76% malih računa izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. CFD-ovi su složeni instrumenti i dolaze s visokim rizikom od brzog gubitka novca zbog poluge. 76% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima s ovim pružateljem usluga. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD funkcionira, te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca.

Admiral Markets grupacija se sastoji od sljedećih kompanija:

Admiral Markets Pty Ltd

Regulirani smo od Australian Securities and Investments Commission (ASIC)
Web-mjesto dostupno samo na engleskom jeziku
NASTAVAK

Admiral Markets Cyprus Ltd

Regulirani smo od Cyprus Securities and Exchange Commision (CySEC)
NASTAVAK

Admiral Markets UK Ltd

Regulirani smo od strane UK Financial Conduct Authority (FCA)
NASTAVAK
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Napomena: Ako zatvorite ovaj prozor bez odabira kompanije, pristajete nastaviti pod FCA (UK) regulacijom.
Regulator CySEC fca

Uvjeti za Male i Profesionalne Klijente

Općenita pitanja

Mali (retail) računi imaju ograničenu polugu zbog odluke European Securities Markets Authotiry (ESMA) koja smatra da visoka poluga nije primjerena za male klijente.
Zbog ograničenja maksimalne poluge, kao mali (retail) klijent trebate od x17 do x25 puta više sredstava kako biste ispunili zahtjeve margine, tako da je mnogo manja vjerojatnost da previše izložite svoj račun ili koristite visoko rizične strategije, kao što su scalping i trgovanje za vrijeme objave bitnih novosti.
Promjene našim uvjetima trgovanja u napravljene su u ponedjeljak 30. srpnja 2018.
Naši zahtjevi za marginu za male klijente za trgovanje FX i CFD-ovima su povećani od x17 do x25 puta. Tako da tamo gdje je 1 lot na EURUSD trenutno 200 EUR, povećat će se na 3.333.33 EUR za male (retail) klijente.
Ograničenja poluge i povećani zahtjevi za marginu se ne odnose na Vas ako zadovoljavate uvjete za Admiral Markets Pro uvjete, jer ćete u tom slučaju biti kvalificirani kao Profesionalni Klijent.

Profesionalni Klijent možete postati jedino ako mi odobrimo Vaš zahtjev za profesionalne uvjete.
Vi možete zatražiti profesionalnu kategorizaciju kada se prijavljujete za live račun ili ispunjavanjem obrasca za Profesionalnog Klijenta u Kabinetu Tradera. Mi ćemo odobriti (ili odbiti) Vaš zahtjev za profesionalnu kategorizaciju putem e-pošte.
Ako ste postojeći klijent i niste se prijavili za profesionalne uvjete ili je Vaš zahtjev odbijen, tada ste bez sumnje kategorizirani kao Mali (Retail) Klijent.

Nakon promjene naših uvijeta trgovanja kao što nalaže European Securities and Markets Authority (ESMA), poluga će biti ograničena na vrijednosti između 1:30 i 1:2 kao što piše u nastavku:
1:30 za četiri glavna valutna para (EUR/USD, GBP/USD, USD/JPY, USD/CHF i USD/CAD) i za križne valutne parove (CADJPY, EURCAD, EURGBP, EURJPY, GBPCAD, GBPJPY, CADCHF, EURCHF, GBPCHF, CHFJPY).
1:20 za ostale valutne parove, ZLATO, XAUAUD-ECN i glavne CFD-ove na indekse ([DAX30], [DJI30], [SP500], [NQ100], [JP225], [ASX200], [STOXX50], [FTSE100], [CAC40]).
1:10 za ostale indekse i CFD-ove na robe
1:5 na CFD-ove na dionice,ETF-ove i obveznice
1:2 za CFD-ove na kriptovalute
Gore navedena maksimalna visina poluge je primjenjena na CFD račune (Admiral.Markets, Admiral.MT5 i Admiral.Prime) malih klijenata.
Ova ograničenja poluge se ne primjenjuju ako ste zatražili Admiral Markets Pro uvjete i kategorizirani ste kao Profesionalni Klijent.

Mali klijenti ne dobivaju popuste, povrate novca i druge bonuse jer ove prednosti potiču trgovanje, a ESMA na trgovanje na financijskim tržištima gleda kao visoko rizičnu aktivnost koja nije prikladna za svakoga.

Samo profesionalni klijenti mogu sudjelovati u našim postojećim i budućim bonus programima kako bi dobili povrat novca, rabate, popuste i ostale poticaje za trgovanje.

Kada se trguje uz marginu, postoji mogućnost da dosegnete negativno stanje na računu, npr. ako imate veliku poziciju s visokom polugom i tržište se naglo kreće protiv Vaše pozicije.
Uvjeti za male klijente pružaju potpunu zaštitu od negativnog stanja na računu dok profesionalni uvjeti imaju limit od 50,000 GBP za pokrivanje negativnog salda, kao što nalaže naša Politika.
Prema statistici Admiral Markets Grupe, prosječna naknada negativnog stanja u 2017. je 78 GBP, dok je negativno stanje postignuto na 1 od 100 računa.

Da, primjenjivaju se. Naime, prije službenog 'Brexita', UK je i dalje dio EU te podliježe Pan-Europskim propisima koje donosi European Securities and Markets Authority (ESMA).
Ujedinjeno Kraljevstvo cijeni regulatorni trend uspostavljen od strane ESMA-e te je izgledno da će prihvatiti ova ili slična ograničenja za stalno za UK.

Prije svega morate razumijeti što znači trgovati s reguliranim brokerom.
Nije bitno jeste li mali (retail) ili profesionalni klijent, regulirane kompanije koje nude financijske usluge Vam pružaju sigurnost sredstava, pošteno izvršenje i najbolje poslovne prakse te su financijski transparentne. Regulirane kompanije su subjektom detaljne i kompletne kontrole od strane regulatora i vanjskih revizora tako da su obvezane kontinuirano ispunjavati sve regulatorne i tehničke zahtjeve.
Neregulirane kompanije ne pružaju nikakve zaštite, mogu imati motive da izvršavaju Vaše naredbe s skrivenim troškovima te mogu podmirivati njihove operativne troškove trošenjem Vašeg novca, koji nije odvojen od njihovog vlastitog novca.
Ni u kojem slučaju ne trebate razmatrati povjeravanje svojih sredstavana nereguliranoj financijskoj instituciji, nebitno koliko privlačno izgleda njihova komercijalna ponudi ili koliko se dobrom čini njihova reputacija - najčešće je to sve samo fasada. Pružanje CFD-ova je regulirana radnja i može biti ilegalno nuditi takve proizvode bez potrebnih odobrenja.

Vjerujemo kako EEA regulacije pružaju najvišu razinu zaštite za tradere i ulagače. Ograničenje poluge za male (retail) klijente je mjera zaštite protiv nepromišljenog korištenja visoke poluge, te je u potpunosti razumljivo za novog tradera da započne s uvjetima za male klijente te eventualno postane profesionalnim klijentom.
Također moramo spomenuti kako je ova vrsta zaštite u skladu s globalnim regulatornim trendovima te većina pouzdanih regulatora koje biste mogli razmotriti kao trader već imaju slična ograničenja, ili će ih uskoro imati, npr.:
U SAD-u je maksimalna poluga 1:50 i ne možete trgovati s mnogo instrumenata osim s FX.
U Južnoj Koreji je poluga još manja - 1:10.
Australija je još uvijek raj za one koji traži jaku regulatornu zaštitu i istovremenu slobodu trgovanja, iako vjerujemo da će lokalni regulator, ASIC, pratiti europski smjer u bliskoj budućnosti.
Admiral Markets Grupa ima brojne operativne kompanije, uključujući jednu u Australiji.

Da. U Vašem Kabinetu Tradera možete odabrati željene uvjete prilikom otvaranja Demo računa. Ovisno o Vašem izboru, Vaš Demo račun će koristiti razinu poluge primjerenu za odabrane uvjete.
Možete imati uvjete za male i profesionalne klijente istovremeno.

Uvjeti trgovanja za profesionalne klijente - Admiral Markets Pro

Admiral Markets Pro je usluga koju mogu koristiti traderi koji su kategorizirani kao Profesionalni Klijenti na bilo kojem CFD računu, uključujući Admiral.Markets, Admiral.MT5 i Admiral.Prime.
Admiral Markets Pro uključuje pristup višoj polugi, isplate bonusa, prioritetni pristup novim proizvodima i velikom broju drugih pogodnosti.
U usporedbi sa standardnim uvjetima za male klijente, Admiral Markets Pro nudi veću stopu slobode pri biranju strategije za trgovanje, pravilima za upravljanje novcem i razinu rizika te je kreiran za iskusne tradere.
Možete se prijaviti za profesionalne uvjete dok se prijavljujete za live račun, ili kasnije putem Kabineta Tradera.
Pročitajte više o prednostima naših profesionalnih uvjeta i razlike u usporedbi sa standardnim uvjetima za male klijente na Admiral Markets Pro stranici ili u nastavku ovog FAQ-a.

Usluga Admiral Markets Pro se pruža profesionalnim klijentima i daje im pristup većoj financijskoj poluzi, gotovinskim popustima i prioritetni pristup novim proizvodima. Standarna usluga koja se pruža malim klijentima, Admiral Markets Pro dopušta iskusnim trgovcima da nastave trgovati po nepromjenjenim uvjetima i iskuse višu razinu slobode pri trgovanju.
Admiral Markets Pro nije račun - to je skup uvjeta trgovanja i dodatnih prednosti kojima pristup može imati kvalificirani klijent s bilo kojim CFD računom. Ti računi su Admiral.Markets, Admiral.MT5 i Admiral.Prime.
Profesionalni i mali (retail) klijenti imaju jednak pristup našim platformama za trgovanje, instrumentima i alatima za trgovanje.

Ne postoje dodatni troškovi ili naknade za korištenje naše Admiral Markets Pro usluge a prijava za Admiral Markets Pro je u potpunosti besplatna.

Postojeći klijenti ne moraju otvoriti nove račune jer će Admiral Markets Pro biti primjenjen na zahtjev na Vaš trenutni CFD račun (Admiral.Markets, Admiral.MT5 or Admiral.Prime).
Ako već imate CFD račun kod nas, možete se prijaviti za Admiral Markets Pro sada putem Kabineta Tradera, ako smatrate da zadovoljavate zahtjeve.
Ako ste nov klijent, možete se prijaviti za profesionalnu kategorizaciju u isto vrijeme kada se vršite prijavu za račun u Kabinetu Tradera. Zaprimit ćete dva potvrdna e-maila, jedan za prijavu za račun a drugi za profesionalnu kategorizaciju. Vi možete početi trgovati po uvjetima malog klijenta dok čekate potvrdu prijave za Admiral Markets Pro.

Možete se prijaviti za Admiral Markets Pro u odjeljku Profesionalni Uvjetu u Kabinetu Tradera ako smatrate da ispunjavate zahtjeve. Jednom kada odobrimo profesionalnu kategorizaciju, bit ćete obaviješteni putem e-pošte.
Molimo Vas imate na umu da nakon što ostvarite status Profesionalnog Klijenta, Admiral Markets Pro uvjeti će biti primjenjeni na sve Vaše postojeće ili buduće CFD račune (Admiral.Markets, Admiral.MT5 and Admiral.Prime).
Vaše lozinke i ostali podaci za prijavu će ostati isti.

Ne, samo jednom morate zatražiti profesionalnu kategorizaciju kao klijent. Kada odobrimo Vaš zahtjev, svi Vaši CFD računi (Admiral.Markets, Admiral.MT5 and Admiral.Prime) će biti prebačeni na profesionalne uvjete.

Kontaktirat ćemo Vas putem e-pošte kako bismo Vas obavijestili kada je Vaša prijava za profesionalnog klijenta odobrena i kada ste postali Admiral Markets Pro. Vaši podaci za prijavu u platforme za trgovanje će ostati isti. Dok čekate pristup za Admiral Markets Pro, i dalje možete trgovati na običnom računu.

Da, profesionalni uvjeti će biti odmah primjenjeni na Vaše otvorene pozicije kao što nalaže naša stranica Zahtjevi Margine, čim odobrimo Vaš zahtjev za Admiral Markets Pro.
Ako ste odrabrali neku određenu maksimalnu polugu u Vašoj prijavi za profesionalca (npr. 1:200), tada će poluga biti ograničena na tu razinu, te ako ne odredite neku polugu kod prijavljivanja za profesionalne uvjete, ograničenje poluge na Vašem računu biti će postavljeno na vrijednost od 1:500.
Ovo može rezultirati znatnim smanjenjem kolaterala margine i puštanjem slobodnih sredstava za Vaše trgovanje. Također će razina Stop Out-a biti smanjena na 30%.

Kako biste se kvalificirali za Admiral Markets Pro uslugu, morate zadovoljavati određene kriterije. Ako odgovorite potvrdno na dva od tri pitanja, možete se kvalificirati za Admiral Markets Pro.
Jeste li napravili 10 transakcija značajne veličine po kvartalu u prošloj godini na relevantnim tržištima?
Premašuje li Vaš portfelj financijskih instrumenata 500.000 EUR?
Jeste li radili u financijskom sektoru barem godinu dana na poziciji koja zahtjeva znanje o trgovanju uz marginu?
Saznajte više informacija o prihvatljivim uvjetima za gore navedena tri pitanja u nastavku ovog FAQ-a ili na Admiral Markets Pro stranici.

Ako niste kvalificirani za Admiral Markets Pro, i dalje možete trgovati tisućama financijskih instrumenata na svjetski poznatim platformama, MetaTrader 4 i MetaTrader 5 po standardnim uvjetima za trgovanje za male (retail) klijente. Imajte na umu da se za profesionalne uvjete možete prijaviti i kasnije kada zadovoljite kriterije.

Prihvatljivi uvjeti
Tržišta: Forex, CFD-ovi, spread bets i ostali financijski instrumenti trgovani uz marginu (npr. dionice, ETF-ovi, futures i ostali derivati) kao i opcije.
Učestalost trgovanja: prosjek učestalosti od 10 transakcija po kvartalu u protekla 4 kvartala (putem Admiral Marketsa i/ili drugih pružatelja usluga).
Veličina trgovanja: nominalna vrijednost od 10,000. EUR po trgovini za dionice i. 20,000 EUR za Forex, CFD-ove i ostale financijske instrumente ili protuvrijednost u Vašoj lokalnoj valuti.

Prihvatljivi uvjeti
Pozicija: profesionalna pozicija u financijskom sektoru (npr. u bankarstvu, financijskim uslugama ili samozaposlenju), koja zahtjeva znanje o transakcijama i predviđenim uslugama.
Trajanje rada: najmanje 1 godina.

Prihvatljiva imovina:
Struktura portfelja: dionice, ISA dionice, ETF-ovi, fondovi, derivati (samo dostupni gotovinski depoziti na vašim računima ili dobit ostvarena od ulaganja u derivate) i SIPP (bez ne-financijskih instrumenata), dužnički instrumenti i štednje; ne uključuje nekretnine, izravno vlasništvo roba, mirovinu, nematerijalnu imovinu, luksuzne automobile i nakit, te nominalnu vrijednost instrumenata pod polugom.
Veličina portfelja: veća od 500.000 EUR ili protuvrijednost u Vašoj lokalnoj valuti.

Da. Kako bi započeli s obradom Vaše prijave za profesionalne uvjete, potrebne su nam elektroničke datoteke, skenirane kopije ili fotografije visoke kvalitete dokumenata koji potvrđuju činjenicu da zadovoljavate kriterije.

Dokumenti koji dolaze u obzir su:

- Izvodi trgovinskog računa koji prikazuje Vaše prošle transakcije s nama ili nekim drugim pružateljem usluga koji prikazuju 4 puna kvartala koja su prethodila Vašoj prijavi.

- Izvod ulagačkog ili bankovnog računa koji prikazuje Vaš portfelj, ili bilo koji drugi dokaz koji potvrđuje njegovo postojanje, vrijednost i strukturu. Imajte na umu kako ne uključujemo vrijednost pozicija pod polugom. Bilo koji dokument koji priložite ne smije biti stariji od 6 mjeseci.

- Relevantne diplome, certifikati o obukama ili pisane potvrde poslodavca ili poslovnog partnera; CV ili neki drugi oblik javnog izvora koji potvrđuje Vaše radno iskustvo.

Nakon što zaprimimo Vašu prijavu, biti će te kontaktirani te ćemo Vam objasniti koja dodatna dokumentacija može pomoći Vašoj prijavi u Vašim okolnostima, te kako tu dokumentaciju priložiti.

Zaštite slične onima koje su dostupne malim klijentima:

Odvojena sredstva: Kao i s malim računima, mi ćemo držati i održavati jednaku količinu sredstava koja je na Vašem računu na odvojenom računu u banci.

Zaštita depozita od FSCS: kao i s malim računima, imate pravo na Financial Services Compensation Scheme sve do £50,000 koje držite kod nas.

korištenje FOS-a od strane individualaca: kao individualni trader ('potrošač') imate pravo koristiti Financial Ombudsman Service ako niste zadovoljni rezultatom podnešene žalbe kod nas.

Između ostalog, svi naši profesionalni i mali klijenti imaju pristup ekskluzivnim Postavkama Zaštite od Volatilnosti koje pomažu pri smanjenju rizika vezanog za volatilnost tržišta.

Zaštite različite od onih koje su dostupne malim klijentima:
Bez ograničenja poluge: kao profesionalni klijent, nećete biti podložni ograničenjima na polugu i moći će te koristiti veću polugu; time možete povećati dobitke i gubitke.
Zaštita od negativnog stanja na računu:Maksimalna dostupna pokrivenost do £50,000 za deficite na Vašem računu kao što nalaže naša Politika Zaštite od Negativnog Stanja na Računu, dok mali klijenti nemaju taj limit i pokriveni su na osnovu svakog računa.
Komunikacija i upozorenja o riziku: imat ćemo opciju komunicirati s Vama korištenjem profesionalnog jezika; Također nismo obvezani izdati upozorenje o riziku kada Vas kontaktiramo ili promoviramo novi proizvod.
Korištenje FOS-a od strane kompanija: kao pravna osoba, nemate pravo koristiti Financial Ombudsman Service i primorani ste, ukoliko ih imate, razrješiti Vaše pritužbe s nama; molimo Vas da zapamtite da smo mi regulirani pružatelj financijskih usluga i uvijek nam je cilj razriješiti sve probleme u skladu s primjenjivim zakonima i regulativama.

Ono što je posebno slično između profesionalnih i malih ponuda je to što svim klijentima dugujemo najbolju izvedbu, te samim time i profesionalni i mali klijenti imaju koristi od naše Politike Najboljeg Izvršenja.
Ono što je različito među te dvije kategorije klijenata je to da profesionalni klijenti imaju raniji pristup našim novim proizvodima i uslugama, prije nego li su te usluge i proizvodi dostupni drugim klijentima.
Također postoje i razne zaštite koje se drugače primjenjuju na profesionalne i male klijente, što je detaljno opisano u ovom FAQ.

Prebacivanje na Admiral Markets Pro ne mijenja prirodu financijskih proizvoda koje Vam nudimo tako da nema dodatnih poreznih obveza. Za sve određene, pojedinačne slučajeve ili osobna pitanja o poreznim obvezama, molimo Vas da kontaktirate poreznog savjetnika po Vašem izboru.

Zapravo ne. Praktički nikada. Ne želimo ovo raditi jer je mnogo lakše koristiti jedan standard komunikacije koji svi razumiju.
Kao profesionalni klijent, samo morate znati da "Ja to ne razumijem jer je komplicirano" ne može biti Vaš argument ako imamo spor i damo Vam tehničke informacije ili reference na određenu regulaciju.

Trenutno klijente kategoriziramo kao profesionalne samo s obzirom na našu CFD ponudu, koja pokriva Admiral.Markets, Admiral.MT5 and Admiral.Prime račune.
S obzirom na sve Vaše račune gore navedenih tipova, možete biti ili mali ili profesionalni klijent, ali nikad ne možete biti kategorizirani kao oba u isto vrijeme.
Trenutno ne kategoriziramo klijente kao profesionalce u pogledu na dostupne instrumente za Admiral.Invest račune, tako da ste uvijek kategorizirani kao mali klijent s obzirom na na dionice i ETF-ove na Vašem Admiral.Invest računu čak i ako imate pristup Admiral Markets Pro uvjetima za CFD proizvode.

Možete, u bilo kojem trenutku. Samo nam pošaljite mail kojim to tražite. Ne postoje kriteriji za vraćanje na uvjete za male klijente, ali zapamtite da čim odobrimo Vaš zahtjev za rekategorizaciju, razina margine na Vaše otvorene pozicije će se automatski prilagoditi uvjetima za male klijente - npr. biti će povećana od x17 do x25 posto u usporedbi s profesionalnim uvjetima. Također možete limitirati maksimalnu polugu na Vašim postavkama računa u Kabinetu Tradera bez rekategorizacije.

Uvjeti trgovanja za male klijente

Trenutno klijente kategoriziramo kao profesionalne samo s obzirom na našu CFD ponudu, koja pokriva Admiral.Markets, Admiral.MT5 and Admiral.Prime račune.
S obzirom na sve Vaše račune gore navedenih tipova, možete biti ili mali ili profesionalni klijent, ali nikad ne možete biti kategorizirani kao oba u isto vrijeme.
Trenutno ne kategoriziramo klijente kao profesionalce u pogledu na dostupne instrumente za Admiral.Invest račune, tako da ste uvijek kategorizirani kao mali klijent u obziru na dionice i ETF-ove na Vašem Admiral.Invest računu čak i ako imate pristup Admiral Markets Pro uvjetima za CFD proizvode.

Naša standarna usluga za male (retail) klijente je usluga koju mogu koristiti traderi koji su kategorizirani kao mali klijenti na bilo kojem CFD računu, uključujući Admiral.Markets, Admiral.MT5 i Admiral.Prime.
Uvjeti za male klijente uključuju dodatne zaštite, kao što je ograničena maksimalna poluga, bezuvjetna zaštita negativnog stanja na računu i više Stop Out razina.
U usporedbi s Admiral Markets Pro, naši uvjeti za male klijente imaju svrhu da imaju veću zaštitu od brzih gubitaka, no samim time ograničavaju brze dobitke te su pogodniji za manje iskusne tradere, koji nisu specijalizirani za strategije trgovanja koje uključuju visok omjer rizika i nagrade, te za klijente koji ne zadovoljavaju zahtjeve za profesionalne uvjete.
Kada se prijavljujete za live račun, Vi se zapravo prijavljujete za uvjete trgovanja za male klijente. Za vrijeme te prijave, morate proći vrlo jednostavan test prikladnosti da dokažete kako razumijete osnove trgovanja uz marginu i sve vezane rizike.
Pročitajte više o prednostima naših uvjeta za male klijente i razlike u usporedbi sa profesionalnim uvjetima na stranici Uvjeti za male i profesionalne klijente ili u nastavku ovog FAQ-a.

Mali (retial) klijent automatski postajete nakon odobravanja Vaše prijave za live račun ako prilikom ispunjavanja formulara niste ispunili poseban obrazac za traženje statusa profesionalnog klijenta).
Ako ste postojeći klijent i niste se prijavili za profesionalne uvjete ili je Vaš zahtjev odbijen, tada ste bez sumnje kategorizirani kao mali (retail) klijent.

Možete se prijaviti za Admiral Markets Pro u odjeljku Profesionalni Uvjeti u Kabinetu Tradera ako smatrate da ispunjavate zahtjeve. Jednom kada odobrimo profesionalnu kategorizaciju, bit ćete obaviješteni putem e-pošte.
Molimo Vas imate na umu da nakon što ostvarite kategorizaciju Profesionalnog Klijenta, Admiral Markets Pro uvjeti će biti primjenjeni na sve Vaše postojeće ili buduće CFD račune (Admiral.Markets, Admiral.MT5 and Admiral.Prime).
Vaše lozinke i ostali podaci za prijavu će ostati isti.

Ako se prijavljujete za live račun putem Kabineta Tradera, morat ćete položiti jednostavan ispit prikladnosti koji se sastoji od nekoliko pitanja koja nama pomažu donjeti odluku o tome razumijete li osnove trgovanja uz polugu i koji su rizici uključeni. Ako ne prođete ovaj test, mi ćemo smatrati da naši proizvodi nisu prikladni za Vas, ali će te i dalje imati opciju da otvorite račun.

Ako ne prođete test primjerenosti prilikom prijave za pravi (ive) račun, preporučamo Vam da posjetite našu stranicu Edukacija i vježbajte više na Vašem besplatnom demo računu. Za Vaše dobro, možda će te željeti naučiti više o trgovanju na financijskim tržištima te se ponovno prijaviti za live račun jednom kada smatrate da se Vaše znanje popravilo. No, čak i ako ne prođete test prikladnosti, možete otvoriti pravi (live) račun.

Zaštite slične onima koje su dostupne profesionalnim klijentima:
Odvojena sredstva: Kao i s profesionalnim računima, mi ćemo držati i održavati jednaku količinu sredstava koja je na Vašem računu na odvojenom računu u banci.
Zaštita depozita od FSCS: kao i s profesionalnim računima, imate pravo na Financial Services Compensation Scheme sve do £50,000 koje držite kod nas. Ova zaštita nije dostupna za velike kompanije.
korištenje FOS-a od strane individualaca: imate pravo koristiti Financial Ombudsman Service ako niste zadovoljni rezultatom podnešene žalbe kod nas.
Između ostalog, svi naši profesionalni klijenti imaju pristup ekskluzivnim Postavkama Zaštite od Volatilnosti, koje pomažu pri smanjenju rizika vezanog za volatilnost tržišta.

Zaštite različite od onih koje su dostupne profesionalnim klijentima:
Ograničenja poluge: kao mali klijent bit ćete podložni ograničenju poluge koje Vas štiti od nepromišljenog korištenja poluge te će smanjiti Vaše potencijalne dobitke ili gubitke.
Nemate pristup bonusima: kao mali klijent, nećete imati pristup poticajima za trgovanje, kao što su povrati novca i popusti, jer su aktivnosti poticanja trgovanja smatrane visokorizičnima i neprikladne za sve.
Zaštita od negativnog stanja na računu: kao mali klijent, imat ćete bezuvjetnu zaštitu od negativnog stanja na računu na osnovi po računu, dok profesionalni klijenti imaju ograničenu isplatu od maksimalnih £50,000 na netted osnovi, kao što nalaže naša Politika.
Komunikacija i upozorenja o riziku: Mi ćemo s Vama komunicirati prilično pojednostavljeno bez korištenja sofisticiranog jezika te ćemo uvijek koristiti upozorenja o riziku kako bismo Vam pomogli razumijeti rizike koji su vezani uz naše proizvode.

Ono što je različito među te dvije kategorije klijenata je to da profesionalni klijenti imaju raniji pristup našim novim proizvodima i uslugama, prije nego li su te usluge i proizvodi dostupni drugim klijentima.
Također postoje i razne zaštite koje se drugačije primjenjuju na profesionalne i male klijente, što je detaljno opisano u ovom FAQ.

Trenutno klijente kategoriziramo kao male (retail) samo s obzirom na našu CFD ponudu, koja pokriva Admiral.Markets, Admiral.MT5 and Admiral.Prime račune.
S obzirom na sve Vaše račune gore navedenih tipova, možete biti ili mali ili profesionalni klijent, ali nikad ne možete biti kategorizirani kao oba u isto vrijeme.
Trenutno ne kategoriziramo klijente kao profesionalce u pogledu na dostupne instrumente za Admiral.Invest račune, tako da ste uvijek kategorizirani kao mali klijent s obzirom na dionice i ETF-ove na Vašem Admiral.Invest računu čak i ako imate pristup Admiral Markets Pro uvjetima za CFD proizvode.

Da, možete zatražiti profesionalnu kategorizaciju u odjeljku Profesionalni Trader u Kabinetu Tradera. Prije nego li to napravite, provjerite potrebne uvjete na Admiral Markets Pro stranici. Zapamtite da je Vama u interesu dati nam istinite podatke o Vašoj situaciji te da ste svjesni da viša poluga znači veći potencijalni profit, ali i rizik.