76% malih računa izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD funkcionira, te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.

Admiral Markets grupacija se sastoji od sljedećih kompanija:

Admiral Markets Pty Ltd

Regulirani smo od Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Web-mjesto dostupno samo na engleskom jeziku
NASTAVAK

Admiral Markets Cyprus Ltd

Regulirani smo od Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC)
NASTAVAK

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo od strane UK Financial Conduct Authority (FCA)
NASTAVAK
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Regulator CySEC fca

Hong Kong ulazi u prvu recesiju od desetljeća! Kako možete trgovati?

Prosinac 04, 2019 10:53

Hong Kong je jednom nazvan "ulazom u Kinu" i najvećim financijskim čvorištem Azije. Međutim, nedavni nasilni ulični prosvjedi i američko-kineski trgovinski rat poslali su zemlju u duboku recesiju, prijeteći tom statusu. Mnogi analitičari i ekonomisti predviđaju još veću bol za hongkonško gospodarstvo već u 2020. godini.

U ovom članku istražujemo situaciju i trgovinske mogućnosti oko prve recesije s kojom se zemlja suočila u više od desetljeća. Započnimo.

Hong Kong Gospodarstvo 2020

Zašto u Hong Kongu postoje prosvjedi?

Hong Kong je bio britanska kolonija do 1997. Otada je zemlja dio Kine u jedinstvenom modelu 'jedna zemlja, dva sustava'. Po ovom modelu, stanovnici Hong Konga imali su nevidljive slobode u kontinentalnoj Kini, kao i visok stupanj autonomije.

Nedavni nasilni prosvjedi koji su započeli u lipnju svode se na to da vlada u Hong Kongu donosi zakon kojim će se osumnjičenima omogućiti izručenje kontinentalnoj Kini. Mnogi su se bojali da bi račun mogao narušiti pravosudnu neovisnost grada.

Iako je račun na kraju povučen, protesti su se nastavili u širem buntu kako Peking upravlja Hong Kongom. Nasilni ulični prosvjedi nastavili su se smrću civila i policajaca.

Kako su protesti utjecali na gospodarstvo Hong Konga?

Turizam je posebno teško pogođen. U kolovozu su dolasci u grad pogodili najgoru razinu od krize SARS-a 2003. godine.

Luksuzni modni lanac Burberry rekao je da je njegova prodaja u zemlji pala za više od 10%. Hongkonška zrakoplovna kompanija Cathay Pacific smanjila je smjernice vezane uz profit navodeći da su građanski nemiri ozbiljno utjecali na potražnju i poslovanje njenog poslovanja.

Službene brojke pokazuju da je gospodarstvo opalo za 3,2% u razdoblju od srpnja do rujna. To znači da se gospodarstvo smanjilo dva kvartala zaredom, što je tehnička definicija recesije. S obzirom na to da su ekonomisti koji su bili anketirani u Bloombergovoj anketi očekivali da će u tom razdoblju doći do samo 0,6-postotnog smanjenja, to je vrlo strašan znak.

U stvari, ekonomistica Iris Pang iz investicijske banke ING predvidjela je da će se gospodarstvo smanjiti u sva četiri tromjesečja sljedeće godine. Koje su potencijalne mogućnosti trgovanja oko ove situacije?

Hongkonški dolar prema indeksu Hang Seng 50

Trgovci imaju dvije mogućnosti da se izlože ekonomskoj situaciji u zemlji - kroz njezinu valutu ili na burzi. No, za izloženost hongkonškom gospodarstvu koje trguje svojim indeksom burzi, indeks Hang Seng 50, daleko je jednostavnije od trgovanja hongkonškim dolarom.

Jedan od razloga je činjenica da je hongkonški dolar vezan za američki dolar od 1983. Hong Kong monetarna uprava (HKMA), središnja banka zemlje, drži trgovanje valutom prema američkom dolaru unutar postavljenog opsega ili raspona cijena, oko HK 8,8 po američkom dolaru.

Ovo rezultira vrlo brzom i divljom cijenom kao što pokazuje tjedni grafikon tečaja USD.HKD :

USDHKD grafikon

Izvor: Admiral Markets MT5 Supreme Edition , USDHKD, Weekly - Raspon podataka: od 17. travnja 2011. do 18. studenog 2019., pristupljeno 18. studenog 2019. u 11.45 sati GMT. Napominjemo: dosadašnji učinak nije pouzdan pokazatelj budućih rezultata.


Međutim, indeks Hang Seng 50 mjeri ukupni učinak 50 najvećih kineskih kompanija koje kotiraju na hongkonškoj burzi, omogućavajući drugačiju izloženost hongkonškom gospodarstvu.

Kako trgovati indeksom Hang Seng 50

Pomoću Admiral Marketsa možete nagađati o indeksu burzi u Hong Kongu nazvanom indeks Hang Seng 50 koristeći proizvod koji se zove CFD ili Ugovori za razliku. U osnovi, ovo omogućava trgovcima da dugo i brzo prelaze na neki instrument.

Ispod je dugoročni tjedni grafikon CFD indeksa Hang Seng 50 :

Hongkonška berza

Izvor: Admiral Markets MT5 Supreme Edition , HSI50 , Weekly - Raspon podataka: od 11. rujna 2016. do 18. studenog 2019., pristupljeno 18. studenog 2019. u 11:55 sati po GMT. Napominjemo: dosadašnji učinak nije pouzdan pokazatelj budućih rezultata.


Ovaj grafikon izgleda mnogo čistiji i glatkiji od grafikona cijena USD.HKD. U stvari, jasni su tržišni uvjeti i obrasci grafikona vidljivi na povijesnom grafikonu cijena indeksa CFD indeksa Hang Seng 50, kao što je prikazano u nastavku:

USDHKD shema uzoraka

Izvor: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, HSI50, Weekly - Raspon podataka: od 11. rujna 2016. do 18. studenog 2019., pristupljeno 18. studenog 2019. u 11:59 sati GMT. Napominjemo: dosadašnji učinak nije pouzdan pokazatelj budućih rezultata.


Ovo su obrasci vidljivi na tjednom grafikonu. Prilikom podešavanja vremenskog okvira vidljivo je više uzoraka. Pogledajmo dnevni vremenski okvir indeksa Hang Seng 50 CFD:

Hong Kong protestira zbog vremenskih okvira

Izvor: Admiral Markets MT5 Supreme Edition, HSI50, Daily - Raspon podataka: od 15. siječnja 2019. do 18. studenog 2019., pristupljeno 18. studenoga 2019. u 12.05 po GMT. Napominjemo: dosadašnji učinak nije pouzdan pokazatelj budućih rezultata.


U gore navedenom dnevnom grafikonu cijena CFD indeksa Hang Seng 50 jasno je vidjeti slabost koja je zahvatila tržište dionica od početka hongkonških prosvjeda 31. ožujka. Dok je njegova cijena je bila u padu je sada u gospodarstvu uzorak, inače poznat kao kanal, kao znaku kanala linija je prikazano u nastavku:

Hang Seng 50 indeks

Izvor: Admiral Markets MT5 Supreme Edition , HSI50, Daily - Raspon podataka: od 15. siječnja 2019. do 18. studenog 2019., pristupljeno 18. studenog 2019. u 12:10 po GMT. Napominjemo: dosadašnji učinak nije pouzdan pokazatelj budućih rezultata.


Kanal predstavlja konsolidaciju u cijeni. To ima smisla kao nakon nedavne rasprodaje - i kako bi se izbjegla dugotrajna recesija - središnja banka Hong Konga smanjila je svoju kamatnu stopu na 2%. Time se zaduživanje može jeftinije poticati gospodarstvo kroz poslovna ulaganja i potrošačku potrošnju.

Vlada je također smanjila poreze i opustila pravila o hipoteci za kupce koji prvi put vide. Iako imaju na raspolaganju više od 140 milijardi dolara u fiskalnim rezervama za poticanje gospodarstva koje su se do sada suzdržavali od opsežnog stimulativnog programa.

Međutim, prema ekonomistici ING-a Pang, "kamatne stope više nisu bitne za ovo gospodarstvo. Kada je nasilje na ulicama, ljudi ne žele ići u kupovinu ili izaći na večeru."

Ako je to slučaj, mogao bi biti daljnjeg pritiska na gospodarstvo, koji će utjecati na dobit kompanija i strana ulaganja, a time i vagati indeks Hang Seng 50. Iz perspektive grafikona, ako se cijena može probiti ispod plavih linija kanala na gornjoj karti, postoji velika vjerojatnost daljnjeg vala prodaje.

Kako ćete trgovati?

Ako se danas osjećate nadahnutim da počnete trgovati ili vam je ovaj članak pružio dodatni uvid u vaše postojeće znanje o trgovanju, možda će vam biti drago znati da možete preuzeti besplatnu MetaTrader 5 platformu za trgovanje koju pruža Admiral Markets i pristupiti Hang-u CFD grafikon indeksa Seng 50, zajedno s ostalim naprednim značajkama trgovanja! Kliknite baner u nastavku kako biste započeli besplatno preuzimanje:

MT5

Ovaj tekst pruža dodatne informacije o svim analizama, procjenama, prognozama, predviđanjima i ostalim informacijama (u nastavku „Analizama") objavljenim na stranicama Admiral Marketsa. Prije nego donesete bilo kakve investicijske odluke molimo obratite pažnju na sljedeće:

1.Analize su objavljene u informativne svrhe i ne smiju biti smatrane investicijskim savjetom ili preporukom.

2.Svaki klijent samostalno donosi investicijske odluke, a Admiral Markets neće biti odgovoran za eventualni gubitak nastao na temelju takve odluke, bez obzira temeljila se odluka na Analizi ili ne.

3.Svaka analiza je napravljena od strane neovisnog analitičara (u nastavku „Autora") na temelju njegovog osobnog mišljenja.

4.Kako bi osigurao zaštitu interesa klijenata i objektivnost analiza, Admiral Markets je uspostavio interne procedure za sprječavanje sukoba interesa.

5.Iako su poduzeti napori da bi se osigurala pouzdanost i potpunost informacija koje se navode u Analizama, Admiral Markets ne može garantirati točnost i potpunost bilo koje informacije u Analizama. Prezentirane brojke koje se odnose na prethodno kretanje cijena nisu garancija budućih rezultata.

6.Sadržaj Analiza ne treba smatrati indirektnim obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa da će klijent profitirati korištenjem navedenih strategija ili da će ograničiti gubitke.

7.Prethodno kretanje cijene financijskog instrumenta ili očekivanje navedeno u Analizama ne treba smatrati obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa o budućem kretanju cijene. Vrijednost financijskog instrumenta može rasti i padati, a očuvanje vrijednosti instrumenta nije garantirano.

8.Projekcije uključene u Analize može nisu uzele u obzir sve naknade, poreze i ostale troškove prisutne pri ulaganju u spomenute instrumente. Cjenik usluga Admiral Marketsa naveden je web stranicama Admiral Marketsa.

9.Proizvodi kojima se trguje uz financijsku polugu (uključujući CFD-ove) su špekulativne prirode i trgovanje istima može rezultirati gubitkom i profitom. Prije nego počnete trgovati, trebali biste se pobrinuti da razumijete sve prisutne rizike.