Admiral Markets Group consists of the following firms:

Admiral Markets UK Ltd

Regulated by the Financial Conduct Authority (FCA)
  • Leverage up to:
    1:30 for retail clients,
    1:500 for professional clients
  • FSCS protection
  • Negative balance protection
CONTINUE
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

Ulaganje u kriptovalute može biti sigurnije i profitabilnije!

Kolovoz 10, 2017 13:50

Ulaganje u kriptovalute trenutno je hit diljem svijeta, pa stoga i među hrvatskim investitorima. Glavni razlog velikog interesa u kriptovalute kao što stu Bitcoin, Litecoin, Etherium, Ripple i sl. je strahoviti porast cijene gotovo svih kriptovaluta. Cijena Bitcoina, prve i još uvijek najpopularnije kriptovalute, u posljednjih godinu dana porasla je preko 400%.

No, pri ulaganju u visokorizične instrumente poput kriptovaluta, postoji dosta veliki rizik. Naime, budući da se još uvijek radi o novoj tehnologiji koja ima mana, postoji rizik krađe ili nepovratnog gubitka kriptovalute ukoliko npr. pregori hard disk na kojem se čuvaju informacije o vlasništvu nad pojedinom kriptovalutom.

Na sreću, postoje načini za smanjiti rizik pri trgovanju kriptovalutama. Jedan od njih je trgovanje CFD-ovima na kriptovalute umjesto klasičnim kriptovalutama. Budući da se CFD-ovima može trgovati preko velikih i pouzdanih brokerskih kompanija, mogućnost krađe ili gubitka inforamcija o vlasništvu se efektivno u potpunosti eliminira.

Jedina FX i CFD brokerska kuća koja ima registriranu podružnicu u Hrvatskoj je Admiral Markets UK Ltd., koja u svojim prostorima održava besplatna predavanja i različite edukacije o trgovanju na Forex i CFD tržištima uz korištenje financijske poluge.

Korištenjem financijske poluge profit ostvaren na bilo kojem financijkom instrumentu može biti višestruko veći nego kod klasičnog ulaganja. Npr. ukoliko se pri trgovanju CFD-om na zlato koristi poluga od 1:5, a cijena zlata poraste 10%, profit na računu klijenta iznosio bi 50%. Isti princip vrijedi i za financijsku polugu na kriptovalute. Ukoliko se novac uz polugu 1:2 uloži u Bitcoin, a cijena mu poraste 500%, profit na računu klijenta bio bi 1000%. Naravno, pri korištenju poluge raste i rizik pri trgovanju. Zbog toga ne treba pretjerivati s visinom financijske poluge.

Pozivamo Vas da besplatno isprobate trgovanje CFD-ovima na zlato, naftu, američke dionice i kriptovalute uz financijsku polugu na našim Demo računima na kojima se NE nalazi pravi novac pa ne možete ništa izgubiti. Za otvaranje Demo računa kliknite na donju sliku ili ovaj link.


Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.