Kako bismo Vam omogućili što jednostavnije korištenje naše web stranice, na stranici koristimo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranice prihvaćate korištenje kolačića. Za više informacija pročitajte našu Politika zaštite privatnosti.
Više informacija Prihvati
79% malih računa izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog poluge. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD funkcionira, te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. expand_more

Što je burza dionica i kako ulagati na njoj?

Vrijeme čitanja: 19 minute

Ovo je jednostavan i sažet vodič koji će Vas naučiti što je burza dionica, te će obraditi teme vezane o ulaganju na istu, te sve što burza dionica obuhvaća, ali će se osvrnuti i na pitanja - "Kada ulagati u dionice?" i "Kako ulagati u dionice?". Naučite kako otvoriti račun za ulaganje, kako odabrati najbolju dionicu, odnosno investiciju koja će biti profitabilna, kako otvarati tržišne naloge i koristiti limit naloge, ali i još mnogo tog!

burza dionica

Burza dionica Vam je nadohvat ruke! Pogledajte kako otvoriti i postaviti portfelj ulaganja uz Admiral Markets

 1. Otvorite Trade.MT4 račun za trgovanje
 2. Za MetaTrader 4 (MT4): odaberite Trade.MT4
 3. Za MetaTrader 5 (MT5): odaberite Trade.MT5 ili Invest.MT5
 4. Odaberite dionice koje Vas zanimaju
 5. Pronađite potencijale s dobrim potencijalom koje će dugoročno rasti
 6. Odaberite koliko dionica želite kupiti. Ovu odluku donesti na osnovi svog kapitala i željene raspodjele
 7. Odaberite vrstu naloga. Koristite "market" ili "limit" u većini slučajeva

Imajte na umu kako je burza dionica i ulaganje u dionice dostupno samo na MT5 platformi uz Invest.MT5 račun, ostali Admiral Markets računi su isključivo za trgovanje CFD-ovima.

Pročitajte više o tome što su CFD-ovi i kako njima trgovati ovdje.

Što je tržište dionica?

Tržište dionica je termin koji se koristi za mjesto gdje se trguje dionicama kompanija. U samim počecima su se te tržnice nalazile na trgovima sela i gradova. Danas se dionicama trguje na burzama.

Na primjer, javne kompanije poput Applea, BP-a i Facebooka svoje dionice na burzi objavljuju na burzama kao što su New York Stock Exchange ili London Stock Exchange. Burze olakšavaju kupnju i prodaju dionica te prate ponudu i potražnju dionica koje kotiraju na burzi, što zapravo određuje cijenu dionica.

Učenje o utjecaju ponude i potražnje na cijene dionica Vam može pomoći u identificiranju pravog vremena za ulaganje na tržište dionica.

Kad je najbolje vrijeme za ulaganje na u dionice?

Jedan od najvećih razloga koji pojedinci ulažu u tržište dionica je nada da će njihova investicija rasti. Idealan scenarij je kupiti dionice u tvrtki po niskoj cijeni, a zatim ih - ako se ukupna potražnja za dionicama povećala - prodati nekom drugom po višoj cijeni. Vaš broker, poput Admiral Marketsa, pomaže u olakšanju ove transakcije jer će njihova tehnologija pomoći u usmjeravanju naloga za kupnju ili prodaju na burzi.

Dakle, ključ odgovora na uobičajeno pitanje „kako znati kada uložiti u dionice?" Leži u prepoznavanju što uzrokuje promjenu potražnje. Postoje mnoge situacije koje utječu na potražnju zaliha, ali postoje tri glavne one koje morate znati.

# 1 Radno vrijeme burze

Svaka burza širom svijeta ima određeno vrijeme otvaranja i zatvaranja. To znači da ako investitor želi kupiti ili prodati dionice u nekom društvu, oni moraju pričekati dok se tržište ne otvori. Ako se dogodi važan događaj koji se kreće na tržištu dok su tržišta zatvorena, otvorene burze često mogu biti vrlo volatilne što uzrokuje velike promjene cijena. To je zato što je ovo prvi put da investitori mogu sklopiti transakcije tijekom dana.

Znati kada ulagati u burze znači znati kada se tržište dionica otvara i zatvara. Evo vremena za nekoliko najvećih svjetskih burzi:

 • Njujorška burza: 9.30 - 16.00 po lokalnom vremenu.
 • Londonska burza: 8:00 - 16:30 po lokalnom vremenu.
 • Tokijska burza: od 9 do 15 sati po lokalnom vremenu, s periodom ručka od 11.30 do 12.30.

Mnogi aktivni ulagači, ili kratkoročni trgovci na burzi, usredotočit će se na trgovanje i ulaganje u prvih nekoliko sati od otvaranja tržišta, jer tada će se održati najviše količine narudžbi ili transakcija, stvarajući najveći iznos kretanje cijena.

Ako ste ikad u nedoumici kada je određena tvrtka otvorena za trgovanje ili ulaganje, možete posjetiti stranicu Specifikacije ugovora Admiral Markets koja će pokazati vremena trgovanja za vaše odabrano tržište.

U gornjem primjeru, stranica s specifikacijama ugovora daje mnogo detalja u vezi s trgovanjem dionicama Royal Dutch Shell-a s Admiral Markets-om. Na dnu je također naveden raspored trgovanja na temelju istočnoeuropske vremenske zone (EET). To se može pokazati vrlo korisnim informacijama, jer s tvrtkom Admiral Markets možete ulagati u tvrtke s 15 najvećih svjetskih burzi - i kako to učiniti? Jednostavno je!

Račun Admiral Markets Invest.MT5 omogućava vam ulaganje u preko 4.000 dionica na mreži, a sve s platforme za trgovanje MetaTrader. Saznajte više klikom na natpis ispod:

# 2 Ekonomski događaji i najave vijesti

Svakog dana postoje razni ekonomski događaji i vijesti koje mogu utjecati na potražnju dionica u tvrtki. Svaka najava vezana uz pojedinu tvrtku imat će najveći učinak na cijenu dionica tvrtke.

Na primjer, najava lansiranja novog proizvoda, porast prodaje ili izvješće o pozitivnoj zaradi mogu potaknuti ulagače na kupovinu više dionica tvrtke. Suprotno tome, svaka loša vijest koja se odnosi na prodaju, opoziva proizvoda, skandale, računovodstvene pogreške i tako dalje, može ulagačima napustiti neke - ili sve - njihove pozicije. U obje situacije može utjecati na potražnju za dionicama tvrtke što rezultira značajnim kretanjem cijena.

Tvrtka je objavila pozitivno izvješće o zaradi u drugom tromjesečju 30. srpnja 2019. godine nakon zatvaranja tržišta. Kada se sljedećeg dana tržište otvorilo, potražnja za dionicama bila je tako velika (što znači da su mnogi trgovci i investitori željeli kupiti više Appleovih dionica) cijena je porasla sve više.

Najave drugih ekonomskih vijesti također mogu utjecati na potražnju za cijenama dionica tvrtke. Primjerice, odluka središnje banke da poveća ili smanji kamatne stope može imati širok utjecaj na tržište dionica neke zemlje, čime utječe na pojedinačne dionice ili dionice.

Pa gdje možete biti u tijeku sa svim najnovijim vijestima za određenu tvrtku? Pa, i vlasnici demo i živih računa s Admiral Marketsima mogu pristupiti ekskluzivnoj nadzornoj ploči Premium Analytics-a izravno iz svoje Trgovačke sobe nakon prijave, kao što je prikazano u nastavku:

Premium analytics hrvatska

Izvor: Nadzorna ploča Premium Analytics, isključivo za korisnike Admiral Marketsa.

Na gornjoj snimci zaslona, nadzorna ploča Premium Analytics prikazuje samo neke od informacija kojima trgovci i investitori imaju pristup, uključujući vijesti o tržištu, vijesti o instrumentima, stanje na tržištu, terminal za istraživanje tržišta, ekonomski kalendar, korporativni kalendar i tehnički uvid. Odjeljak s vijestima dostupan je samo vlasnicima računa uživo, ali ova bi se razina informacija mogla pokazati korisnom u razumijevanju kako znati kada uložiti u dionice.

# 3 Gospodarski i poslovni ciklus

Jeste li znali da svjetska gospodarstva prirodno variraju između razdoblja rasta (širenja) i smanjenja (recesije)? Jedan primjer je financijska kriza iz 2008. godine tijekom koje su se globalne ekonomije smanjile i ostale u recesiji. Većina velikih gospodarstava nastavila se oporavljati proizvodeći razdoblje ogromnog rasta. Na primjer, američka burza, samo 10 godina nakon financijske recesije, trgovala je u svim rekordnim maksimumima.

Mnogi dugoročni investitori ciljaju na kupnju tvrtki koje imaju uspješne rezultate u fazi rasta ili širenja, poput tehnologija ili tvrtki koje se odnose na energiju. Međutim, u padu ili recesiji dugoročniji ulagači mogu razmotriti obrambene tvrtke poput komunalnih i zdravstvenih tvrtki. To se obično naziva "rotacija sektora" gdje će ulagači analizirati ekonomski i poslovni ciklus kako bi pokušali i ulagati na burzi u najboljem mogućem vremenu.

Je li dobro vrijeme za ulaganje u burzu?

Grafikon u nastavku prikazuje povijesnu cijenu indeksa S&P 500. To posebno tržište koristi se za široko praćenje uspješnosti 500 najvećih tvrtki koje kotiraju na njujorškoj burzi. Kao što možda vidite, burza je doživjela razdoblja rasta cijena (rast) i razdoblja pada cijena (kontrakcija).

Kako cijene rastu, sve više ulagača ima tendenciju pokretanja dugih pozicija kako bi se iskoristilo na rastućem tržištu. Jedan od načina na koji to mogu učiniti je kupovina fizičkih dionica u tvrtki i zapravo njezin mali dio. Tijekom razdoblja kontrakcije postoji i mogućnost korištenja specijaliziranih trgovačkih proizvoda kao što su Ugovori za razliku ili CFD-ovi kako bi se kompanija „skratila" kako bi mogla profitirati od padajućeg tržišta. Pomoću Admiral Marketsa imate pristup mnoštvu proizvoda za ulaganje i trgovanje.

S pristupom svjetskim tržištima na dohvat ruke, sada su na raspolaganju više potencijalnih mogućnosti trgovanja nego ikad prije. To je zato što trgovci mogu pristupiti europskim, azijskim i američkim burzama, kao i drugim vrstama tržišta, sve sa svog prijenosnog računala ili računala.

Razumijevanjem situacija koje utječu na najbolja vremena za ulaganje na tržište dionica (radno vrijeme burze, ekonomski događaji i vijesti i razumijevanje ekonomskog ciklusa), trgovci mogu to učiniti korak dalje koristeći druge alate kao što je tehnička analiza ili temeljna analiza koja će vam pomoći u odlučivanju je li dobro vrijeme za ulaganje u burzu.

Ako ste zainteresirani za razvoj dodatnih vještina koje će vam pomoći u odlučivanju kada investirati na burzi, prijavite se na BESPLATNI Admiral Markets Zero to Hero 21-dnevni tečaj za trgovanje na kojem ćete naučiti:

 • Tehnička i temeljna analiza.
 • Tehnike za realno vrijeme i stvarne tržišne uvjete.
 • Mišljenje, stav i alati kako postati uspješan trgovac.
 • Trgovinska strategija s 20 video sesija profesionalnog trgovca.

Također možete pročitati kako biste saznali kako možete započeti s ulaganjima u tržište dionica na mreži i o nekim jedinstvenim prednostima ulaganja s Admiral Markets-om o kojem ćete definitivno htjeti znati!

Odaberite željene dionice

Jednom kad ste se registrirali i izvršili uplatu na Vaš račun, možete početi sa selekcijom dionica za Vaš portfelj. Vaše istraživanje dionica počnite tako da prvo istražite dionice kompanija za koje znate i čiji ste kupac ili klijent. Kombinacija neograničene količine podataka i pravovremenih kretanja na tržištu se može biti zastrašujuća, no zato je bitno da počnete od nečeg što znate, npr. dionice kompanije za koju znate i čiju uslugu ili proizvod koristite. Pročitajte više o tome što je fundamentalna analiza kako bi kvalitetnije provodili ovakva istraživanja.

Warren Buffett je jednom rekao "Kupi kompaniju zato što je želiš posjedovati, a ne zato što želiš da cijena njene dionice poraste". Prilikom istraživanja dionice određene kompanije, krenite od godišnjeg izvještaja. Godišnji izvještaj za dioničare Vam može dati uvid i dovoljnu količinu informacija o tome kako kompanija posluje i koji su joj planovi za budućnost.

Analitički alati koji Vam trebaju za procjenu i analizu će Vam biti dostupni na stranicama Vašeg brokera. Ti alati mogu biti najnovije vijesti, transkripti konferencijskih poziva ili kvartalni izvještaji o zaradi. Mnogi brokeri također nude članke i uputstva, pa čak i seminare o korištenju njihovih alata, ali i o samom procesu biranja dionica za portfelj. Ako još uvijek nemate svog brokera, pogledajte na što morate obratiti pažnju pri odabiru u ovom članku, a ako želite pročitati analize naših stručnjaka, posjetite dio naše web stranice posvećen analizama.

MT5

Burza dionica i donošenje odluka

Kad ste napravili sve prethodne korake, sljedeća stepenica je donošenje odluka. Burza dionica nudi brojne mogućnosti, no Vi sami odlučujete u što želite uložiti. Naš je savjet da krenete s malim investicijama kako bi vidjeli možete li pretrpjeti manje gubitke koji su neophodni za dugoročnu zaradu, te jesu li situacije koje kreira burza dionica previše stresne za Vas. Volumen pozicije uvijek možete povećati kad smatrate da je to potrebno ili prikladno.

Nalozi koje podržava burza dionica

Kad unosite tržišni nalog, u tom slučaju kupujete ili prodajete dionice po najboljoj sljedećoj cijeni na tržištu. Kako tržišni nalog ne definira parametre cijene, Vaš će nalog biti odmah izvršen, te će vjerojatno biti u potpunosti nadopunjen malim nalozima; jedino ako kupujete velik broj dionica, npr. ako kupujete dionice u vrijednosti od milijun dolara.

Prilikom izvršenja tržišnih naloga, cijena koju platite ili koju plate Vama za određenu dionicu će vjerojatno biti malo drugačija od one kotirane prije par sekundi. Do ovog dolazi zbog tog što Bid i Ask cijene konstantno fluktuiraju tijekom dana. Zato je najbolje tržišne naloge koristiti pri kupnji ili prodaji dionica koje nemaju velike pomake unutar dana - to su recimo blue chip dionice, a ne dionice manjih kompanija čija je cijena mnogo volatilnija.

Savjeti:

 • Tržišni nalog je najbolji za investitore koji žele uložiti u instrument, a potom ga držati i čekati da burza dionica doprinese vrijednosti tog instrumenta. Kad upućujete tržišni nalog, vjerojatno Vam je bitno da se nalog provede, te ne obraćate pažnju na malu razliku u cijeni.
 • Vaš nalog otvorite kad su tržišta zatvorena, tako će se Vaš nalog provesti i pozicija otvoriti s otvaranjem tržišta, po cijeni kojoj želite.
 • Provjerite informacije o izvršenju naloga brokera s kojim radite. Neki jeftini brokeri grupiraju sve zahtjeve za naloge po važećoj cijeni. To mogu raditi na kraju dana ili u određeno vrijeme u danu ili određenog dana u tjednu.

webinar

Burza dionica i limit nalozi

Ako želite imati više kontrole nad cijenom po kojom trgujete i kad je burza dionica središte Vaših investicija, tad su Limit nalozi odlično rješenje za Vas. Recimo da burza dionica kotira cijenu od 100$ za dionicu Apple-a, no Vi smatrate da je $95 po dionici realna cijena. Vaš limit nalog će brokeru dati informaciju da pričeka i izvrši nalog kad cijena dosegne razinu koju želite.

Burza dionica Vam daje mogućnost i postavljanja Sell naloga. Sell nalog Vašem brokeru daje uputu da proda dionice kad se bid cijena poveća do razine po kojoj želite te dionice prodati. Ova vrsta naloga je odlična za investitore koji kupuju i prodaju dionice manjih kompanija, jer takve dionice imaju veći spread, koji je manji ako je burza dionica primijetila veću aktivnost investitora za tu dionicu. Ovi nalozi su korisni kad je burza dionica puna kratkoročne volatilnosti, ili kad je cijena dionice bitnija od ispunjenja naloga.

Dodatni uvjeti koji će utjecati na limit naloge su:

 • AON - AON (All Or None - Sve ili ništa) nalog će biti izvršen samo ako su dionice kojima želite trgovati dostupne po predefiniranoj cijeni.
 • GFD - GFD (Good For Day - Dobar za jedan dan) nalog će najčešće isteći kad se zatvara burza dionica na kraju radnog dana, čak iako se nalog, odnosno uvjeti koje je nalog definirao, nije ispunio.
 • GTC - GTC (Good Till Cancelled - Dobar dok se ne otkaže) nalog će ostati aktivan sve dok ga sam trader ne otkaže, ili dok sam nalog ne istekne.

Limit nalog i burza dionica su odlična kombinacija ako želite diktirati po kojoj cijeni će se Vaši instrumenti kupiti ili prodati, no imajte na umu kako se neki uvjeti naloga neće ispuniti, a i samim tim se nalog neće izvršiti. Limit nalozi se postavljaju na FC-FS (first-come, first-served - "tko prvi, njegova djevojka"), te samo nakon što je tržišni nalog ispunjen. Štoviše, dionica bi trebala ostati unutar predefiniranih uvjeta koje ste postavili s dugoročnim fluktuacijama i iznenađenjima koja Vam može burza dionica pripremiti, kako bi se taj određeni trade izvršio. Moguće su dodatne naknade kad investitor ili trader postavlja limit nalog na burzu dionica.

Naknada koja se naplaćuje prilikom otvaranja limit naloga može biti veća od naknada običnih tržišnih naloga. Imajte na umu kako se limit nalog možda neće izvršiti unutar jednog dana, već može biti potrebno i nekoliko dana da uvjeti koje ste definirali budu zadovoljeni. Transakcijski troškovi su najčešće naplaćeni svaki put kad se napravi trade. Ako cijena dionice ne dosegne limit razinu koju ste definirali prije nego li nalog istekne, trade se neće izvršiti.

Forex račun

Trgovanje dionicama online putem platforme

Jednom kad ste otvorili live ili demo račun za trgovanje, te ste preuzeli MetaTrader platformu za trgovanje, možete krenuti u potragu za dionicama u koje želite uložiti:

 1. Otvorite MetaTrader
 2. Otvorite prozor Market Watch i odaberite View ili pritisnite CTRL+M. Ovo će otvoriti popis simbola koje možete trgovati na lijevoj strani platforme.
 3. Desnim klikom na prozor Market Watch i odaberite Symbols ili pritisnite CTRL+U.
 4. Ovo će otvoriti prozor u kojem su prikazani detalji svih tržišta koja su Vam dostupna za trgovanje. Iz ovog prozora možete dodati dionice u vlastiti Market Watch prozor na način da odaberete željeni instrument i kliknete Show Symbol.

burza dionica u hrvatskoj

Snimka zaslona prozora MetaTrader 5 platforme Admiral Marketsa koja prikazuje prozor Symbols.

Odricanje odgovornosti: Grafovi financijskih instrumenata su prikazani u ilustrativne svrhe, te ne sačinjavaju savjete za trgovanje ili zahtjev za kupnju ili prodaju bilo kojeg financijskog instrumenta koji je u ponudi Admiral Marketsa (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Prošli učinak nije nužno indikacija budućeg učinka.

Nakon što ste kliknuli na gumb OK u prozoru Symbols - zatim možete vidjeti instrumente u prozoru Market Watch. Kako bi vidjeli graf instrumenta, jednostavno kliknite na simbol u Market Watch prozoru i povucite ga na prostor gdje se nalazi graf. Nakon toga možete poziciju na način da:

 1. Desni klik na graf.
 2. Odaberite Trading.
 3. Odaberite New Order ili pritisnite F9.
 4. Otvorit će Vam se prozor za nalog u kojem definirate cijenu ulaska, stop loss i take profit razine, te volumen pozicije.

 trgovanje na burzi dionica online

Snimka zaslona prozora MetaTrader 5 platforme Admiral Marketsa koja prikazuje prozor za otvaranje naloga.

Odricanje odgovornosti: Grafovi financijskih instrumenata su prikazani u ilustrativne svrhe, te ne sačinjavaju savjete za trgovanje ili zahtjev za kupnju ili prodaju bilo kojeg financijskog instrumenta koji je u ponudi Admiral Marketsa (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Prošli učinak nije nužno indikacija budućeg učinka.

Savjeti za online trgovanje dionicama

Jeste li znali da uz Admiral Markets možete postavljati naloge na čekanju dok trgujete? To znači da brokeru možete dati detaljno uputstvo o tome kad želite otvoriti poziciju. To uvjetujete na način da definirate određenu razinu cijene.

Kako biste postavili nalog na čekaju, jednostavno otvorite prozor za otvaranje naloga i odaberite Pending order, a ne Market Execution:

burza dionica online - otvaranje naloga

Snimka zaslona prozora MetaTrader 5 platforme Admiral Marketsa koja prikazuje prozor za otvaranje naloga.

Odricanje odgovornosti: Grafovi financijskih instrumenata su prikazani u ilustrativne svrhe, te ne sačinjavaju savjete za trgovanje ili zahtjev za kupnju ili prodaju bilo kojeg financijskog instrumenta koji je u ponudi Admiral Marketsa (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Prošli učinak nije nužno indikacija budućeg učinka.

Postoji i mogućnost postavljanja stop loss ili take profit naloga putem kojih možete podesiti automatsko izlaženje iz pozicija ukoliko su zadovoljeni uvjeti koje ste postavili u nalogu. Preporučujemo Vam da uvijek koristite stop loss nalog koji će zatvoriti poziciju na zadanoj razini ukoliko cijena instrumenta počne padati. Jednostavno rečeno - stop loss Vam može pomoći da umanjite svoje gubitke.

Jednom kad ste postavili stop loss i take profit naloge i razine na kojima se izvršavaju, te razine možete vidjeti na grafu (prikazane su horizontalnim isprekidanim linijama).

online burza dionica - stop loss

Snimka zaslona prozora MetaTrader 5 platforme Admiral Marketsa koja prikazuje graf na kojem su prikazane razine za izvršenje naloga.

Odricanje odgovornosti: Grafovi financijskih instrumenata su prikazani u ilustrativne svrhe, te ne sačinjavaju savjete za trgovanje ili zahtjev za kupnju ili prodaju bilo kojeg financijskog instrumenta koji je u ponudi Admiral Marketsa (CFD-ovi, ETF-ovi, dionice). Prošli učinak nije nužno indikacija budućeg učinka.

Burza dionica i online ulaganje u dionice uz Admiral Markets

Postoje brojni razlozi zašto biste trebali trgovati uz Admiral Markets, a mi smo izdvojili one najznačajnije i najbitnije za online trgovanje dionica.

 • Trgujte putem ustanovljene, regulirane kompanije koju regulira UK FCA.
 • Ostvarite zaštitu od negativnog stanja na računu kako biste se zaštitili od velikih pomaka cijena na tržištu
 • Trgujte na najbržoj i najpopularnijoj platformi za online trgovanje dionicama - MetaTrader - koju možete koristiti na PC, Mac, Web, Android i iOS operativnim sustavima.
 • Otvorite više vrsta računa za trgovanje i investiranje poput Invest.MT5 računa putem kojeg možete kupovati dionice javno dostupnih kompanija s 15 najvećih burzi na svijetu i ostvarite pasivni prihod od dividendi
 • Otvorite račun za trgovanje CFD-ovima i profitirajte od rastućih i padajućih tržišta, te koristite polugu do 1:500 koja je dostupna profesionalnim klijentima, i polugu od 1:30 koja je dostupna svima.
 • Trgujte uz brokera koji nudi neke od najnižih i najtransparentnijih naknada za trgovanje kako biste lakše ostvarili profit

Strategije za ulaganje imaju neke sličnosti sa strategijama za trgovanje. Najveća je razlika dugoročnost pozicija. Investitori svoje pozicije drže otvorenima po nekoliko mjeseci ili godina, te gledaju kako ostvariti dugoročni profit.

Ako razmišljate o dugoročnom ulaganju u dionice ili ETF-ove - Invest.MT5 je račun uz koji to možete ostvariti. Ovo su neke značajke računa:

 • Mogućnost ulaganja u tisuće dionica i ETF-ova sa 15 najvećih burzi dionica na svijetu
 • Otvaranje računa uz minimalni depozit od €1 i ulaganje od 0.01 po dionici uz minimalnu transakcijsku naknadu od samo $1 po US dionici.
 • Besplatno primajte pravovremene tržišne podatke
 • Ostvarite pasivni prihod kroz dividende
 • Koristite renomiranu MetaTrader 5 platformu za trgovanje

Nije bitno kojim instrumentom želite trgovati, no bile to dionice, obveznice ili nešto treće, mi Vam predlažemo da prvo počnete u sigurnom okruženju. Naša Virtualna Burza kojoj možete pristupiti kreiranjem Demo računa je odličan prvi korak u svijet trgovanja i financijskih tržišta. Preko Demo računa možete trgovati virtualnim kapitalom bez rizika i tako steknuti prijekopotrebno iskustvo prije nego li počnete ulagati Vaš novac. Virtualna burza je također odlično mjesto gdje možete testirati Vaše strategije trgovanja.

mt5 supreme

Nastavite čitati o brojnim temama vezanima za trgovanje i ulaganje na edukativnom dijelu naše web stranice :

Ovaj članak ne sadrži i ne treba se shvatiti kao investicijski savjet, investicijska preporuka, ponuda ili poziv na neku vrstu transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Imajte na umu da ova vrsta analize nije pouzdani indikator za trenutni ili budući učinak instrumenta jer se okolnosti mogu promijeniti tijekom vremena. Prije nego li donesete investicijsku odluku, preporučujemo Vam da potražite savjet financijskog savjetnika kako bi sa sigurnošću bili svjesni svih prisutnih rizika.