76% malih računa izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD funkcionira, te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.

Admiral Markets grupacija se sastoji od sljedećih kompanija:

Admiral Markets Pty Ltd

Regulirani smo od Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Web-mjesto dostupno samo na engleskom jeziku
NASTAVAK

Admiral Markets Cyprus Ltd

Regulirani smo od Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC)
NASTAVAK

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo od strane UK Financial Conduct Authority (FCA)
NASTAVAK
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Regulator CySEC fca

Warren Buffett planira podržati rast Bank of America dionice! Kad je pravo vrijeme za kupnju?

Listopad 22, 2019 12:05

Kad Warren Buffett govori financijski svijet sluša. Uostalom, Oracle iz Omahe je najuspješniji investitor na svijetu. Tada će biti malo iznenađenje kada su dionice u Bank of America porasle više od 2% nakon što je Buffettova tvrtka objavila da su se obratila američkoj Federalnoj rezervi radi odobrenja za povećanje udjela u američkom bankarskom gigantu - što je možda stvorilo neke vrlo zanimljive mogućnosti trgovanja i ulaganja.

bank of america

Buffett i Bank of America

Jeste li znali da holding kompanija Warren Buffett, Berkshire Hathaway, posjeduje dionice Bank of America vrijedne više od 27 milijardi dolara (od 14. listopada 2019.)? To je drugi najveći holding u Buffettovom portfelju i on želi više. U stvari, Buffettova tvrtka zatražila je odobrenje od Federalnih rezervi kako bi povećala svoj udio u banci proteklih 10% vlasništva, što je granica koja zahtijeva regulatornu reviziju.

Postoje neki analitičari koji vjeruju da su dionice Bank of America trenutno podcijenjene, pa predlaže da Buffett možda vidi neku dodatnu vrijednost u posjedovanju više dionica banke. Dolazi i samo nekoliko dana nakon najave, banka je objavila bolju od očekivane zarade od 0,56 USD po dionici u odnosu na očekivane 0,51 USD po dionici.

Dakle, o čemu nam govori povijesna cijena dionice? Hajde da vidimo!

Kako trgovati Bank of America dionicama?

Pomoću Admiral Marketsa možete nagađati o cijeni dionica Banke Amerike pomoću proizvoda zvanog CFD-a ili Ugovora za razliku. U osnovi, to omogućava trgovcima da dugo i brzo prelaze na neki instrument, koristeći poluge.

Ispod je dugoročni mjesečni grafikon cijene dionica Banke Amerike:

warren buffett

Izvor: Admiral Markets MetaTrader 5, Banka Amerike, mjesečno - Raspon podataka: od 1. rujna 2003. do 17. listopada 2019., pristupa se 17. listopada 2019. u 20:33 BST - Napominjemo: Prošli rezultati nisu pouzdan pokazatelj budućih rezultata

Nakon značajnog pada cijene dionica banke s 55 na samo 3 dolara u razdoblju od 2006. do 2009., do sada je nadoknadila otprilike polovicu pada. U stvari, od 2009. godine cijena dionica banke stalno je u porastu, pri čemu su na tom putu velike razlike.

Cijena se zadržala oko razine od 28 dolara po dionici tijekom većeg dijela 2019. godine što je zanimljivo ako se pogledaju analitičke ocjene banke iz Markets Insidera, što pokazuje da ocjene 27 različitih brokera pokazuju najnižu ciljnu cijenu dionica od 28 dolara, a srednja ciljna cijena od 33 USD i visoka ciljna cijena od 44 USD. Vrijedi napomenuti da se te ocjene analitičara mogu promijeniti u bilo kojem trenutku.

Naravno, netko poput Warrena Buffetta obično ulaže u dionice samo ako ih može držati vrlo dugo, najmanje 5 godina ili više. Sad kad su dionice povratile polovicu svog pada od 2006. do 2009., može li povratiti drugu polovicu? Tjedni grafikon trenutno prikazuje kanal na kojem se cijena može prebiti nagore, kao što je prikazano u nastavku:

graf bank of america

Izvor: Admiral Markets MetaTrader 5, Bank of America, Weekly - Raspon podataka: od 26. prosinca 2004. do 17. listopada 2019., pristupljeno 17. listopada 2019. u 20:55 BST - Napominjemo: Prošli rezultati nisu pouzdan pokazatelj budućih rezultata

Dvije silazne, paralelne linije u gornjem grafikonu predstavljaju obrazac grafikona koji se naziva kanal. Obrazac sugerira proboj naopako, vjerojatno. Međutim, trgovci će pažljivo analizirati cijenu da bi vidjeli može li se cijena održati iznad razine. Ako može, to bi mogao biti znak da cijena dionica Banke Amerike može nastaviti rasti. Propust ispod toga smatrao bi lažnim probojom slanjem cijene dionica.

Bez obzira na ishod, Bank of America nalazi se na listi praćenja mnogih trgovaca i ulagača. Da li to čini vašim?

Jedan od načina za testiranje svojih teorija i ideja za trgovanje je upotreba demo trgovačkog računa koji vam omogućuje da na tržištima bez ikakvog rizika nagađate! Kliknite baner u nastavku kako biste danas otvorili svoj besplatni virtualni račun za trgovinu:

demo trgovanje

Ovaj tekst pruža dodatne informacije o svim analizama, procjenama, prognozama, predviđanjima i ostalim informacijama (u nastavku „Analizama") objavljenim na stranicama Admiral Marketsa. Prije nego donesete bilo kakve investicijske odluke molimo obratite pažnju na sljedeće:

1.Analize su objavljene u informativne svrhe i ne smiju biti smatrane investicijskim savjetom ili preporukom.

2.Svaki klijent samostalno donosi investicijske odluke, a Admiral Markets neće biti odgovoran za eventualni gubitak nastao na temelju takve odluke, bez obzira temeljila se odluka na Analizi ili ne.

3.Svaka analiza je napravljena od strane neovisnog analitičara (u nastavku „Autora") na temelju njegovog osobnog mišljenja.

4.Kako bi osigurao zaštitu interesa klijenata i objektivnost analiza, Admiral Markets je uspostavio interne procedure za sprječavanje sukoba interesa.

5.Iako su poduzeti napori da bi se osigurala pouzdanost i potpunost informacija koje se navode u Analizama, Admiral Markets ne može garantirati točnost i potpunost bilo koje informacije u Analizama. Prezentirane brojke koje se odnose na prethodno kretanje cijena nisu garancija budućih rezultata.

6.Sadržaj Analiza ne treba smatrati indirektnim obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa da će klijent profitirati korištenjem navedenih strategija ili da će ograničiti gubitke.

7.Prethodno kretanje cijene financijskog instrumenta ili očekivanje navedeno u Analizama ne treba smatrati obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa o budućem kretanju cijene. Vrijednost financijskog instrumenta može rasti i padati, a očuvanje vrijednosti instrumenta nije garantirano.

8.Projekcije uključene u Analize može nisu uzele u obzir sve naknade, poreze i ostale troškove prisutne pri ulaganju u spomenute instrumente. Cjenik usluga Admiral Marketsa naveden je web stranicama Admiral Marketsa.

9.Proizvodi kojima se trguje uz financijsku polugu (uključujući CFD-ove) su špekulativne prirode i trgovanje istima može rezultirati gubitkom i profitom. Prije nego počnete trgovati, trebali biste se pobrinuti da razumijete sve prisutne rizike.