Admiral Markets grupacija se sastoji od sljedećih kompanija:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo od strane UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Poluga do:
    1:30 za male (retail) klijente,
    1:500 za profesionalne klijente
  • FSCS zaštita
  • Zaštita od negativnog stanja na računu
NASTAVAK
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

Kako trgovati Bitcoin Cash CFD-ima

Bitcoin Cash ili BCH/USD CFD je nastao hardforkom na Bitcoin blockchainu 1. kolovoza 2017. Objasnili smo već što je Bitcoin Cash u našim prethodnim člancima, ali evo kratkog podsjetnika.

Bitcoin Cash (BCH) kao i njegov prethodnik (BTC) je peer to peer elektronički sistem plaćanja temeljen na blockchain tehnologiji i decentraliziranoj računalnoj mreži – sustav baziran na kriptografskim procesima koji verificiraju i bilježe transakcije elektronskog plaćanja bez oslanjanja na treće strane odnosno financijske institucije.

Bitcoin Cash smanjuje troškove transakcije otklanjajući treće strane koje posreduju između kupaca i prodavača. Teoretski, trebao bi smanjiti prijevare zahtijevajući sigurnosne protokole, kao što su dokazi o radu i digitalni potpisi koji su verificirani na javno dostupnim knjigama, poznatima kao blockchain.

Kako se Bitcoin cash razlikuje od Bitcoina

Bitcoin cash je razvio osnivač Bitcoina zajedno s razvojnom zajednicom jer su bili zabrinuti za budućnost kriptovalute i njenom potencijalnom nesposobnošću da poveća efektivnost. BCH je formiran kao rezultat, s glavnom razlikom što njegove pogodnosti i povećana veličina bloka pomažu ubrzati proces verifikacije transakcija.

Kako trgovati s BCH/USD CFD

Trgovanje s CFD-ovima na Bitcoin Cash se ne razlikuje od trgovanja s bilo kojim drugim valutnim parom, robama ili CFD-ovima. Međutim, kada pristupamo financijskim tržištima vrlo je važno osigurati da ste dobro pripremljeni prije nego što počnete trgovanje.

No, možda se ipak pitate kako izgleda dobar stupanj pripremljenosti ?

Pa investitori bi uvijek trebali biti svjesni tri glavne komponente prije pristupanja tržištima. Sva tri aspekta su vrlo važna zato što se međusobno podupiru i samo jedna slaba veza može dovesti do gubitka. Te tri komponente su:

1.Strategija trgovanja

2.Psihologija trgovanja

3.Upravljanje rizikom

Strategija trgovanja ili plan trgovanja je važan iz razloga što omogućuje investitorima da znaju kako i kada pristupiti financijskim tržištima. Omogućuje pregled koje alate koristiti i objašnjava koje prilike mogu okrenuti u svoju korist, a koje ne.

Psihologija trgovanja je ključna zato što će riskiranje Vašeg novca utjecati na Vaše živce i vjerojatno kreirati strah i potencijalni vrtlog emocija. Psihologija trgovanja omogućava investitorima formulirati odgovarajući odgovor i pomaže im nositi se s ovim situacijama.

Upravljanje rizikom je ključno. Ono omogućava investitori zaštititi svoj kapital što je potrebno učiniti kod pristupanja financijskim tržištima. Bez odgovarajuće kontrole rizika investitori naginju ka pretjeranom riskiranju jedne ili više transakcija što može voditi ogromnim gubitcima. Pogledajte video ispod kako biste saznali više detalja (samo na engleskom).


50 EMA strategija za BCH/USD CFD-ove

Kako biste uspješno implementirali navedenu strategiju morat ćete preuzeti nastavak za MT4/MT5 platforme Admiral Marketsa koji se zoveMetaTrader Supreme Edition. Između mnogih ostalih izvrsnih alata postoji i indikator Admiral Pivot. Da biste mogli trgovati s ovom strategijom morate slijediti i neka pravila.

Forex i CFD

Vremenski okvir:

·Graf od 30 minuta ili jednog sata

Metatrader indikatori:

· Admiral Pivot postavljen na dnevni vremenski okvir

· MACD (12,26,9)

· EMA 50 postavljen na zatvaranje

Za kupovne pozicije, MACD bi trebao biti iznad linije nule, a cijena, iznad 50 EMA.

Kada cijena probije Admiral pivot od ispod i zatvori se iznad njega, postavite naredbu kupnje.


Izvor: Admiral Markets MT4SE, BCH/USD graf, m30 vremenski okvir, studeni 2017

Graf ispod prihvazuje kako to izgleda na MT5 platformi. Uz samo jedan klik miša na Admiral Mini terminalu, možete dodati pivote na graf.


Izvor: Admiral Markets MT5SE, BCH/USD graf, H1 vremenski okvir, listopad - studeni 2017


Primjer kupovne pozicije na MT5 platformi:

Izvor: BCH/USD Admiral Markets MT5SE, M30 graf, prosinac 2017
Trgovanje CFD-ovima na Bitcoin Cash na MetraTrader 5

Ovo poboljšanje je budućnost online trgovanja jer platforma MetaTrader 5, koja zadržava korisnost i izgled MT4, je neusporedivo naprednija i sadrži software s paketom pogodnosti, i sa strane klijenta, ali i sa strane servera. Ovo znači da je u mogućnosti podržati još više instrumenata, tržišta, postavki razmjena i trgovanja, s gotovo bez ograničenja na fleksibilnost ili skalabilnost - i to je zaista dobra vijest za naše klijente!

Ova nova, poboljšana platforma nudi sljedeće:

·Hedging

·Bez pravila FIFO-a

·Integrirani fundamentalni kalendar

·Komercijalni sadržaji

·Poboljšani grafovi i vremenski okviri

·Ekskluzivni prvoklasni indikatori

·Sposobnost višestrukih tržišnih naredbi

·MT5 Supreme edition

Ovo je samo mala lista nekih novih značajki koja nova MT5 ima, saznajte više i preuzmite je besplatno danas na našim internet stranicama.

Trgovanje CFD-ovima na druge kriptovalute

Pored trgovanja Bitcoin Cashom naspram US dolara (BCH/USD), klijenti Admiral Marketsa također odabiru trgovanje CFD-ovima Bitcoina naspram US dolara (BTC/USD), Ether naspram US dolara (ETH/USD), Litecoin naspram US dolara (LTC/USD) i Ripple naspram US dolara (XRP/USD).

Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.