Kako bismo Vam omogućili što jednostavnije korištenje naše web stranice, na stranici koristimo kolačiće (cookies). Nastavkom korištenja stranice prihvaćate korištenje kolačića. Za više informacija pročitajte našu Politika zaštite privatnosti.
Više informacija Prihvati
79% malih računa izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog poluge. 79% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD funkcionira, te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. expand_more

Financijski instrumenti

Saznajte specifične informacije o financijskom instrumentu koje će Vam pomoći detaljnije razumjeti instrument. Ovdje ćemo objasniti o kakvom instrumentu se radi, kada se istim može trgovati i još mnogo toga...

Kako se radi Spread Betting i zašto se brojni traderi okreću ovoj vrsti trgovanja?

Spread Betting je metoda trgovanja u kojoj je bitan svaki bod za koji se cijena instrumenta promjeni. Naučite zašto je zanimljiv mnogim traderima.

Vrijeme čitanja: 11 minute

Želite pobijediti tržište? Možda je Dogs of the Dow strategija pravo rješenje!

Jeste li znali da je Dogs of the Dow investicijska strategija ostvarila bolji učinak od Dow Jones dioničkog indeksa u 80% slučajeva u posljednjih 10 godina?

Vrijeme čitanja: 7 minute

Kad se na tržištu pojavljuje fenomen zvan contango?

U trgovanju futuresima, a posebice u trgovanju sirovinama, postoji fenomen koji se naziva contango. Što je contango, te kad i zašto do njega dolazi?

Vrijeme čitanja: 10 minute

Kako trgovati EuroStoxx 50?

​Jeste li znali da postoji indeks koji prati cijene najvećih kompanija Eurozone? To je EuroStoxx 50, on služi kao pokazatelj stanja Europskog gospodarstva

Vrijeme čitanja: 13 minute

Prijeti li nam pad burze u 2020. godini?

​Koronavirus je usporio ekonomsku aktivnost diljem svijeta, tako da je vjerojatan pad burze koji bi mogao dovesti do financijske krize u 2020. godini.

Vrijeme čitanja: 12 minute

Što nam je činiti kad je prisutna panika na burzama?

Kriza vezana za koronavirus je razlog zašto postoji panika na burzi i trend prodaje koji je završio takozvani bull-run koji je trajao 11 godina na tržištima.

Vrijeme čitanja: 19 minute

Što su investicijski fondovi?

Zanimaju Vas investicijski fondovi, ali još ne znate koje sve vrste fondova postoje? Želite li znati kako funkcioniraju i želite li ih usporediti?

Vrijeme čitanja: 16 minute

Bershire Hathaway Inc.

Priča Berkshire Hathaway kompanije potječe od spajanja iz 1900-ih: prvo se kompanija Wally Fals spojila s kompanijom za proizvodnju pamuka Berkshire.

Vrijeme čitanja: 14 minute

Kako trgovati FTSE 100 index?

1984. godine Financial Times iz Londona i Londonska burza su se udružili kako bi stvorili najpopularniji pokazatelj tržišta za ulaganje - FTSE 100 !

Vrijeme čitanja: 14 minute

Što je short selling ili shortanje i kako primjeniti ovu metodu u svoje trgovanje!

Short selling na tržištu dionica predstavlja prodaju instrumenta bez držanja istog. Short selling omogućuje zaradu na padu financijskog instrumenta.

Vrijeme čitanja: 9 minute

Što je paladij i kako trgovati dragocjenim metalima?

Vjerojatno su mnogi od vas čuli za plemeniti metal paladija zbog njegove uporabe u nakitu, elektronici ili automobilskoj industriji, više u nastavku članka!

Vrijeme čitanja: 15 minute

​Kako investirati u S&P 500 index u 2020. Godini?

Američko gospodarstvo ima velik utjecaj na sve svjetske burze! To je dovoljan razlog da proučite i izanalizirate S&P 500 index.

Vrijeme čitanja: 25 minute

Vrijednosni papiri - definicija i vrste dionica

Tema ovog članka su vrijednosni papiri . Tržište kapitala postoji u Hrvatskoj gotovo trideset godina, dok u svijetu njegova povijest seže stotinama godina.

Vrijeme čitanja: 8 minute

Kako ulagati u srebro?

Iako često igra ulogu "druge violine" zlata i naziva se "zlatom siromašnih", srebro od plemenitih metala može pružiti prekrasnu priliku za trgovinu i ulaganja.

Vrijeme čitanja: 27 minute

Kako trgovati indeks Nikkei 225?

Iako Nikkei index nije vrlo popularan, vrlo je značajan index. Zbog fokusa na na sjevernoameričke i europske indekse, traderi često zanemaruju Nikkei 225.

Vrijeme čitanja: 16 minute

Trgovanje CFD-ovima na DAX30: Vodič za početnike

DAX30 obuhvaća raznoliku skupinu tvrtki, u rasponu od proizvodnje, bankarstva, osiguranja, odjeće, medicinskih proizvoda, ali i drugih industrija.

Vrijeme čitanja: 26 minute

Što je recesija i kako se za nju pripremiti?

​Jeste li znali da dvije od tri osobe nisu spremne za sljedeću ekonomsku recesiju? To je zabrinjavajuće s obzirom da je nova recesija vrlo blizu!

Vrijeme čitanja: 14 minute

Vodič za ulaganje u zlato

Zlato je oduvijek bilo cijenjeno u svijetu zbog svoje vrijednosti. U usporedbi s ostalim instrumentima - zlato je uspjelo sačuvati svoju vrijednost.

Vrijeme čitanja: 20 minute

Kako započeti ulaganje u sirovine?

Saznajte što su sirovine? Kako ulagati u sirovine? Kako trgovati sirovinama putem CFD ugovora? Kako se dijele sirovine i što utječe na njihovu cijenu?

Vrijeme čitanja: 39 minute

NASDAQ:MSFT - kako uložiti u jednu od najboljih dugoročnih investicija na burzi?

Jako dobro poznata dionica iz svijeta informatike - MSFT, odnosno dionica kompanije Microsoft drži značajan dio tržišne kapitalizacije tehnološkog sektora.

Vrijeme čitanja: 10 minute

​Online trgovanje dionicama za početnike

Trgovanje dionicama se početnicima može činiti kao vrlo kompliciriana aktivnost. Ovaj članak će Vam pokazati kako to zapravo nije toliko strašno!

Vrijeme čitanja: 15 minute

CFD na NASDAQ Index

NASDAQ index je pokrenut 31. siječnja 1985. godine od strane NASDAQ burze sa ciljem stvaranja dodatne razlike između ove i NYSE(New York Stock Exchange) burze.

Vrijeme čitanja: 24 minute

CFD na Dow Jones Index (DJI30)

Dow Jones Industrial Average (DJI30) je mjerilo i pokazatelj stanja na američkom tržištu dionica. Sastoji se od 30 najvećih američkih kompanija.

Vrijeme čitanja: 28 minute

Po čemu se razlikuju ulaganje i trgovanje dionicama?

Trgovanje dionicama u nešto kraćim periodima je vrlo poznata metoda za ulaganje novca, ali nije jedina koja se koristi i pruža, a možda nije ni najprofitabilnija.

Vrijeme čitanja: 6 minute

Portfelj - značenje, izrada i diverzifikacija

Diverzifikacija portfelja je investicijska strategija koja se koristi s ciljem da se rizik podijeli na veći broj i više vrsta financijskih instrumenata.

Vrijeme čitanja: 9 minute

Naučite kako trgovati EUR USD valutnim parom

Euro Dolar valutni par je instrument koji je vrlo teško zanemariti zbog svoje dnevne volatilnosti i značajnih pomaka u cijeni.

Trgovanje CFD-ovima na DAX30 uz Heiken Ashi svijeće

CFD-ovi na DAX30 izvrstan su instrument za trgovanje, uglavnom zbog svoje i volatilnosti. Danas Vam predstavljamo naprednu strategiju za trgovanje.

Vrijeme čitanja: 12 minute

Kratak uvod u DAX 30 dionički indeks

DAX 30 je blue chip indeks na tržištu dionica, te predstavlja 30 najvećih i najuspješnijih kompanija čijim dionicama se trguje na Frankfurt Exchange burzi. Blue chip kompanije stekle su reputaciju i preko njemačkih granica zahvaljujući vrhunskoj kvaliteti