navedenih strategija ili da će ograničiti gubitke.

7.Prethodno kretanje cijene financijskog instrumenta ili očekivanje navedeno u Analizama ne treba smatrati obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa o budućem kretanju cijene. Vrijednost financijskog instrumenta može rasti i padati, a očuvanje vrijednosti instrumenta nije garantirano.

8.Projekcije uključene u Analize može nisu uzele u obzir sve naknade, poreze i ostale troškove prisutne pri ulaganju u spomenute instrumente. Cjenik usluga Admiral Marketsa naveden je web stranicama Admiral Marketsa.

9.Proizvodi kojima se trguje uz financijsku polugu (uključujući CFD-ove) su špekulativne prirode i trgovanje istima može rezultirati gubitkom i profitom. Prije nego počnete trgovati, trebali biste se pobrinuti da razumijete sve prisutne rizike.