Admiral Markets grupacija se sastoji od sljedećih kompanija:

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo od strane UK Financial Conduct Authority (FCA)
  • Poluga do:
    1:30 za male (retail) klijente,
    1:500 za profesionalne klijente
  • FSCS zaštita
  • Zaštita od negativnog stanja na računu
NASTAVAK
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.
Odabirom jednog od tih regulatornih tijela vidjet ćete informacije na cijeloj stranici. Ukoliko želite vidjeti informacije o drugom regulatoru, molimo odaberite ga.

Što je trgovanje?

U ovom članku ćemo proći što je trgovanje (eng. trading) i koje vrste trgovanja postoje.

Što je trgovanje ili trading?

U svijetu financija, trgovanje se odnosi na aktivnosti kupovanja i prodaje vrijednosnih papira i financijskih instrumenata.

Trgovanje je sinonim za trading, što je ista riječ samo na engleskom. Trading je aktivnost tradera vezana za financijske instrumente. Trgovanje je najčešće povezano s derivatima koji se mogu short kupovati i prodavati.

Postoje Swing trading (Swing trgovanje), Day trading(Dnevno trgovanje) i Scalping(Skalpiranje).

Postoji nekoliko načina za trgovanje. Ovisno o periodu u kojem se trgovanje odvija, prepoznajemo ove vrste:

  • Swing trading
  • Day trading
  • Scalping ili Trgovanje Visoke Frekvencije

Swing trgovanje se odnosi na dugoročno trgovanje, dnevno trgovanje, kao što i samo ime govori, se odnosi na otvaranje i zatvaranje pozicija unutar jednog dana. Scalping, odnosno trgovanje visoke frekvencije se odnosi na trgovanje unutar vrlo kratkog perioda ili trgovanje uz pomoć robota.

Demo račun za trgovanje

Što Vam je potrebno da bi se upustili u online trading?

Danas je vrlo jednostavno započeti trgovanje na nekoliko tržišta istovremeno. Online brokeri nude demo račune kako bi Vi mogli isprobati izradu portfelja dionica, ali i samu izradu online računa za ulaganje na tržištu dionica. Sve što trebate napraviti da bi započeli trgovanje jest otvoriti račun kod online brokera. No uspješan trading i zarađivanje na tržištu je u potpunosti druga stvar. Savjetujemo Vam da pročitate ovih nekoliko članaka kako bi što uspješnije započeli Vaše trgovanje:

Online trgovanje - sudionici

Sudionici online tržišta koje će te sresti kada se upustite u trgovanje su profesionalni i privatni traderi. Obe kategorije sudionika pregovaraju o financijskim ugovorima putem platforme za trgovanje. Profesionalni traderi su oni koji mogu vršiti trading putem svog računa ili u ime svojih klijenata. Privatni traderi su većinom oni koji trguju sami za sebe.

Ako želite saznati više o tome tko su traderi, a zanima Vas tko su najuspješniji među njima, te odgovore možete pronaći u našem članku "Top tri najuspješnija Forex trgovca ikad".

Online tržišta za trgovanje

S razvitkom interneta i tehnologije, razvijalo se i tržište i samim time je vrlo raznovrsno i brojna su tržišta dostupna za online trgovanje: dionice, obveznice, valute, ETF-ovi, robe, indeksi i derivati.

WTI Spot Nafta - Trgovanje

Profesionalni traderi trguju na jednom tržištu dok financijske ustanove najčešće imaju jednog tradera za svako tržište. Privatni traderi mogu trgovati na više tržišta odjednom istovremeno jer upravljaju svojim kapitalom te mogu lako pretpostaviti prisutan rizik za nekoliko tržišta u isto vrijeme.

Ako Vas zanima kako trgovanje na tržištu dionica izgleda, kreirajte Demo račun i uputite se na našu Virtualnu Burzu gdje možete trgovati rizika fiktivnim novcem!

Pročitajte još članaka o ovoj i sličnim temama na edukativnoj sekciji naše web stranice:

Upozorenje o riziku

CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 83% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.