Ultimativni MQL5 Vodič

Admirals
12 Min čitanja

Jeste li znali da se način na koji financijski traderi sada mogu izvršavati svoje trgovačke naloge dramatično promijenio od razvoja prve burze financijskog trgovanja u 17. stoljeću u Amsterdamu? Burza je krenula metodom nadvikavanja, tako je započelo prije upotrebe telefonskog trgovanja, a zatim elektroničkim trgovanjem u 1980-ima.

Danas traderi mogu koristiti programske jezike kao što je MetaQuotes-ov MQL5 jezik za stvaranje vlastitih automatiziranih sustava trgovanja i pokazatelja. Zapravo, sa svjetskom zajednicom MQL5, individualni traderi ne moraju čak ni učiti MQL5 programiranje da bi imali koristi od toga. U ovom ćemo članku objasniti što je MQL5 i kako možete pristupiti MQL5 signalima, MQL5 pokazateljima i više kako biste nadopunili svoje trgovanje, čak i ako nemate iskustva u programiranju!

Što je MQL5 od MetaQuotesa?

MetaQuotes je naziv tvrtke za programere najpoznatije svjetske trgovačke platforme MetaTrader. MQL5 je kratica za MetaQuotes Language 5 i u osnovi je računalni programski jezik koji omogućava korisnicima da izrade MQL5 automatizirane strategije trgovanja, MQL5 signale, MQL5 pokazatelje i napredne prilagođene programe kao što je MQL5 pokazatelj trailing stop loss, kao i mnoge druge vrste pokazatelja i strategije.

Što je MQL5 tržište?

MQL5 Market je internetska trgovina trgovačkih robota i tehničkih pokazatelja s preko 10 000 trgovačkih aplikacija dostupnih za MetaTrader trgovačku platformu. Svi se oni mogu besplatno testirati u MQL5 Strategy Testeru prije kupnje.

Market korisnicima nudi mogućnost kupnje stručnih savjetnika (trgovački roboti) i tehničkih pokazatelja trgovanja. Trgovina također ima odjeljak "Utilities" u kojem programeri mogu prodati svoje trgovačke robote i tehničke pokazatelje MQL5 zajednici.

Tržištu MQL5 može se pristupiti izravno s trgovačke platforme Admiral Markets MetaTrader 5. Jednostavno otvorite prozor Toolbox (Ctrl + T), zatim odaberite Tržište s kartica prikazanih na dnu:

Screenshot platforme MetaTrader 5 koja prikazuje karticu MQL5 Market.

Primijetit ćete da postoji nekoliko drugih kartica izravno povezanih s MQL5 uslugama kao što su MQL5 signali, baza podataka koda MQL5 i stručnjaci MQL5. Prije nego što preuzmete i počnete koristiti bilo koju od usluga ili alata koji se temelje na naknadama, ili čak besplatne, korisnici prvo trebaju preuzeti platformu za trgovanje MetaTrader 5.

Jeste li znali da Admiral Markets nudi MetaTrader 5 platformu - svjetsku broj jedan platformu za trgovanje s multi-asset klasama - potpuno BESPLATNO !? MetaTrader 5 omogućuje traderima pristup vrhunskim mogućnostima grafikona, besplatnim tržišnim podacima i analizama u stvarnom vremenu, najboljim dostupnim widgetima za trgovanje, svim proizvodima MQL5 Market i MQL5 signalima i još puno više!

Da biste sada preuzeli MetaTrader 5, kliknite baner ispod i preuzmite ga BESPLATNO!

Što je MQL5 zajednica?

MQL5 zajednica je internetska stranica koja korisnicima MetaTrader-a nudi višestruke usluge. Ovdje ćete pronaći sve što Vam je potrebno od gotovih trgovačkih robota dostupnih za kupnju, baza podataka programera za izradu vlastitih MQL5 pokazatelja ili strategije, kao i upute o pristupu MQL5 strategiji za testiranje i još mnogo toga:

  • MQL5 tržište. Ovo je internetska trgovina trgovačkih robota i tehničkih pokazatelja s preko 10 000 trgovačkih aplikacija dostupnih za trgovačku platformu MetaTrader. Svi se oni mogu besplatno testirati u MQL5 Strategy Testeru prije kupnje. Tržištu MQL5 može se pristupiti s vaše MetaTrader platforme, a o njemu se govori u daljnjem tekstu.
  • MQL5 Cloud Network. To omogućava brzu optimizaciju trgovačkih robota pristupom kombiniranoj obradivoj moćima tisuća računala širom svijeta.
  • Baza kodova. To omogućava korisnicima da preuzmu bilo koji kôd objavljen u odjeljku Baza podataka MQL5 zajednice, što znači da se kôd automatski postavlja u ispravan direktorij i sastavlja, dopuštajući traderu da ga samo pokrene iz prozora MetaTrader Navigator.
  • Freelance. Traderi mogu unajmiti profesionalne programere za izradu novih MQL5 pokazatelja i strategija, kao i za pretvaranje MQL4 u MQL5 jezik za one koji žele preći s MetaTrader 4 u MetaTrader 5. Također možete pronaći pristup širokom rasponu MQL4 u MQL5 pretvarače.
  • MQL5 grafikoni. To omogućava traderima da postavljaju snimke zaslona sa svoje trgovačke platforme i dijele ih na mreži u različitim društvenim mrežama.
  • Signali MQL5. Pronađite dobavljače signala za trgovanje, pretplatite se i primajte ih izravno na platformi ili neka ih Vaš račun prekopira.
  • MQL5 forum. Traderi mogu posjetiti MQL5 forum kako bi razgovarali o trgovačkim sustavima, poboljšali svoje vještine programiranja MQL5 i pridružili se različitim chat skupinama i postavljali pitanja.

Zašto koristiti MQL5 iz MetaQuotesa?

Brojni su razlozi zbog kojih će traderi upotrebljavati MQL5 od MetaQuotesa. Nekoliko njih nalazi se u nastavku:

# 1 Trader ima tehničku strategiju koju bi želio programirati, ali nema vremena za učenje MQL5 programiranja. Trader iz MQL5 zajednice može unajmiti programera da to učini umjesto njih.

# 2 Trader možda želi eksperimentirati s različitim pokazateljima koje koriste drugi traderi. Neki od MQL5 pokazatelja su besplatni, a neki se temelje na naknadi. Postoji ogroman izbor MQL5 pokazatelja s kojima korisnici mogu isprobati i eksperimentirati (detaljan primjer kako se to može naći dalje u nastavku ovog članka).

# 3 Trader želi eksperimentirati sa besplatnom, ili na temelju naknade, automatiziranom strategijom trgovanja. Tržište MQL5 puno je besplatnih i plaćenih stručnih savjetnika s kojima traderi mogu raditi.

U stvari, i traderi ih mogu koristiti na Admiral Markets besplatnom demo računu! Traderi također mogu preuzeti probne proizvode na probnoj osnovi, testirati ih u MQL5 strategiji za testiranje prije nego što donesu odluku o kupnji.

Da biste otvorili demo račun bez rizika, jednostavno kliknite baner ispod i počnite koristiti sve prednosti MQL5 pokazatelja, MQL5 signala i MQL5 stručnih savjetnika (trgovački roboti) u potpuno trgovačkom okruženju bez rizika!

Gdje je MQL5 prijava?

Da biste se prijavili na svoj MQL5 račun ili se registrirali za jedan, jednostavno otvorite svoju platformu za trgovanje MetaTrader 5 (nakon što je besplatno preuzmete), odaberite Alati iz gornjeg izbornika, a zatim Opcije. Tada će se otvoriti prozor s nekoliko opcija. Prijava za MQL5 nalazi se pod Zajednica:

Screenshot platforme MetaTrader 5 koja prikazuje karticu MQL5 Market i okvir za prijavu MQL5.

Izjava o odricanju odgovornosti: Grafikoni za financijske instrumente u ovom članku su u ilustrativne svrhe i ne predstavljaju trgovinske savjete ili traženje kupovine ili prodaje bilo kojeg financijskog instrumenta koji pruža Admiral Markets (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Dosadašnji učinak nije nužno pokazatelj budućeg učinka.

MQL5 Vodič: Korištenje MQL5 pokazatelja

Prije nego što prođemo kroz kratki vodič MQL5 o korištenju MQL5 pokazatelja, važno je napomenuti da Admiral Markets nema povezanost s bilo kojim od besplatnih proizvoda koji se temelje na naknadi ili su dostupni na MQL5 i ne može jamčiti ishod korištenja bilo kojeg od MQL5 proizvoda.

U ovom Vodiču za pokazatelje MQL5 koristit ćemo jedan od besplatnih pokazatelja dostupnih na tržištu MQL5 s platforme za trgovanje. Kao što je prikazano u nastavku, pod Top pokazateljima, CCI EMA ćemo koristiti isključivo u demonstrativne svrhe:

Screenshot platforme MetaTrader 5 koja prikazuje karticu MQL5 Market i odjeljak Top Indikatori.

Izjava o odricanju odgovornosti: Grafikoni za financijske instrumente u ovom članku su u ilustrativne svrhe i ne predstavljaju trgovinske savjete ili traženje kupovine ili prodaje bilo kojeg financijskog instrumenta koji pruža Admiral Markets (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Dosadašnji učinak nije nužno pokazatelj budućeg učinka.

Nakon klika na MQL5 indikator otvara se još jedan prozor s informacijama korisnim traderu kao što su parametri pokazatelja, obrazloženje iza njega, kada je zadnji put ažuriran, ime autora i mogućnost gledanja screenshot-ova i njegovih recenzija.

Screenshot platforme MetaTrader 5 koja prikazuje karticu MQL5 Market i primjer pokazatelja MQL5 s kartice MQL5 Market.

Izjava o odricanju odgovornosti: Grafikoni za financijske instrumente u ovom članku su u ilustrativne svrhe i ne predstavljaju trgovinske savjete ili traženje kupovine ili prodaje bilo kojeg financijskog instrumenta koji pruža Admiral Markets (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Dosadašnji učinak nije nužno pokazatelj budućeg učinka.

Nakon klika na Preuzmi, instalacija traje nekoliko sekundi. Sada bi trebao biti dostupan u prozoru Navigator (Ctrl + N), pod Indikatori -> Tržište. Sada trader jednostavno mora povući ime pokazatelja na grafikon i indikator će se pojaviti:

Screenshot platforme MetaTrader 5 koja prikazuje karticu MQL5 Market i primjer besplatnog preuzimanja MQL5 pokazatelja s kartice MQL5 Market.

Izjava o odricanju odgovornosti: Grafikoni za financijske instrumente u ovom članku su u ilustrativne svrhe i ne predstavljaju trgovinske savjete ili traženje kupovine ili prodaje bilo kojeg financijskog instrumenta koji pruža Admiral Markets (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Dosadašnji učinak nije nužno pokazatelj budućeg učinka.

Možda ste primijetili da se u prozoru Navigatora iznad nalazi veliki izbor pokazatelja Admiral Marketsa MQL5 i stručnih savjetnika poput Admiral Candle, Admiral Keltner, Admiral Pivot, Admiral Renko, Admiral Correlation Matrix, Admiral Mini Terminal, Admiral Sentiment Trader i još mnogo toga!

Ako ste preuzeli besplatnu trgovačku platformu Admiral Markets MetaTrader 5, nećete im moći pristupiti. Međutim, jeste li znali da možete preuzeti sve ove napredne MQL5 proizvode potpuno BESPLATNO preuzimanjem dodatka Admiral Markets Supreme Edition?

S ovim potpuno BESPLATNIM dodatkom možete pristupiti izvrsnim dodatnim značajkama kao što je korelacijska matrica, koja Vam omogućuje gledanje i usporedbu različitih valutnih parova u stvarnom vremenu ili mini-trgovački widget - koji Vam omogućuje kupnju ili prodaju putem malog prozora dok nastavljate sa svime ostalim što trebate učiniti.

Preuzmite ga BESPLATNO već danas klikom na baner ispod!

Zainteresirani ste za još? provjerite ove linkove i članke

Možete li naučiti MQL5 programiranje?

Moguće je naučiti MQL5 programiranje jer se jezik temelji na popularnom programskom jeziku C ++. Neki traderi nastavljaju učiti MQL5 programiranje, neki angažiraju druge programere kako bi stvorili svoje automatizirane strategije trgovanja i tehničke pokazatelje za njih, a neki koriste MQL5 Market i MQL5 zajednicu da pronađu ono što im treba.

Prije nego što počnete učiti MQL5 programiranje, važno je znati da MQL5 programi imaju različita svojstva i svrhe:

MQL5 trgovački robot

Trgovački robot MQL5 može analizirati tržište i izvršiti obveze na temelju inputa koje je napisao programer. U osnovi, on preuzima čovjekov posao postavljanja naloga. Dok neki traderi nauče programiranje MQL5 kako bi pisali vlastite strategije, mnogi traderi angažiraju druge programere iz MQL5 tržišta i MQL5 zajednice da bi ih kreirali.

Prilagođeni indikator MQL5

MQL5 pokazatelji koriste se za analizu različitih tržišta poput valuta, roba, dionica, indeksa i drugih. Dok MetaQuotes platforma za trgovanje MetaTrader dolazi s različitim ugrađenim tehničkim pokazateljima, traderi mogu kreirati vlastite.

MQL5 skripta

MQL5 skripta dizajnirana je za izvođenje određenih radnji u određeno vrijeme. Skripte su dizajnirane za obavljanje trgovačkih transakcija samo jednom, ali imaju pristup svim analitičkim i trgovačkim funkcijama dostupnim putem MetaTrader platforme. Na primjer, funkcija MQL5 OrderSend koristi se za izvršavanje trgovačkih operacija slanjem zahtjeva trgovačkom poslužitelju.

MQL5 Brokeri: Zašto koristiti Admiral Markets?

Postoje mnogi brokeri koji nude MQL5 proizvode i usluge. Međutim, postoje neke dodatne prednosti korištenja Admiral Marketsa, uključujući mogućnost:

  • Trgovanje s dobro uhodanom, visoko reguliranom tvrtkom, uključujući regulaciju vrlo cijenjenog britanskog tijela za financijsko ponašanje FCA.
  • Pristupite najbržim i najsigurnijim trgovačkim platformama MetaTrader-a na radnoj površini, webu ili mobilnom uređaju.
  • Pristupite dodatku Admiral Markets MetaTrader Supreme Edition za napredne trgovačke alate kao što su Sentiment Trader i Napredna narudžba potpuno besplatno!
  • Trgujte s visoko kvalitetnim razredom spreada koji kreće do 0,1 pip-ova s Zero.MT4 i izravno se povezuje s tier 1 pružateljima likvidnosti.
  • Trgovina širokim rasponom klasa imovine, uključujući Forex, dionice, indekse, robne CFD-ove, kripto valutne CFD-ove, CFD-ove na obveznice i ETF-ove.
  • Iskoristite politiku zaštite od negativnog salda.

Ako ste inspirirani za početak trgovanja ili Vam je ovaj članak pružio dodatni uvid u Vaše postojeće znanje o trgovanju, možda ćete biti zadovoljni kada znate da Admiral Markets pruža mogućnost korištenja MQL5 proizvoda i usluga, kao i da Vam pruži mogućnost najnovijih ažuriranja na tržištu i tehničke analize BESPLATNO! Kliknite baner u nastavku da biste otvorili svoj račun uživo danas!

Nastavite čitati o brojnim temama vezanima za trgovanje i ulaganje na edukativnom dijelu naše web stranice :

Ovaj članak ne sadrži i ne treba se shvatiti kao investicijski savjet, investicijska preporuka, ponuda ili poziv na neku vrstu transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Imajte na umu da ova vrsta analize nije pouzdani indikator za trenutni ili budući učinak instrumenta jer se okolnosti mogu promijeniti tijekom vremena. Prije nego li donesete investicijsku odluku, preporučujemo Vam da potražite savjet financijskog savjetnika kako bi sa sigurnošću bili svjesni svih prisutnih rizika.

TOP ČLANCI
​Što su Forex Roboti i da li stvarno rade?
Forex trgovanje je svestrano zbog različitih stilova trgovanja, Forex strategija i Forex sustava koji se mogu koristiti. Na Forex tržištu postoje traderi svih razina vještine, a svaka vrsta tradera imat će različite načine rada. Jedna od značajki Forexa je podjela između tradera koji žele ručno trgo...
​Najbolji vodič za algoritamsku trgovinu
Jeste li znali da više od 80% poteza na američkom tržištu dionica i Forex tržištu rade računalni algoritamski trgovinski roboti? Srećom, uz značajan napredak tehnologije, algoritamske strategije trgovanja sada su dostupne svim vrstama tradera na gotovo svim glavnim tržištima i samo je jedan od razlo...
? Algoritmi | Početak rada s algoritamskim strategijama trgovanja ?
Algoritamske strategije trgovanja zauzele su institucionalne stolove za trgovanje tijekom posljednjeg desetljeća. Sada trgovci na malo također povećavaju procvat korištenja strojnih robotskih trgovačkih robota. U ovom ćemo članku proći kroz uvod u algoritamske strategije trgovanja, o različitim vrst...
Prikaži sve