Kako trgovati Litecoin CFD?

Admirals
10 Min čitanja

Mnogi trgovci su čuli za Bitcoin na koji se gleda kao "zlato" kriptovaluta. No nisu svi svjesni da postoje i druge valute. Na primjer, u kripto svijetu ekvivalent za "srebro" se naziva "Litecoin". Litecoinom (LTC) se može trgovati naspram US dolara (USD) što čini kripto par koji se naziva LTC/USD. Ovaj članak će recenzirati spomenuti financijski instrument i način kako s njim trgovati. Također, recenzirat ćemo tehničku analizu, cjenovni pomak, očekivanu volatilnost i kako trgovci mogu trgovati s Litecoinom na platformi MetaTrader 5.


Source: Litecoin versus US Dollar (LTC/USD) daily chart from 13 March to 13 July 2017 ; Imajte na umu kako prošli učinak nije pouzdan indikator budućih rezultata.

Litecoin i volatilnost

Kratki odgovor je jednostavan: da, Litecoin CFDovi su volatilni i pokazuju jake cjenovne pomake. LTC/USD kripto par je pokazao čvrsti zamah i doživio značajni porast u njegovom prosječnom cjenovnom rasponu. Ovo postaje lako vidljivo kada dodate indikator prosječnog istinitog raspona na dnevni graf. (vrijednost 10 i.e. ) ATR vrijednost je porasla od vrijednosti oko 0.2 do skoro 6, što je povećanje od skoro 30x faktora (vidite dno indikatora na grafikonu iznad). LTC/USD je spreman i raste, posebno promatrajući ga s točke gledišta o volatilnosti.


Source: Litecoin versus US Dollar (LTC/USD) weekly chart from May 2013 to July 2017 ; Imajte na umu kako prošli učinak nije pouzdan indikator budućih rezultata.

Sadašnja vs. povijesna cijena: trend ili raspon?

Gledajući u protekle godine, trgovci mogu vidjeti da je LTC/USD par pokazao jaki zamah prije u 2013. i 2014. godini, prije odlaska u mini "zimski san" tijekom 2015. i 2016. (vidi sliku iznad). Sad je par ponovno budan i usporavanje se čini vrlo neizglednim u skoro vrijeme, bar ne zbog povećane pažnje koju svijet kriptovaluta prima u ovom trenutku. Osnovni trend nije još vidljiv na višim okvirima jer LTC/USD par uglavnom pokazuje impulzivne cjenovne akcije. Međutim, na nižim vremenskim okvirima kao što je 4 satni graf jasan trend je vidljiv i djelotvoran. Niže navedeni graf pokazuje kako trgovci mogu analizirati i koristiti takav graf ili nešto slično u budućnosti.

Naravno, da li će trend ostati netaknut ovisi o tome koliko cijena dospije u zonu otpora na 50-55, što je jedan od razloga zašto Admiral Markets kontinuirano nudi live webinare kako bi trgovci bili upoznati s aktualnim događajima, trendovima i tehničkim analizama.


Source: Litecoin versus US Dollar (LTC/USD) 4 hour chart from 12 May to 13 July 2017 ; Imajte na umu kako prošli učinak nije pouzdan indikator budućih rezultata.

Kako trgovati Litecoin CFD

Trgovanje Litecoinom se vjerojatno ne razlikuje puno od trgovanja valutnim parovima, robama ili CFDima. Kada pristupaju financijskim tržištima, trgovcima je također vrlo važno imati na umu da se dobro pripreme prije ulaska na bilo kakvo postavljanje trgovanja.

Mogli biste se pitati, kako izgleda dobra pripremljenost ?

Trgovci bi trebali biti svjesni tri glavne komponente prije dodirivanja tržišta. Sva tri aspekta su vrlo kritična zato što podržavaju jedno drugo i jedna slaba poveznica može voditi do gubitka. Te komponente su:

  1. Strategija trgovanja
  2. Psihologija trgovanja
  3. Upravljanje rizikom

Strategija trgovanja ili plan trgovanja je važan jer omogućuje trgovcu da zna kako i kada ući na financijska tržišta. Isto tako omogućuje upute koje alate koristiti i objašnjava u kojem momentu bi izgledi mogli ići u korist trgovca, a kada ne. Psihologija trgovanja je važna iz razloga što će riskiranje Vašeg pravog novca utjecati na Vaše živce i vjerojatno stvoriti strah i cijelu jednu paletu osjećaja. Psihologija trgovanja omogućava trgovcima da formuliraju pravovremeni odgovor i pomaže im nositi se s tim situacijama.

Upravljanje rizikom je ključno. Ono omogućava trgovcima da zaštite svoj kapital, što je vrlo važno kod pristupanja financijskim tržištima. Bez odgovarajuće kontrole rizika trgovci imaju tendenciju prevelikog rizika na jednom ili više trgovačkih postavki, što može dovesti do velikih gubitaka i povlačenja. Pogledajte videozapis u nastavku za više pojedinosti (samo na engleskom jeziku).

Koju strategiju koristiti kad se trguje Litecoin CFD?

Postoje tri dobro poznate metode u analitičkom pristupu financijskim tržištima:

  1. Tehnička analiza
  2. Fundamentalna analiza i trgovanje sa znanjem o novostima
  3. Valna analiza

Tehnička analiza omogućuje izvrsne smjernice kako analizirati i pronaći postavke trgovanja koristeći cjenovne akcije, uzorke svijećica i/ili tehničke indikatore. Neki trgovci koriste samo svijećice za donošenje odluka dok se drugi fokusiraju na indikatore i alate. Moguće je koristiti i mix cjenovnih akcija i svijećica u kombinaciji s indikatorima i alatima.

Fundamentalna analiza ili trgovanje novostima je metoda koja se također koristi za pristupanje tržištu. Trgovci koji koriste ovu analizu revidiraju ekonomske podatke svake ekonomije, države, valutnog bloka ili, u slučaju Litecoina, kripto novosti – kako bi procijenili budući potencijal valute.

Valna analiza je alternativna metoda koju neki trgovci koriste kako bi si pomogli razumjeti strukturu financijskih tržišta. Valna analiz je bazirana na Elliotovoj valnoj analizi koja objašnjava kako trgovci i tržišna psihologija utječu na ponašanje tržišta i uzorka cijene. Sve tri metode su podjednako važne, a trgovci mogu čak odabrati i kombinaciju dvije ili tri metode kako bi imali cjeloviti pristup. To zaista ovisi o preferencijama pojedinog trgovca i uvijek je dobro pokušavati razne pristupe trgovanja kako biste otkrili koji pristup Vama najbolje odgovara.

U svakom slučaju, ključna komponenta je napraviti plan trgovanja neovisno koju metodu trgovac odabere. Ovaj plan trgovanja mora objasniti, u jednostavnim riječima, kako bi trgovac trebao pristupiti svojima analizama, ulazima, upravljanju trgovanjem i izlazima.

Litecoin CFD daytrading

Kada trgujete dnevno s Litecoinom (LTC) nasuprot dolara (USD) dobra je praksa koristiti tehničku analizu na višestrukim okvirima radije nego s fundamentalnu analizu koja se češće koristi s višim vremenskim okvirima, i valnu analizu, koja je naprednija tehnika.

Tehnička analiza dozvoljava trgovcima da osmisle različite trgovačke strategije bazirane na svijećicama, cjenovnoj akciji i tehničkim indikatorima. Postoji širok raspon opcija za izraditi trgovačku metodu koja se poklapa s Vašim stilom trgovanja. Više o tome je objašnjeno u videu ispod teksta u kojem se govori o trgovačkim sistemima i metodama baziranima na indikatorima (samo na engleskom jeziku). Jedna tehnika koju trgovci posebno često vole koristiti jest tehnika miješanja jednog grafa s visokim vremenskim okvirom s dva grafa s nižim vremenskim okvirom za balansiranim pregled tržišta. Pogledajte kako:

  • Viši vremenski okvir kao dnevni graf: ovo je korisno za uočiti ključnu podršku i razinu otpora i za razumjeti cjelokupnu strukturu tržišta
  • Srednji vremenski okvir kao jednosatni graf: pokazuje neposredan trend, zamah i ključne uzorke, a koristi se kako bi se izabrao najbolji smjer trgovanja
  • Niži vremenski okvir, kada dva viša vremenska okvira daju „zeleno svjetlo" trgovci mogu loviti trgovačke prilike na nižim vremenski okvirima, što pruža detaljan pogled na to kako trgovci trebaju postaviti trgovanje

Ovaj proces od tri koraka pomaže trgovcima izbjeći trgovanje protiv trenda ili situaciju kada je cijena vrlo blizu razini podrške ili otpora. Ovo je naravno samo jedan korisni savjet. Za još korisnih savjeta o trgovanju s Litecoinima preporučujemo da se pridružite našim webinarima o trgovanju uživo.

MetaTrader 4 Supreme Edition pruža trgovcima dodatnu pomoć u analiziranju i dodirivanju tržišta. Ovaj besplatan paket je extra dodatak na vrhu standardne MetaTrader 4, koji sadrži 60 dodatnih pogodnosti. Nudi rješenja za trgovanje i upravljanje rizikom, puni paket indikatora, različite tipove grafova, trgovinski simulator i još mnogo mnogo toga.

Mogu li trgovci ostvariti povrat investicije uz Litecoin CFD?

Da, trgovci mogu profitirati od tržišne volatilnosti para LTC/USD, kao i s drugim financijskim instrumentima, zaraditi pipseve i vratiti svoju investiciju. Postoji mala razlika između trgovanja EUR/USD, USD/JPY ili LTC/USD iz ove perspektive. Važno je imati na umu da par financisjkih instrumenata nema visoke spreadove i pokazuje pristojnu volatilnost i cjenovni pomak. Nakon toga, zaista je na samom trgovcu da pronađe graf i/ili sistem koji najbolje odgovara njegovom stilu trgovanja.

Trgovci mogu napraviti profit trgovanjem s LTC/USD ali imajte na umu da dugoročna stalna profitabilnost zahtijeva odgovarajuću investiciju u Vaše vještine trgovanja.

Tržišni sentiment: Je li Litecoin trgovanje privlačan kao Bitcoin?

Da, trgovci mogu trgovati Litecoin CFDima jednako lako kao što mogu razmjenjivati Bitcoinove CFDe. Oba kriptopara pokazuju impulsivnu cjenovnu akciju koja se može analizirati i razmjenjivati. Na slici ispod trgovci mogu vidjeti cjenovnu akciju na oba para tijekom istog vremenskog razdoblja.


Source: BTC/USD on the left and LTC/USD on the right, both parts showing 4 hour charts from 8 June to 14 July 2017 ; Imajte na umu kako prošli učinak nije pouzdan indikator budućih rezultata.

Trgovanje LTC i drugim CFD-ovima na kriptovalute

Pored trgovanja Litecoinom naspram US dolara (LTC/USD), trgovci Admiral Marketsa također mogu trgovati sljedećim parovima: Bitcoin vs. US dollar (BTC/USD), Ethereum vs. US Dollar (ETH/USD), Ripple vs. US Dollar (XRP/USD) I Bitcoin Cash vs. US Dollar (BCH/USD)

LiteCoin i MetaTrader 4

Moguće je trgovati kriptovalutama s Admiral Marketsom, uključujući Litecoin naspram US Dollar (LTC/USD). Trgovci mogu pristupiti LTC/USD i ostalim kripto parovima i s platformom MetaTrader 4 i s platformom MetaTrader 4 Supreme Edition.

Postupak je vrlo jednostavan:

  1. Preuzmete/otvorite MetaTrader 4
  2. Otvorite novi račun ili svoj postojeći
  3. Otvorite kriptovalutni graf

Također, svi dodatci za MetaTrader 4 Supreme Edition sada su dostupni i za najnoviju verziju MetaTrader 5 Supreme Edition. Naravno, uz kriptovalute, Admiral Markets je broker s velikim izborom instrumenata, uključujući valutne parove, CFDove i robu. Uz dnevnu analizu uživo, webinare i extra dodane članke i ekspertize, vrijeme je da otkrijete Admiral Markets i učinite ga Vašim partnerom broj 1!

Zašto Admiral Markets?

Admiral Markets investicijska tvrtka koja posluje pod Admiral Markets zaštitnim znakom, vodeća je investicijska kuća koja pruža usluge trgovanja na Forexu, CFD-ima na indekse, metale, energente, obveznice i kriptovalute.

Naša predanost davanju visoko funkcionalnog softvera i zajamčenost kvalitete znači da naši klijenti dobivaju najbolje i transparentno iskustvo trgovanja. Admiral Markets koristi vanjske revizore za unaprjeđenje operativnih i internih procesa sa svrhom osiguravanja usklađenosti s propisima.

Fleksibilni trgovački računi

Uplate na trgovačke račune moguće su u većini lokalnih valuta, koje se nakon uplate konvertiraju u EUR, USD, GBP, CHF ili druge bazne valute računa. Osim toga, ako se želite zaštititi od fluktuacije valutnih tečajeva, možete otvoriti više računa u različitim valutama te rasporediti novac na njih. Novac sa jednog računa na drugi možete prebacivati unutar Vašeg Dashboarda.

Nastavite čitati o brojnim temama vezanima za trgovanje i ulaganje na edukativnom dijelu naše web stranice :

 

TOP ČLANCI
? Kako trgovati Bitcoin CFD-ovima ?
Jeste li dodali Bitcoin CFD-ove u svoj ukupni plan trgovanja? Učenje trgovanja s CFD Bitcoinima zasigurno je tema koja je podjednako na umu mnogih trgovaca. S obzirom na nevjerojatnu količinu volatilnosti cijene Bitcoina, to predstavlja potencijalne mogućnosti traderima (kao i, naravno, faktor rizik...
​Kako trgovati Ether CFD
Kripto valute su u porastu. Jedna od najpopularnijih ponuda je Ether (ETH). Uz ogroman poticaj tvrtki kao što su Toyota, BP, Microsoft, Intel i druge, imao je uspješan crowdsale s ogromnim dobicima. Ovo je sadašnjost i budućnost digitalne valute, ali mnogi ljudi i dalje više vole razgovarati o njoj,...
Što je Zcash?
Zbog razvoja novih tehnologija došlo je do povećanja potražnje za kriptovalutama. No Zcash se razlikuje od ostalih sličnih valuta zbog svog partnerstva s JPMorganom putem open-source projekta Quorum. Tehnologija privatnosti koju koristi Zcash uskoro bi mogla biti primjenjena na različite kripto i bl...
Prikaži sve