Kako bismo Vam omogućili što jednostavnije korištenje naše web stranice, na stranici koristimo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranice prihvaćate korištenje kolačića. Za više informacija pročitajte našu Politika zaštite privatnosti.
Više informacija Prihvati
79% malih računa izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog poluge. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD funkcionira, te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. expand_more

Kako koristiti Stop-Loss nalog?

Vrijeme čitanja: 22 minute

stop loss nalog

Stop-loss i Take-profit su vrste naloga na financijskim tržištima koje se koriste u svrhu money managementa i ostvarivanja profita pri trgovanju. Ovaj članak otkriva sve detalje o stop loss nalogu, kako ga koristiti, koji tipovi ovog naloga postoje te ćemo zaokružiti sve te informacije primjerom kako biste ga znali koristiti nakon što pročitate ovaj tekst. Trgovanje uz stop-loss je neizbježan dio svijeta trgovanja i vjerujemo kako bi ga trebali znati koristiti i početnici i profesionalci.

Stop-Loss definicija

Stop loss je automatski trgovinski nalog koji koriste trgovci da bi smanjili svoje gubitke. Stop-loss se definira kao maksimalni gubitak koji si investitor može dopustiti za određenu poziciju.

Stop Loss nalog je vrsta pod-ugovora koji je vezan za određenu poziciju. Uz pomoć ovog naloga možemo definirati zatvaranje pozicije i prvotnog naloga kad cijena instrumenta kojim trgujemo dosegne predefiniranu razinu. Dakle kad cijena instrumenta kojim trgujete dosegne granicu cijene koju ste postavili, ta pozicija će se zatvoriti. Vrlo je jednostavno.

Početnicima možda neće biti jasna svrha ove vrste naloga. Ulaže se i trguje kako bi se ostvario profit, a ne gubitak. Nitko ne ulazi na tržište s ciljem da izgubi novac. Ali mnogi nisu svjesni uloge koju ljudska psiha ima na trgovanje. Ovo možemo usporediti s terminom - Tilt -koji je općeprihvaćen u pokeru i gamingu. Tilt se odnosi na donošenje loših odluka, što je uzrokovano lošim učinkom ili slabim rezultatima.

Ljudska priroda je nepouzdana, a u ekstremnim uvjetima, i nepredvidljiva. Kako bi se traderi zaštitili od negativnih utjecaja svoje psihe, razvili su stop loss nalog. Stop Loss je zapravo produkt upravljanja rizikom i upravljanja kapitalom. Stop Loss je odličan alat za svakog tko smatra da mu je potrebna bolja samokontrola pri trgovanju. Uz Stop Loss i Take Profit naloge se možete striktno držati svoje strategije trgovanja, ali će te uz njih primijetiti greške koje ste radili. Koliko ste samo puta prerano zatvorili dobitnu poziciju, a prekasno gubitnu?

Vrste Stop Loss naloga

Postoji više vrsta Stop Loss naloga. Ovisno o tome jamči li broker stop loss, možemo imati:

 • Zajamčeni Stop-Loss
 • Nezajamčeni Stop-Loss

Ovisno o načinu izvršavanja Stop Loss naloga:

 • Normalni Stop-Loss
 • Pomični Stop-Loss

Broker može naplatiti izvršenje Stop Loss naloga, pa u ovom slučaju razlikujemo:

 • Stop-Loss koji se naplaćuje
 • Besplatni Stop-Loss

Brokeri također mogu nametnuti minimalnu udaljenost između cijene dionica i razine stop gubitka tako da i ovdje također postoje dvije vrste stop loss-a:

 • Stop-Loss s minimalnom udaljenosti
 • Stop-Loss bez minimalne udaljenosti

Stop-Loss u Admiral Marketsu je besplatan i nije zajamčen. Vaš nalog će biti otvoren po prvoj raspoloživoj cijeni na tržištu kada je postignut prag za stop loss. Putem MetaTrader 4 i MetaTrader 5 platformi možete otvoriti uobičajeni ili pomični Stop-Loss. Ako ne želite koristiti stop loss nalog, aktivirajte zaštitu od volatilnosti u Vašem Kabinetu Tradera. Imajte na umu kako ne postoji minimalna udaljenost između razine stop loss-a i cijene dionica. To Vam omogućuje da stop loss nalog postavite na razinu cijene dionice. Ovo je bitna stavka za aktivno trgovanje, scalping i kratkoročno trgovanje.

forex demo

Zaustavljanje pomičnog Stop-Loss naloga

Pomični Stop-Loss nalog je onaj koji prati cijenu instrumenta u stvarnom vremenu. Ovu je opciju potrebno aktivirati u platformi za trgovanje kako bi funkcionirala. Ako želite aktivirati ovu opciju za sve svoje naloge, to je također moguće postaviti na platformi. Traderi koji su aktivni na tržištu često postave VPS. VPS je virtualni poslužitelj koji se sam uključuje i daje Vam mogućnost da pokrenete pomični Stop-Loss.

Ova vrsta Stop-Loss naloga će pratiti cijenu instrumenata u stvarnom vremenu, zamrznut će se kada cijena krene u suprotnom smjeru od Vaše pozicije. Kada držite long poziciju, stop loss raste s cijenom, a zamrzava se kada cijena padne. Ako cijena dosegne maksimalnu postavljenu razinu, pozicija će se automatski zatvoriti, a kada pričamo o short pozicijama, Stop-Loss slijedi padajući trend i zamrzava se kada cijena počne rasti.

Mini Terminal ima mogućnost da istodobno postavite stop loss i pomični stop loss nalog. Na jednom nalogu možemo postaviti normalni fiksni stop loss, te ujedno i pomični stop loss. Prvi zahvaćeni stop loss će zatvoriti nalog. Ovo Vam daje sigurnost običnog stop loss-a, ali i prednosti pomičnog stop loss naloga dostupnog na MetaTrader platformi.

Kako postaviti Stop-loss?

Svaki trader koji trguje želi ostvariti profit svojim aktivnostima na tržištu. Zato morate biti svjesni da je trgovanje i ulaganje na financijskim tržištima rizična aktivnost, i iz tog razloga je bitno da zaštitite svoje naloge na burzi. Ako tražite jednostavan postupak za razumijevanje stop loss naloga, zapitajte se sljedećih nekoliko pitanja:

 • Koji je maksimalni gubitak koji mogu prihvatiti za ovaj nalog?
 • Koliko je volatilan instrument kojim trgujem na burzi?
 • Koji stop loss bolje odgovara mojoj strategiji trgovanja: pomični ili obični stop loss?
 • Kakva je moja strategija trgovanja?
 • Koliko imam raspoloživih sredstava za trgovanje?

Ova pitanja se možda čine jednostavnima, ali početnici si često takva pitanja ne postavljaju pa otvaraju pozicije kao da su u casinu i baš zato najčešće budu u gubitku. Online trgovanje je vrlo slično tradicionalnom trgovanju dionicama: uložite željenu količinu novaca i pokušavate ostvariti što veći profit. Trgovanje CFD ugovorima Vam omogućuje korištenje financijske poluge, što može biti problematično za početnike ako ne razumiju takav mehanizam trgovanja i ne koriste stop loss.

Neki će trgovci stop loss nalog postaviti na svoj kapital (određeni postotak raspoloživih sredstava), a drugi će ga postaviti u skladu s nekim tehničkim pokazateljem (npr. Stop loss za ATR).

S alatama su uključeni u MT5 prema zadanim postavkama

Besplatna platforma za trgovanje MetaTrader podrazumijevano je uključena rješenja.

Na primjer, možete zaustaviti:

 • Prije otvaranja pozicije, unesite željenu razinu cijena za SL u novom prozoru za narudžbu.
 • Nakon otvaranja položaja, jednostavno povucite liniju ulazne točke prema dolje da zaustavite gubitak u dugom i gore u kratkom položaju.

zaustaviti gubitak

S MetaTrader 5 Supreme Edition => Mini terminalom

Ova poboljšana verzija MT5 omogućit će vam pristup nekoliko Stručnih savjetnika (EA), uključujući Mini Terminal! Ali da biste to dokazali, sigurno ste preuzeli Supreme Edition .

Mini terminal također vam omogućuje postavljanje stop gubitka prije otvaranja položaja, na dva različita načina:

 1. Ovisno o broju pipa ili bodova koje ste odabrali s određenim rizikom u fiksnom iznosu u eurima ili postotku od vaše zarade.
 2. Koristite okomite pruge boja da biste izravno na grafikonu postavili narudžbu koja čeka na kupnju ili prodaju i odgovarajući zaustavni gubitak i ostvarili profit.

zaustaviti gubitak- MTSE

U nastavku vam prikazujemo video koji prikazuje kako na vašoj platformi za trgovanje staviti narudžbu Stop Loss

MetaTrader 5 MT5

Dinamički Stop Loss

Trailing Stop dinamičan je red koji ažurira našu SL prema tome kako se razvija naša pozicija na tržištu.

Drugim riječima, ako je tržište u našu korist, zaustavni gubitak koji napreduje istodobno s cjenovnim smjerom, omogućava vam da nastavite ostvarivati profit i zatvara poziciju kad dođe do promjene tržišnog trenda.

Za normalno funkcioniranje ove vrste naloga zahtijeva da se trgovačka platforma aktivira i operira. Stoga, ako želite koristiti zaustavno stajalište za sve svoje narudžbe, provjerite možete li platformu ostaviti uključenom.

Ako imate važnu trgovačku aktivnost, možda bi bilo vrijedno razmisliti o postavljanju VPS-a, virtualnog poslužitelja. Ovi se poslužitelji održavaju danju i noću kako bi nastavili s automatskim upravljanjem zaustavnog zaustavljanja, što jamči njegov rad.

Kako radi Stop Loss?

Sljedeća stanica pratit će cijene imovine u stvarnom vremenu i zamrznuti će kada tržište krene u suprotnom smjeru od vašeg poslovanja:

 • Za dugu poziciju, trajno zaustavljanje će se povećati u skladu s tržištem i zaustavit će se kad cijena padne. Ako cijena dosegne maksimalnu razinu boda koju ste postavili, položaj se automatski zatvara
 • Za kratku poziciju, krajnja točka slijedi trend pada i zamrzava se kada cijene rastu.

Evo videozapisa koji će vas naučiti kako postaviti trajno zaustavljanje na vašoj MetaTrader 4 platformi za online trgovanje.

Također možete razviti vlastiti tip mt4 zaustavnog zaustavljanja, pod jezikom MQL4 , koji je jezik platforme MetataTrader 4.

Na ovaj ćete način imati vlastiti zaustavni mql4 zaustavni stup, ovisno o načinu na koji djelujete!

Mogu li s Mini terminalom istim redoslijedom postaviti zaustavni gubitak i zaustavni zastoj? Da, apsolutno.

Istim redoslijedom trgovanja možemo staviti normalni SL i zaustavni korak. Stoga će ovo zaustavljanje pratiti kretanje naloga za trgovanje.

Prvi SL zatvorit će narudžbu. To će vam osigurati sigurnost fiksnog i prethodno utvrđenog gubitka s normalnim zaustavnim gubicima, kao i prednost ograničenog gubitka zaustavnog metatrader-a.

Kako postaviti pomični Stop-Loss nalog na Mac računalu?

Platforme za trgovanje MetaTrader 4 i 5 dopuštaju primjenu pomičnog stop loss naloga na Mac računalima. Kako biste postavili pomični stop loss na Mac-u, sve što trebate napraviti je sljedeće:

 • Desnim klikom miša kliknite na trenutni nalog na trgovačkom dijelu terminala Forex platforme postaviti pomični stop loss

Ako ne možete kliknuti desnom tipkom miša, promjenite postavke za Vaš Apple miš!

Stop-Loss - primjer na DAX30 indeksu

Nalog za DAX30:

Unesena cijena za poziciju DAX 30 indeksa = 12900 bodova
stop loss = 10 bodova
stop loss cijena za DAX 30 = 12890 bodova

Za kupovni nalog, stop loss je uvijek niži od ulazne cijene pozicije

Redoslijed naloga za DAX30:

Unesena cijena za poziciju DAX 30 indeksa = 12900 bodova
stop loss = 10 bodova
stop loss cijena za DAX 30 = 12910 bodova
Za prodajni nalog, stop loss je uvijek veći od tržišne ulazne cijene za poziciju

Kako postaviti Stop Loss za Forex

Svi trgovci žele zaraditi na svom računu, nepotrebno je reći. No, ključno je shvatiti da su trgovanje i ulaganja na burzi rizičan posao, koji mora biti pokriven dobrim upravljanjem rizikom, što podrazumijeva precizno postavljanje Stop Loss naloga.

Prije stavljanja narudžbe Stop Loss postavite sebi sljedeća pitanja:

 • Koji je maksimalni gubitak koji želim prihvatiti za ovu poziciju?
 • Koja je normalna volatilnost instrumenta kojim trgujem na burzi?
 • Koja razina Stop Loss-a najbolje odgovara mojoj strategiji trgovanja: Stop Loss ili Trailing Stop?
 • Koja je moja strategija trgovanja?
 • Koja su sredstva dostupna za rad?

Ova se pitanja mogu činiti jednostavnima, ali ponekad trgovci početnici ne postavljaju ova pitanja i rizikuju svoj kapital.

Online trgovanje slično je klasičnom trgovanju dionicama. Odnosno, ulaže se određeni iznos novca i pokušava se dobiti dobar povratak.

Trgovanje CFD-om omogućuje vam korištenje poluga . Ova vrsta trgovanja nosi rizik, stoga je ključno imati dobro definirano upravljanje rizikom. To uključuje jasnu strategiju u vezi s postavljanjem Stop Loss-a na svaku od pozicija.

Neki trgovci stavljaju SL u funkciju:

 • uloženog kapitala (određeni postotak raspoloživih sredstava),
 • drugi će to učiniti pomoću tehničkog pokazatelja ( na primjer ADX )

Glavni čimbenici koje treba uzeti u obzir kada želite koristiti stop loss su:

 • Vremenski horizont vaše investicije (skaliranje, dnevno trgovanje ili dugoročna investicija)
 • Tržište na koje ulažete (Forex, indeksi, zalihe ili sirovine)
 • Dnevna volatilnost instrumenta za trgovanje u koji ulažete ili nagađate.

Bez obzira na to kako se odlučite staviti stop stop, najvažnije je da njegova upotreba umanji rizik gubitka.

Upravljanje SL-om jednostavno će ovisiti o vašoj strategiji trgovanja.

Želite li saznati više o upravljanju rizikom? Pitate se koje strategije trgovanja postoje i kako ih možete primijeniti u svom stilu trgovanja? Ako je odgovor potvrdan, možete pristupiti našim besplatnim webinarima o trgovini. Možete ih vidjeti bilo gdje od trenutka kad su na mreži!

Scalping Stop Loss

Ako ste trgovac razmjernim skaliranjem, korisno bi korištenje čvrstog gubitka za zaustavljanje pozicije u slučaju nasilnog usporavanja tržišta.

Skalteri vijesti: Trgovci koji se bave makro vijestima mogu pokušati nagađati nekoliko minuta nakon objave s vrlo malim rizikom zbog uskog SL-a.

Također biste trebali znati da neki trgovci vole povećati udaljenost zaustavljenog gubitka kako bi postigli visoku stopu uspjeha, ali suprotnost ovom pristupu bit će negativan omjer dobiti i gubitka, u smislu da trgovac može vrlo često pobijediti 50 eura, ali možete izgubiti 100 eura.

Intraday Stop Loss

Ako je vaš stil trgovanja unutardnevnim, nesumnjivo ćete smatrati da je zaustavni gubitak od presudne važnosti i u pravu ste.

To je dodatni alat koji je dio svake dobre strategije upravljanja novcem.

Zapravo, SL ne bi trebao biti previše blizu ili predaleko, već samo na području koje vam daje dobro očekivanje položaja iznad 50% s rizikom / dobitkom većim od 1.

Ako dostignete ovu razinu, na pravom ste putu!

U trgovanju unutar dana morate zaustaviti gubitak prema:

 • financijsko sredstvo kojim poslujete.
 • Vaša dnevna volatilnost.
 • Vaš novac na računu za trgovanje.
 • Veličina vašeg položaja na tržištu.
 • potencijalni najveći gubitak koji smatrate prihvatljivim na temelju iščekivanja evolucije cijene dionica
 • Prihvatljivi gubitak za vaš trgovački račun.

Swing Stop Loss

Ako ste konzervativniji trgovac, možete se odlučiti za veći zaustavni gubitak na početku narudžbe kako biste ostali u poziciji unatoč neočekivanim kretanjima na burzi i još se složiti s osnovnim trendom da pokušate akumulirati. dugoročne koristi.

Dobra stvar u ovoj strategiji je da ćete unaprijed znati koji maksimalni gubitak možete imati.

Ako mislite da duže vrijeme nećete imati pristup svom trgovinskom računu (na primjer, ako idete na godišnji odmor i nemate pristup internetu), možete uspostaviti i zaustavni gubitak na svojim trenutnim pozicijama.

Stop-Loss i praznina na grafu (Gap)

Gap je razlika između cijene instrumenta pri zatvaranju i otvaranju određenog tržišta. Za valute postoji gap koji se stvara za vrijeme vikenda. Zaključna cijena tečaja u petak navečer nije ista kao početna cijena u nedjelju u 23:00. To se zove burzovni gap.

Gap se može pojaviti svaki dan pri trgovanju s indeksima. Cijena zatvaranja nije jednaka kao početna cijena indeks instrumenta drugog dana. Kako je to sve povezano s stop loss nalogom?

Stop-Loss je postavljen na novu cijenu nakon automatske aktivacije gap-a trgovinskim sustavom i nakon što je tržište dionica zatvoreno. Admiral Markets Vam nudi Postavke Zaštite od Volatilnosti kako biste izbjegli zatvaranje naloga na čekanju putem stop loss naloga.

Većina Forex brokera izvršava stop loss naloge nakon gap-a na prvu dostupnu cijenu na tržištu. Ovdje mislimo na neosigurane stop loss naloge. Rijetko koji broker Vam jamči stop loss nalog na gap-u, jer je to poput neke vrste jamstva, te se ta vrsta usluge dodatno naplaćuje. Zapitajte se je li Vam takav stop loss doista potreban i stvara li Vam samo dodatan trošak ili Vam doista pomaže ostvariti dodatan profit?

Trgovanje na gap-u je vrlo rizično i ne preporuča se početnicima. Spread je čest vrlo velik, a samim time i dobici i gubici.

Kakav je odnos između Stop Loss-a i Gapa?

Ako je zaustavni gubitak na razini cijena unutar praznine, sustav trgovanja automatski će ga aktivirati sa sljedećom početnom cijenom i burzovni će se nalog zatvoriti.

Stoga, ako ne želite da se vaš SL pretvara u praznine, jednostavno aktivirajte postavke zaštite od volatilnosti u svojoj trgovini .

Većina Forex brokera izvršava Stop Loss narudžbe nakon zaostajanja u prvoj dostupnoj tržišnoj cijeni

Ostavljanje otvorenih pozicija tijekom praznine vrlo je rizično i ne preporučuje se početnicima. Tržišni namazi mogu biti vrlo veliki, kao što mogu biti i dobici i gubici.

U ovom slučaju razgovarali smo o neosiguranom nalogu za zaustavljanje gubitka. Vrlo je rijetko pronaći brokera koji jamči izvršenje SL naloga u prazninama, jer je to kao garancija da vam broker nudi i da se ta usluga plaća.

Kao kupac morate vidjeti jesu li zajamčeni stop gubici zaista zanimljivi za vas postavljanjem sljedećeg pitanja: Da li zajamčeno izvršenje naloga za zaustavljanje gubitka više ne stvara troškove dobiti?

Većina Forex brokera izvršava Stop Loss narudžbe nakon zaostajanja u prvoj dostupnoj tržišnoj cijeni

Ostavljanje otvorenih pozicija tijekom praznine vrlo je rizično i ne preporučuje se početnicima. Tržišni namazi mogu biti vrlo veliki, kao što mogu biti i dobici i gubici.

U ovom slučaju razgovarali smo o neosiguranom nalogu za zaustavljanje gubitka. Vrlo je rijetko pronaći brokera koji jamči izvršenje SL naloga u prazninama, jer je to kao garancija da vam broker nudi i da se ta usluga plaća.

Kao kupac morate vidjeti jesu li zajamčeni stop gubici zaista zanimljivi za vas postavljanjem sljedećeg pitanja: Da li zajamčeno izvršenje naloga za zaustavljanje gubitka više ne stvara troškove dobiti?

forex webinar

Trgovanje bez Stop-Loss-a

Kada se sve zbroji i oduzme, stop loss je samo opcija koja vam može pomoći da upravljate rizikom. Postoji velik broj tradera koji ne koriste stop loss naloge u svom trgovanju. To je moguće kada aktivno pratite svoje pozicije. Traderi koji ne koriste financijsku polugu ili koriste vrlo malu polugu mogu trgovati bez stop loss-a. U nastavku smo izlistali prednosti i nedostatke stop loss-a. Preporučujemo Vam da isprobate trgovanje sa i bez stop lossa putem Demo računa na virtualnoj burzi Admiral Marketsa kako biste sami donijeli kvalitetniju odluku.

Prednosti:

 • Ograničavanje gubitaka
 • Izrada plana za money management
 • Jednostavno korištenje i postavljanje
 • Ne morate konstantno pratiti svoje pozicije
 • Pomaže pri eliminiranju emocija trgovanja
 • Vrlo često je besplatan

Mane:

 • Trader može previše ograničiti svoje pozicije i tako gubiti novac
 • Stop Loss nije zajamčen kod gap-a
 • Kod nekih se brokera naplaćuje

Pregled Stop Lossa

Svaki trader ima svoje mišljenje o korištenju stop loss naloga. Ako ste trader koji koristi scalping strategiju pri trgovanju, korištenje stop lossa vjerojatno ne smatrate potrebnim, jer njegovim korištenjem riskirate zatvaranje položaja zbog malenih korekcija na tržištu.

Ako trgujete duugoročnije pozicijama bez korištenja poluge, vjerojatno ne koristitite stop loss prečesto jer znate koji je maksimalni gubitak koji si možete priuštiti.

No ako se bavite dnevnim trgovanjem i niste u mogućnosti pratiti Vaše pozicije cijelo vrijeme, stop loss je ključan za Vaš uspjeh. Za kratkotrajne pozicije i pozicije koje ne možete pratiti, ali i za tradere početnike je stop loss mudar i logičan korak za Vašu strategiju money managementa. Na burzi, ali i u drugim stvarima je bolje odrezati prst, a ne cijelu ruku. Stop-Loss Vas može spasiti od nepotrebnog gubitka novca i gubitka novca zbog uzaludnih razloga (npr. kada niste ispred platforme). Kako biste naučili Više o money managementu pročitajte naš članak o upravljanju novcem.

Koje elemente korisititi kad se postavlja stop loss?

Trader može stop loss postaviti u skladu s različitim elementima:

 • Postaviti stop loss na fiksnu udaljenost
 • Postaviti stop loss nalog na određeni indikator
 • Postaviti stop loss na vremenski period
 • Samostalno prekinuti stop loss naloga

Nije bitno za kakav se stop loss odlučite, bitno je samo da Vaša strategija dugoročno funkcionira. Testirati možete razne načine i vrste stop loss i take profit naloga. Neke stvari je najbolje sam isprobati!

Stop Loss u Forexu

Sada vas pozivamo da otkrijete napredne stop loss narudžbe koje profesionalni trgovci koriste kako bi osigurali svoju zaradu i povećali rezultate trgovanja!

Primjer stop loss naloga na temelju vremenskog okvira

To može biti tip zaustavnog gubitka koji nije dobro poznat, ali SL na temelju vremenskog okvira može imati koristan učinak na više od jedne Forex strategije.

Ideja je ovdje staviti Stop Loss slijedeći referencu kao maksimum i minimum, na primjer, za prethodni sat. Stoga, ako cijena dosegne onaj maksimum ili minimum prethodnog sata, postoji mogućnost da operacija neće uspjeti, stoga je bolje napustiti tržište.

Dalje ćemo pokazati primjer kupnje i prodaje!

napredni zaustavni gubitak

Izvor: USD / JPY CFD, Chart M5, MT5 Admiral Markets, 09. i 06. travnja 2018. Imajte na umu da dosadašnji rezultati nisu pouzdani pokazatelji budućih rezultata.

 • Prva slika predstavlja dugački položaj temeljen na bliskom signalu japanske bikovske svijeće iznad eksponencijalnog pomičnog prosjeka 20, u trendu kretanja u prosjeku prema gore s EMA od 20 preko EMA 50.

Ovdje crvena linija predstavlja Stop Loss koji se nalazi ispod najnižeg sata između 08:00 i 09:00.

 • Druga slika predstavlja kratki položaj temeljen na signalu za zatvaranje medvjeđe svijeće ispod eksponencijalnog pomičnog prosjeka 20, u Forex trendu padajućeg pomičnog prosjeka s EMA 20 ispod EMA 50.

Ovdje crvena linija predstavlja Stop Loss koji se nalazi u najvišem vremenu između 19:00 i 20:00.

Primjer stop loss naloga - unaprijed određeno vrijeme

Na temelju unaprijed određenog vremenskog razdoblja, princip ove vrste Stop Loss odgovara trgovačkim signalima koji nastoje iskoristiti trenutke visoke volatilnosti.

Budući da je cilj postizanje brzog i važnog pokreta, možda bi bilo logično uspostaviti metodu SL koja zatvara položaj ako scenarij za koji se želimo dogoditi traje predugo da bi ga dovršio.

napredni zaustavni gubitak

Izvor: USD / JPY CFD, Chart M5, MT5 Admiral Markets, 5. travnja i 27. ožujka 2018. Imajte na umu da dosadašnji rezultati nisu pouzdani pokazatelji budućih rezultata

 • Prva slika predstavlja dugu poziciju koja se temelji na bikovskom bliskom signalu iznad najvišeg zatvaranja u 16:30, u trendu rastućeg prosjeka s EMA-om 20 iznad EMA od 50.

Ovdje zelena linija predstavlja razinu iznad koje se svijeća mora zatvoriti da bi aktivirala signal. Prestanak gubitka ovog položaja događa se između 16:30 i 17:15.

 • Druga slika predstavlja dugu poziciju koja se nikada ne aktivira, jer ne postoji bikoviti bliski signal iznad najviše svijeće od 16:30 do 16:30 između 17:30 i 17:15.

Ovdje zelena linija predstavlja razinu iznad koje se svijeća mora zatvoriti da bi aktivirala signal. Svjesni smo da je za ovaj primjer korisno primijeniti ovu vrstu Stop Loss-a.

Ovaj pristup znači dvije stvari:

 1. Postupak je zatvoren ako se signal ne pojavi unutar zadanog vremena.
 2. Unaprijed definirano vrijeme SL-a aktivira se ako jednom u položaju, cijena ne napreduje povoljno prije 17:15

Ako je položaj povoljan, moguće je pustiti poziciju da radi za veće ciljeve ili uspostaviti kasu i osigurati fiksni iznos pogodnosti.

Logika je sljedeća:

 • Što se scenarij kasnije materijalizira, to je vjerojatnije da više nije valjan ili profitabilan.

Prednosti:

 • Možete zatvoriti položaj iznad početnog zaustavljanja, što smanjuje dugoročne gubitke.
 • Ostat ćemo u poziciji samo ako se tržište kreće u našu korist, što se sastoji od smanjenja gubitaka prije vremena i puštanja dobiti da se poveća, što povećava omjer profita / gubitka pozicijom bilo koje Forex strategije .

Zaključno o Stop Loss nalozima

Kao što smo već analizirali, Stop Loss ovisi o pojedinačnoj strategiji svakog trgovca:

Skalari ili trgovci koji rade unutar dana, koji kontinuirano mogu kontrolirati svoje pozicije, obično ne koriste Stop Loss kako bi spriječili neočekivani potez tržišta da preskoči Stop Loss i zatvori poziciju.

Intraday skalpers ili trgovci koji ne mogu kontinuirano pratiti svoje poslovanje vjerojatno će smatrati Stop Loss ključnim alatom

Ako dugoročne operacije obavljate bez utjecaja, zaustavni gubitak vjerojatno je vaš omiljeni alat jer unaprijed znate koji je mogući najveći gubitak.

Ako ste trgovac početnik, preporučljivo je koristiti i SL.

Postavljanje Stop Loss-a može vas spriječiti da izgubite novac zbog neočekivanih kretanja na tržištu ili ako ne možete kontinuirano kontrolirati tržište.

Trgovanje uključuje rizik, umanjite ga uz Stop Loss!

forex trgovanje

Admiral Markets

Admiral Markets investicijska tvrtka koja posluje pod Admiral Markets zaštitnim znakom, vodeća je investicijska kuća koja pruža usluge trgovanja na Forexu, CFD-ima na indekse, metale, energente, obveznice i kriptovalute.

Naša predanost davanju visoko funkcionalnog softvera i zajamčenost kvalitete znači da naši klijenti dobivaju najbolje i transparentno iskustvo trgovanja. Admiral Markets koristi vanjske revizore za unaprjeđenje operativnih i internih procesa sa svrhom osiguravanja usklađenosti s propisima.

Pružanje kvalitetog okruženja za donošenje promišljenih i inteligentnih investicijskih odluka naših klijenata nama u Admiral Marketsu je prioritet. Radi toga, našim klijentima omogućujemo edukaciju putem seminara uživo i online predavanja (webinara) na kojima klijente upoznajemo sa funkcioniranjem financijskih tržišta i različitim strategijama trgovanja.

Osim toga, izdajemo edukacijske knjige i brošure na više različitih jezika koje distribuiramo diljem svijeta.

Nastavite čitati o brojnim temama vezanima za trgovanje i ulaganje na edukativnom dijelu naše web stranice :

Ovaj tekst pruža dodatne informacije o svim analizama, procjenama, prognozama, predviđanjima i ostalim informacijama (u nastavku „Analizama") objavljenim na stranicama Admiral Marketsa. Prije nego donesete bilo kakve investicijske odluke molimo obratite pažnju na sljedeće:

1.Analize su objavljene u informativne svrhe i ne smiju biti smatrane investicijskim savjetom ili preporukom.

2.Svaki klijent samostalno donosi investicijske odluke, a Admiral Markets neće biti odgovoran za eventualni gubitak nastao na temelju takve odluke, bez obzira temeljila se odluka na Analizi ili ne.

3.Svaka analiza je napravljena od strane neovisnog analitičara (u nastavku „Autora") na temelju njegovog osobnog mišljenja.

4.Kako bi osigurao zaštitu interesa klijenata i objektivnost analiza, Admiral Markets je uspostavio interne procedure za sprječavanje sukoba interesa.

5.Iako su poduzeti napori da bi se osigurala pouzdanost i potpunost informacija koje se navode u Analizama, Admiral Markets ne može garantirati točnost i potpunost bilo koje informacije u Analizama. Prezentirane brojke koje se odnose na prethodno kretanje cijena nisu garancija budućih rezultata.

6.Sadržaj Analiza ne treba smatrati indirektnim obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa da će klijent profitirati korištenjem navedenih strategija ili da će ograničiti gubitke.

7.Prethodno kretanje cijene financijskog instrumenta ili očekivanje navedeno u Analizama ne treba smatrati obećanjem ili garancijom Admiral Marketsa o budućem kretanju cijene. Vrijednost financijskog instrumenta može rasti i padati, a očuvanje vrijednosti instrumenta nije garantirano.

8.Projekcije uključene u Analize može nisu uzele u obzir sve naknade, poreze i ostale troškove prisutne pri ulaganju u spomenute instrumente. Cjenik usluga Admiral Marketsa naveden je web stranicama Admiral Marketsa.

9.Proizvodi kojima se trguje uz financijsku polugu (uključujući CFD-ove) su špekulativne prirode i trgovanje istima može rezultirati gubitkom i profitom. Prije nego počnete trgovati, trebali biste se pobrinuti da razumijete sve prisutne rizike.