CFD na NASDAQ Index

Admirals
22 Min čitanja

Nasdaq 100 indeks jedan je od glavnih indeksa američkog tržišta dionica, jer ga čine najveće kompanije u tehnološkoj industriji. U ovom ćete članku osim kako ulagati u Nasdaq otkriti i:

  • Što je Nasdaq 100
  • Koje tvrtke čine Nasdaq
  • trgovanje s Nasdaq 100
  • Zašto ulagati u Nasdaq 100
  • Nasdaq stilovi trgovanja
  • Kako ulagati u Nasdaq

Što je Nasdaq 100 ?

Nasdaq ili Nasdaq 100 je indeks dionica koji predstavlja 100 velikih poduzeća. Razlikuje se od indeksa Dow Jones 30 i S&P 500 u slijedećim segmentima:

  • Sastav NASDAQ 100 isključuje financijske kompanije i integrira najveće kompanije u tehnološkoj industriji.
  • Indeks NQ 100 uključuje kompanije koje nisu iz SAD-a.
  • Njegova vrijednost uzima u obzir tržišnu kapitalizaciju indeksnih društava.
  • Osnovan 31. siječnja 1985. godine, ovaj indeks dionica sadrži 100 američkih dionica, uključujući dionice divova poput Apple-a i Facebook-a.

Kako se razvijao NASDAQ 100 indeks?

Nasdaq 100 indeks lansirala je 31. siječnja 1985. burza Nasdaq (Nacionalna udruga automatiziranih kotacija trgovaca vrijednosnim papirima) kako bi se razlikovala od NYSE (New York Stock Exchange).

Za to su stvorena dva indeksa: Nasdaq 100 i Nasdaq Financial 100, koji se sastoji od financijskih tvrtki za razliku od prvog.

U siječnju 1998. strane kompanije (koje nisu u SAD-u) su uvrštene na Nasdaq 100. Od 2014. ista tvrtka može izdati nekoliko klasa dionica, tako da za popis od 100 tvrtki može biti izdano više od 100 akcija.

Indeks Nasdaq 100 uzima u obzir tržišnu kapitalizaciju tvrtki koje čine indeks, odnosno varijacija jednog dolara u sudjelovanju velike tvrtke u Nasdaqu će stoga imati veći utjecaj na indeks od varijacije u sudjelovanju manje kompanije.

NASDAQ 100, NASDAQ FINANCIAL 100 i NASDAQ Composite Index

NASDAQ 100 indeks se sastoji od 103 dionice jer postoje tri kompanije koje imaju izlistane dvije vrste dionica. Te tri kompanije su:

  • Alphabet (Google)
  • Liberty Global
  • 21st Century Fox

Imajte na umu kako se sastav ovog indeksa često mijenja.

NASDAQ Financial 100 je indeks koji se sastoji isključivo od dionica kompanija koje su u financijskom sektoru. NASDAQ 100 u svom sastavu nema ni jednu financijsku kompaniju.

NASDAQ Composite Index uključujue sve kompanije koje su izlistane na NASDAQ burzi. Dionica koja je dio NASDAQ Composite indeksa ne može biti dio NASDAQ 100 indeksa.

Sastav NASDAQ 100 indeksa prema sektorima

Iako se u osnovi smatra indeksom tehnoloških dionica, Nasdaq 100 pokriva tvrtke iz drugih vrlo različitih sektora. Težina svakog od njih raspoređuje se približno prema datumu (rujan 2019. Izvor Nasdaq.com):

  • Tehnologija: 54 %
  • Potrošačke usluge: 24%
  • Zdravstvo: 11 %
  • Potrošačka dobra: 5 %
  • Industrija: 4 %

Indeks Nasdaq 100 uključuje 103 dionice, a ne 100 jer tri njegove komponente izdaju 2 klase dionica Nasdaqa. To su Alphabet (Google), Liberty Global i 21st Century Fox.

Sastav NASDAQ indeksa

Sastav Nasdaq-a podložan je promjenama, tako da slijedeći popis vrijedi do dana naše objave. (izvor: Nasdaq.com / 12. ožujka, 2020) U sljedećoj tablici prikazujemo 10 najvrjednijih tvrtki indeksa u pogledu tržišne kapitalizacije:

Pozicija

Ime / oznaka

Tržišna kapitalizacija (dolari)

1

Apple / AAPL

1,205,138,456,400

2

Microsoft / MSFT

1,168,517,002,146

3

Amazon / AMZN

906,443,125,062

4

Alphabet (Google) / GOOG

832,234,726,381

5

Facebook / FB

485,260,720,188

6

Intel / INTC

220,949,820,000

7

Comcast Corp

172,605,543,392

8

Cisco Systems / CSCO

157,124,609,965

9

Adobe / ADBE

152,340,639,414

10

Netflix

153,547,222,618

Kako trgovati NASDAQ index?

Kad trgujete CFD na Nasdaq indeks spekulirate o bullish i bearish kretanjima ovog indeksa kako bi se okoristili:

  • Razdobljima u kojima dionice koje su dio indeksa rastu i povećava im se vrijednost
  • Razdobljima u kojima pada vrijednost dionica koje su dio indeksa

Ovo je jedna od najznačajnijih prednosti CFD ugovora. Pri trgovanju s CFD ugovorima možete imati koristi od rasta i pada cijena na tržištu. Zbog ove karakteristike CFD ugovora, traderima su uvijek dostupne prilike za trgovanje.

Kako kupiti CFD na NASDAQ index?

Vjerujete li u stabilnost američke ekonomije? Smatrate li da može nastaviti rasti do još većih povijesnih razina kad je u pitanju vrijednost?

Ako je Vaš odgovor da, onda je pravo vrijeme da naučite kako kupiti CFD na NASDAQ, odnosno kako otvoriti buy poziciju.

Pogledajmo situaciju u kojoj je day trader odlučio spekulirati o porastu NASDAQ indeksa, te je otvorio BUY poziciju. Na ovom primjeru možemo vidjeti način na koji se može otvoriti pozicija u MetaTrader 5 Supreme Editionu:

Izvor: NQ 100 CFD, grafikon M5, MT5 Admiral Markets, kolovoz 05, 2018

  1. Nakon što se prijavite na svoju platformu - potrebno je dodati Mini Terminal na DJI 30 CFD graf za trgovanje.
  2. Upišite broj bodova kako bi postavili željeni stop loss, kao i rizik u Euru koji ste spremni preuzeti u odjeljku "Calculate the lot size".
  3. Zatim kliknite na "Set Batch".
  4. Sada možete otvoriti nalog za kupnju instrumenta klikom na gumb "Buy" ili možete postaviti nalog na čekanje korištenjem plavog stupca koji se nalazi s lijeve strane Mini Terminala.

Ako želite nalog staviti na čekanje - ovo su potrebne radnje:

  1. Prvenstveno kliknite na cijenu koja Vas zanima
  2. Zatim kliknite na razinu cijene na koju želite postaviti Stop Loss
  3. Nakon tog kliknite na razinu cijene na koju želite postaviti Take Profit

Take Profit kasnije možete maknuti ako je to dio Vaše strategije ili ako pratite strategiju koja uključuje nekoliko Take Profit naloga. Take Profit možete maknuti tako da odaberete oznaku Take Profit, odaberete "T / P" i zatim odaberete "None".

Na rastućem tržištu je veća mogućnost uspjeha ako koristite ovakvu vrstu strategije. Ona je na rastućem tržištu logična i neophodna opcija.

Smatrate li da nam dolazi sljedeća financijska kriza? Ako ste stekli takav dojam, sljedeći odlomak će Vas sigurno zanimati, stoga pažljivo pročitajte ono što u njemu piše!

Prodaja CFD-ova na NASDAQ Index

Smatrate li da je najveće svjetsko gospodarstvo precijenjeno i da postoji dobra mogućnost pada vrijednosti kompanija koje to gospodarstvo obuhvaća?

Ako ste tog uvjerenja - vjerojatno želite saznati kako vršiti short sell na NASDAQ indeks!

Ovo je vrlo jednostavna radnja koja je vrlo slična i otvaranju Buy naloga za CFD na NASDAQ index, tako da možete pratiti upute koje smo naveli za otvaranje Buy naloga.

Ovo su jedine razlike:

  1. Postavljanje Sell naloga na tržište vrši se pomoću gumba "Sales" na Mini terminalu.
  2. Nalog možete postaviti na čekanje korištenjem crvenog vertikalnog stupca koji se nalazi lijevo od Mini Terminala.

Take Profit kasnije možete maknuti ako je to dio Vaše strategije ili ako pratite strategiju koja uključuje nekoliko Take Profit naloga. Take Profit možete maknuti tako da odaberete oznaku Take Profit, odaberete "T / P" i zatim "None".

CFD na NASDAQ 100 Index - Trgovanje

U svrhu učenja trgovanja CFD-om na NASDAQ, usporediti ćemo NASDAQ s CFD-om na CAC 40. Koristiti ćemo graf s početka 2018 godine.

Izvor: CAC40 CFD & NQ100 CFD, grafikon D1, MT5 Admiral Markets, 26. srpnja 2018.

Razlika između ova dva CFD-a na indeske se može vrlo lako primjetiti. Jedina sličnost je stvaranje vrha prije naglog pada do najnižih razina te godine.

No usprkos toj sličnosti, oporavak od tog pada je ono što jasno razdvaja ova dva grafa, odnosno ova dva CFD ugovora na indekse. CAC 40 ima nagli rast bez testiranja i ponovnih padova cijene, dok NASDAQ 100 ima valovitu putanju i pomalo nestabilan rast.

S obzirom na to da smo utvrdili da postoje sličnosti između ova dva instrumenta - možemo li zaključiti da postoji korelacija između ova dva CFD-a na indekse?

To možemo vrlo lako testirati uz pomoć korelacijske matrice koja je dostupna na MetaTrader 5 Supreme Edition platformi.

Testiranjem korelacije u MT5:SE ova dva instrumenta utvrdili smo da postoji vrlo snažna korelacija. U kolovozu prošle godine je rezultat korelacije ova dva instrumenta bio +91 - što ukazuje na to da kad dolazi do kretanja cijene jednog instrumenta, drugi će vrlo vjerojatno slijediti njegov trend.

NASDAQ raspored trgovanja i američki državni praznici

CFD na NASDAQ 100 indeks je vrlo likvidan burzovni indeks koji se trguje skoro čitavih 24H od ponedjeljka do petka, s prekidom između 23H13 i 23H59. Ovo je odlična stvar za tradere koji trguju popodne ili navečer jer je u to vrijeme američko tržište otvoreno za trgovanje.

Pogledajmo sad američke državne praznike. Na ove datume je raspored trgovanja izmijenjen, tako da je vrlo korisno upoznati se s njima kako bi znali pripremiti svoj portfelj.

  • 1. siječnja - Nova godina
  • 15. siječnja - Dan Martin Luthera Kinga
  • 19. veljače - Dan Predsjednika
  • 30. ožujka - Veliki Petak
  • 28. svibnja - Dan Sjećanja
  • 4. srpnja - Dan Neovisnosti
  • 03. rujna - Praznik Rada
  • 22. studenoga - Dan Zahvalnosti
  • 25. prosinca - Božić

Ulaganje u Nasdaq 2020 - Prijetnja koronavirusa

Širenje koronavirusa iz Kine na ostale zemlje sve dok se nije pretvorilo u pandemiju izazvalo je jedan od najvećih potresa na tržištima dionica, pri čemu su neki indeksi zabilježili najveći pad u njihovoj povijesti ili posljednjih godina. Nasdaq 100, kako to inače biva na globaliziranom tržištu, nije imun na investitorsku paniku. Do odlaska novca s tržišta dolazi kada strah od globalne ekonomske recesije postaje očitiji zbog paralize aktivnosti u zemljama poput Italije.

Pogledajmo Nasdaqov grafikon:

Izvor: Admiral Markets MetaTrader 5 Supreme Edition. Dnevni grafikon NQ100. Raspon podataka 20. travnja 2018. do 12. ožujka 2020. Napravljeno 12. ožujka 2020. Upozorenje o riziku: Imajte na umu da prošli učinak ne jamči budući uspjeh.

Žuti krug označava trenutak kada su zabilježeni prvi ozbiljni slučajevi u Italiji, sredinom veljače. Od tog trenutka pad je praktički okomit do prve podrške na 7.380 bodova 12. ožujka, datuma kada je ovaj članak ažuriran. Ako nastavite s radikalnim silaznim trendom, sljedeća podrška je 7000 bodova. Ako se izgubi podrška, cijena bi mogla pasti na oko 5.880 bodova, što je minimum zabilježen krajem prosinca 2018. godine..

U takvoj situaciji, short sell putem CFD-a može biti mogućnost traženja povrata.

Nasdaq 100 trgovanje – Correlation Matrix

Izvor: MT5SE Admiral Markets. Slika Correlation Matrix-a. Napravljeno 12. ožujka, 2020

Na gornjoj slici možemo potvrditi povezanost tih indeksa dionica 12. ožujka 2020. godine.

Kao što vidimo, postoji snažna pozitivna povezanost, s rezultatom većim od +95, što ukazuje da ako se pojavi kretanje u jednom od indeksa, drugi ima dobru priliku slijediti isti trend.

Zašto odabrati Admiral Markets za trgovanje CFD NASDAQ 100 instrumenta?

  • Nema provizije za Vaše pozicije
  • Potreban iznos početnog kapitala je 200 €. To Vam omogućuje da krenete s trgovanjem bez prevelikog rizika, te da povećavate svoj kapital dok učite o tržištu i psihologiji trgovanja.
  • Spreadod 1 boda. Spread je razlika između BID i ASK cijene. Trgovanje s malim spreadom često je prioritet za tradere, jer njihove pozicije brže postaju profitabilne, što znači da mogu trgovati većim volumenom, ali manjim pozicijama, umjesto da otvaraju velike pozicije da bi ostvarili profit.
  • Pristup CFD ugovorima na NASDAQ (od 0,10 USD po bodu). Ovo svima daje pristup trgovanu, bilo to trgovanje u svrhu učenja ili generiranja dodatnog prihoda.
  • Mogućnost korištenja financijske poluge. Pristup omjeru od 1:500 za profesionalne klijente , što profesionalnim traderima daje mogućnost da trguju s 500 puta većim iznosom od dostupnog kapitala (ako koristite financijsku polugu - vjerujemo da je neophodno da koristite dobro ustanovljene mjere upravljanja rizikom).
  • Financijska poluga u maksimalnom omjeru od 1:20 za Male (Retail) klijente uz Zaštitu od negativnog stanja na računu.
  • "Politika Zaštite od Negativnog Stanja na Računu" Vas štiti od negativnog stanja na računu
  • Besplatan pristup CFD-ovima na NASDAQ index uz profesionalne grafove koje Vam pružaju MetaTrader 4 i MetaTrader 5 Supreme Edition platforme za trgovanje
  • Brzina, jednostavnost i elegancija trgovanja - Trgovanje jednim klikom u djeliću sekunde uz Mini Terminal
  • Jedna od najboljih dostupnih regulacija u svijetu online brokera - FCA regulativa u Velikoj Britaniji
  • Besplatne uplate i isplate, bankovni novčani prijenosi, mogućnost prijenosa putem Skrilla, Netellera i drugih platnih sustava (saznajte više u odjeljku Depoziti i isplate )
  • Omogućeno hedgiranje
  • Dozvoljene su sve vrste trgovanja: bez ograničenja na Expert Advisors(EA)

Zapamtite da pri trgovanju CFD-ovima na NASDAQ 100 možete trgovati u oba smjera te ostvarivati profit na rastu, ali i padu cijene.

Za testiranje trgovanja CFD ugovorima na NASDAQ Index prvenstveno isprobajte trgovanje na Demo računu. Na ovaj način možete trgovati američkim indeksom u okruženju bez rizika, ali i bez ulaganja stvarnog novca. Demo račun je u potpunosti besplatan!

Kad pričamo o ulaganju - jedan od najboljih načina za trgovanje i stjecanje dugoročne koristi je kupnja dioničkih indeksa i dionica. Traderi vrlo često ove indekse nazivaju i " burzovni indeks" jer se njihova vrijednost temelji na dionicama.

Trgovanje indeksima je vrlo zanimljivo, a posebno zbog ove činjenice:

Ne morate brinuti o odabiru pojedinih dionica za kupnju. Ako ste educirani o određenom sektoru ili tržištu, indeksi Vam uvelike olakšavaju trgovanje. Umjesto da birate između kupnje dionica Applea i Facebooka - možete kupiti obje dionice, kao i 98 drugih koje sačinjavaju Nasdaq indeks, i ovim potezom obuhvatiti neke od najvećih kompanija na američkom tržištu dionica.

Koje su prednosti trgovanja NASDAQ indeksa putem CFD ugovora?

  • Mala je vjerojatnost da ćete propustiti priliku za trgovanje. Američko tržište dionica se otvara i zatvara u zadano vrijeme poput Forex tržišta na kojem je moguće trgovati za vrijeme cijelog tjedna - budući da se tržište zatvara samo u petak navečer. Samim time možete trgovati Nasdaq indeks sve vrijeme dok je tržište otvoreno po stvarnim kotiram cijenama - na MT4 i MT5 Supreme Edition platformi.
  • Imate prednosti od kretanja na tržištu dionica i strategija koje su razrađene na osnovi gapova i raspona na tržištu dionica.
  • Prilikom trgovanja CFD-ovima trgujete financijskim proizvodom koji je u odnosu s gospodarstvom i vijestima američkih kompanija, što amaterima i početnicima dozvoljava da na jednostavan način interveniraju putem indeksa američkog tržišta.

Uvjeti za trgovanje CFD NASDAQ indeksa

Za razliku od ostalih brokera koji u svojoj ponudi imaju ovaj financijski instrument - Admiral Markets nudi vrlo zanimljive trgovačke uvjete za aktivne klijente:

  • Tipični spread od 0.8 bodova u vrijeme glavnih sati trgovanja na CFD NQ100
  • Mini lot počevši od 0,1, s veličinom od 10 centi USD po točki
  • Nez naknade koja se naplaćuje za svaki nalog: uz Admiral Markets plaćate samo spread za indeks na kojem trgujete
  • Direktno izvršenje naloga na CFD tržištu
  • Bez minimalne udaljenosti između tržišne cijene i Stop Loss i Take Profit naloga
  • Korištenje margine: 0,2% za profesionalne tradere i 0,5% za male odnosno retail tradere
  • Možete trgovati u oba smjera te ostvarivati profit na rastu, ali i padu cijene.
  • Produljeni sati trgovanja NASDAQ indeksa - iz ovog razloga možete imati koristi od trgovanja čak i po noći uz vrlo zanimljiv spread

Na koji način trgovati CFD na NASDAQ index?

Želite trgovati CFD na NASDAQ 100?

Postoji nekoliko načina koji su Vam dostupni. Krenimo od načina koji zahtjeva najviše aktivnosti!

Scalping i Day Trading

Za aktivne tradere koji žele brzo ostvarivati rezultate - scalping i day trading su opcije koje uključuju trgovanje unutar kratkih vremenskih raspona, najčešće unutar jednog dana. No budite oprezni - rezultati postignuti u kratkom periodu koji koriste ova dva pristupa trgovanju, naravno mogu biti dobri ili loši, a to ovisi isključivo o Vama.

Neki traderi su svoje trgovanje prilagodili ekonomskom kalendaru, što im dozvoljava da skrate količinu vremena koju troše na samo trgovanje. Uz ovaj pristup je njihovo trgovanje vrlo jasno definirano, te je iz tog razloga vrijeme koje troše na trgovanje značajno smanjeno.

Podsjećamo Vas da su disciplina, znanje i iskustvo na CFD tržištima ključni faktori za očuvanje kapitala, ali za njegov rast.

Swing Trading

Za tradere koji su zaposleni i traže smireniji i opušteniji pristup trgovanju - Swing trading je metoda trgovanja koja pogoduje tom profilu osobe.

Swing trader će provesti malo vremena ispred ekrana i grafova. Swing trgovanje se bazira na pronalaženju prilika za trgovanje u većim vremenskim rasponima kao što su H4 (četverosatni), dnevni i tjedni.

5 stvari koje niste znali o NASDAQ indeksu

  1. NASDAQ 100 je indeks koji zapravo obuhvaća 103, a ne 100 kompanija.
  2. NASDAQ u svom sastavu nema financijskih kompanija.
  3. Nakon što je 1985. NASDAQ izašao na tržište, stvoren je i "mlađi brat" ovog indeksa - NASDAQ Financial 100 - koji se sastoji isključivo od dionica kompanija koje su u financijskom sektoru
  4. Sastav ovog indeksa se značajno promijenio - kompanije s izvornog popisa koje su i dalje NASDAQ indeksa su: Apple, Costco, Intel, Micron Technology, PACCAR i Seagate Technology.
  5. Iako se sastav NASDAQ indeksa isključivo bazirao na tehnološkom sektoru - u trenutnom sastavu se nalazi samo malo više od 50% tehnoloških dionica

Kako kratkoročno trgovati NASDAQ 100?

Ako želite kratkoročno trgovati NASDAQ 100 indeks, potrebno je da znati da za to postoji nekoliko načina. Postoje brojne strategije i sustavi za scalping ovih CFD-ova.

Predstaviti ćemo Vam relevantnu strategiju koju je prvotno potrebno testirati na demo računu. Ovaj korak je neophodan jer morate procijeniti poklapa li se ova strategija s Vašom vizijom trgovanja.

Ova strategija zahtjeva i MetaTrader 4 ili MetaTrader 5 Supreme Edition platformu, tako da su prva dva koraka u isprobavanju ove strategije:

  1. Otvaranje demo računa
  2. Preuzimanje MT4 ili MT5SE platforme

Besplatan indikator Admiral Mini Chart koji je dostupan na MetaTrader 5 Supreme Edition platformi je osnova za ovaj pristup.

Ova CFD strategija se bazira na dva ključna elementa:

  1. Rastućoj voatilnosti na američkom tržištu
  2. Profesionalnim alatima za trgovanje

Uz ovaj pristup ćete identificirati specifične ulazne točke za otvaranje pozicije. Rezultat identificiranja ovih točaka će biti sljedeći:

  • Na dane kad je prisutna visoka volatilnost možemo očekivati profitabilnost
  • Na dane kad se cijena kreće unutar raspona možemo očekivati štetan rezultat

Potreban graf: Renko (standard) -2 pipa

indikatori:

  • Admiral Mini Chart MT4 i MT5 Supreme Edition
  • Mini Terminal MT4 i MT5 Supreme Edition

Mini Chart Konfiguracija:

"Chart Timeframe / Type": Renko (Standard)

"Transformation": Three Line Break

"Renko / Range / Kagi": 2 pipa

"Indicator 1": EMA

"Parameter A" 50

Vrijeme za trgovanje: Na temelju rasporeda za trgovanje američke burze - od 15:30.

Long pozicija (kupac): Plavi renko kojem prethodi crveni renko mora se zatvoriti iznad eksponencijalnog pokretnog prosjeka 50 razdoblja.

Kratka pozicija (prodavač): Crveni renko kojem prethodi plavi renko mora se zatvoriti ispod eksponencijalnog pokretnog prosjeka 50 razdoblja.

Ovu vrstu signala možete testirati renko veličinom po vašem izboru i MME koji vam najviše odgovara, ovisno o vašem osobnom pristupu.

Stop Loss: Bilo da se radi o Long ili Short poziciji i renku od 2 pipa, Stop Loss će predstavljati tri puta veću veličinu, 6 pipova.

Take Profit: Bilo da se radi o kupnji ili prodaji i renku od 2 pipa, Take Profit je na 6 pipova ili ekvivalent 3 renka.

Kako investirati u NASDAQ Index CFD

Ako Vas više privlači opcija ulaganja, odnosno investiranja i dugoročnog trgovanja - onda je Swing Trading opcija za Vas ako ulažete putem CFD-ova.

Strategija Swing trgovanja koju ćemo predstaviti u ovom članku predlaže poprilično aktivan Swing Trgovanju, a prethodno se koristio i na Forex tržištu. Ovaj se pristup zove "Ichimoku SAR Forex Strategija".

To što je strategija aktivna jednostavno znači da će Vam ovaj pristup Swing trgovanju pružiti više prilika za trgovanje jer se primjenjuje na H4 grafikonu, na kojem svaka svijeća predstavlja 4 sata trgovanja.

Izvor: NQ100 CFD, grafikon H4, MT5 Admiral Markets, 08. kolovoza 2018. godine

Indikatori:

  • Pokazatelj Ichimoku Kinko Hyo na MT4 i MT5 Supreme Edition
  • Mini Terminal MT4 i MT5 Supreme Edition

Raspored trgovanja:

Intervali od 4 sata unutar jednog dana

Ili dva puta dnevno, odnosno svijeće od 8h i 20h

Long pozicija (kupac): Tečaj DJI30 CFD mora dosegnuti višu SAR točku kada je Tenkan-sen bolji od Kijun-sen razine.

Short pozicija (prodavatelj): Cijena Dow indeksa mora doseći nižu SAR točku kada je Tenkan-sen niži od Kijun-sen razine.

Parametri indikatora ostaju ovdje ne zadani.

Stop Loss: Bilo da je riječ o long ili short poziciji - Stop Loss je uvijek iza konačnih uspona ili padova.

Take profit: Bilo da je riječ o long ili short poziciji, prvi Take Profit se postavlja na omjer od 1: 1.

Upravljanje pozicijom: Trailing stop se pojavljuje čim ostvarite prvi cilj. Dio pozicije može nastaviti napredak trenda do razine strukture ili preokreta trenda.

Kako bi naučili trgovati NASDAQ index, ali i indeksima općenito - naša je preporuka da otvorite demo račun i isprobate jednu od ovih strategija.

Nasdaq 100 - Scalping i Day Trading

Za aktivne trgovce koji žele dobiti rezultate brzo, scalping i intraday trgovanje omogućuju im da rade u kratkom vremenu, i to istog dana.

Budite oprezni, rezultati dobiveni u vrlo kratkom vremenskom razdoblju korištenjem ovih pristupa trgovanju očito mogu biti i dobri i loši, ali to će uvelike ovisiti o vama.

Neki trgovci specijalizirali su se za trgovanje po ekonomskom kalendaru, omogućavajući im dodatno smanjenje vremena provedenog na čistom trgovanju.

S ovim pristupom vaše će sesije biti jasno definirane, a vrijeme koje provodite ispred zaslona znatno je smanjeno.

Podsjetnik:

Bilo da se radi o aktivnoj trgovini ili ulaganju u Nasdaq putem swing trgovanja, disciplina, znanje i iskustvo stečeno na CFD tržištima ključni su za očuvanje vašeg kapitala, ali i za njegovo povećanje.

Nasdaq 100 - Swing Trading

Za one koji već imaju posao sa punim radnim vremenom ili žele pažljivije i smirenije aktivnosti, swing trgovanje je još jedno vrlo povoljno rješenje.

Swing trgovac provest će samo kratko vrijeme ispred ovih ekrana. Ideja je uglavnom pronaći prave prilike za trgovanje u prilično velikim vremenskim okvirima kao što su H4, dnevni i tjedni grafikoni.

Kako ulagati u Nasdaq 100 koristeći CFD-ove

Swing trgovanje je vjerojatno stil koji najbolje odgovara profilu investitora pri trgovanju CFD-ovima. Strategija predstavljena u ovom članku je aktivna metoda trgovanja swing-om.

Što podrazumijevamo pod aktivna?

To jednostavno znači da će vam Swing trgovanje ponuditi više mogućnosti trgovanja od uobičajenog, jer se primjenjuje na H4 grafikonu, gdje svaka svijeća predstavlja 4 sata trgovanja.

Indikatori: Indikator Ichimoku Kinko Hyo na MT4 i MT5 Supreme Edition

Mini Terminal MT4 i MT5 Supreme Edition

Radni sati: U intervalima od 4 sata tijekom dana. Odnosno, dva puta dnevno, u 8 sati ujutro i u 8 sati popodne, vrijeme platforme MetaTrader 5, moćnog i modernog Forex softvera.

Duga pozicija (kupac): Cijena je sigurno dosegla najvišu SAR točku kada je Tenkan-sen viši od Kijun-sen-a.

Kratka pozicija (prodavač): Cijena je sigurno dosegla najnižu SAR točku kada je Tenkan-sen niži od Kijun-sen-a.

Ovdje ne nedostaju parametri indikatora.

Stop loss pozicija: Bilo da se radi o dugoj ili kratkoj poziciji, Stop loss uvijek stoji iza posljednjih uspona ili padova.

Take profit pozicija: Bez obzira radi li se o dugoj ili kratkoj poziciji, prvi Take proft postavlja se u omjeru 1: 1.

Upravljanje pozicijom: trailing stop će intervenirati čim se postigne prvi cilj. Dio pozicije može se nastaviti kretati prema trendu prema strukturnoj razini ili protiv trenda.

Da biste naučili kako trgovati na NQ 100 i na financijskim tržištima, preporučujemo da pravilno trenirate i vježbate na demo računu, prije nego što se potpuno uključite u pravo trgovanje.

Zašto Admiral Markets?

Admiral Markets investicijska tvrtka koja posluje pod Admiral Markets zaštitnim znakom, vodeća je investicijska kuća koja pruža usluge trgovanja na Forexu, CFD-ima na indekse, metale, energente, obveznice i kriptovalute.

Naša predanost davanju visoko funkcionalnog softvera i zajamčenost kvalitete znači da naši klijenti dobivaju najbolje i transparentno iskustvo trgovanja. Admiral Markets koristi vanjske revizore za unaprjeđenje operativnih i internih procesa sa svrhom osiguravanja usklađenosti s propisima.

Fleksibilni trgovački računi

Uplate na trgovačke račune moguće su u većini lokalnih valuta, koje se nakon uplate konvertiraju u EUR, USD, GBP, CHF ili druge bazne valute računa. Osim toga, ako se želite zaštititi od fluktuacije valutnih tečajeva, možete otvoriti više računa u različitim valutama te rasporediti novac na njih. Novac sa jednog računa na drugi možete prebacivati unutar Vašeg Dashboarda.

Globalna prisutnost

Od svog osnutka, 2001. godine, kompanija se neprestano širi te je sada pristuna u gotovo svim dijelovima svijeta. Preko naših licenciranih i reguliranih kompanija usluge pružamo klijentima iz gotovo svih zemalja na svijetu.

Nastavite čitati o brojnim temama vezanima za trgovanje i ulaganje na edukativnom dijelu naše web stranice :

Ovaj članak ne sadrži i ne treba se shvatiti kao investicijski savjet, investicijska preporuka, ponuda ili poziv na neku vrstu transakcije bilo kojim financijskim instrumentom. Imajte na umu da ova vrsta analize nije pouzdani indikator za trenutni ili budući učinak instrumenta jer se okolnosti mogu promijeniti tijekom vremena. Prije nego li donesete investicijsku odluku, preporučujemo Vam da potražite savjet financijskog savjetnika kako bi sa sigurnošću bili svjesni svih prisutnih rizika.

TOP ČLANCI
? USDCHF trgovanje | Sve što trebate znati - vodič ?
Želite li naučiti Kako trgovati USDCHF? Saznajte sve što trebate znati o trgovini švicarskim francima u dolarima s Admirals i njenim preko 20-godišnjim iskustvom! U ovom ćete članku naučiti:✅ Što je USD CHF? ✅ Primjer trgovine USD / CHF sa prednostima i manama ✅ Trgovanje USD / CHF - pokazatelji ✅ N...
➧ Ulaganje u metale ➧ [Cjeloviti vodič]
Kriza koronavirusa dovela je do pada cijena većine tradicionalnih vrijednosnih papira. Međutim, mala skupina imovine, u kojoj se posebno ističu ulaganja u metale, stekla je veliku popularnost zahvaljujući svojim iznimnim performansama.Zlato je najpopularnije u ovoj odabranoj skupini imovine, ali što...
Objašnjena razlika između STP i ECN brokera
Nažalost, mnogi ljudi Forex (FX) trgovanje pogrešno povezuju s prijevarama. Problem leži u sve većem broju nesavjesnih tvrtki koje trgovcima prodaju lažne podatke. Broj prevara povezanih s Forexom znatno se povećao tijekom posljednjih nekoliko godina, pa je važno da možete prepoznati prijevaru.U kon...
Prikaži sve